Turkse Riviera

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Olüdeniz: Een Turks Pareltje

Turkse Riviera,
Turkije


Olüdeniz is een klein dorp aan de Turkse Riviera, niet ver van Fethiye. Hoewel veel mensen nog nooit van deze plek gehoord hebben, komt het strand van Olüdeniz zelfs voor op sommige lijstjes van mooiste stranden ter wereld! Dergelijke lijstjes zijn natuurlijk subjectief, maar feit is wel dat het zeewater hier kraakhelder en blauw is, en het strand een officieel Blue Flag Beach is benoemd. Wanneer je vanuit het dorp het strand oploopt en je loopt rechtsaf, kom je na een tijdje bij een prachtige lagune, The Blue Lagoon. Dit is echt een unieke plek, die vooral van bovenaf erg mooi schijnt te zijn. Daarom is de baai van Olüdeniz één van de grootste paraglide-hotspots ter wereld.

Olüdeniz is rustig, en is daarom de perfecte plek om even tot rust te komen. Genieten van de Turkse gastvrijheid, het eten, de warmte van de zon overdag en de zonsondergang in de avond. Mocht je niet stil kunnen zitten, is er genoeg te doen in de omgeving!

Ik betreur het dat Turkije vanwege de politieke situatie flink heeft ingeleverd aan populariteit onder reizigers. Hoewel voor dit deel van Turkije geen negatief reisadvies geldt, kiezen veel mensen eieren voor hun geld. Ik hoop dat de situatie stabiliseert, en iedereen snel weer geniet van pareltjes als Olüdeniz.