Turkse Riviera

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Olympos, stukje Griekenland in Turkije

Turkse Riviera,
Turkije


Mocht je een bijzonder plekje in Turkije zoeken, om eens lekker een paar dagen bij te komen, of rond te hangen met andere backpackers, neem dan de bus naar Olympos!
Je waant je in een soort nieuwerwetse hippie-kolonie. Wij waren van plan er twee dagen door te brengen, maar het werden er vijf.
Olympos is eigenlijk een oude Griekse nederzetting aan de Turkse kust, vlakbij Kemer. Het is gelegen aan een rustige baai met heerlijk helderblauw water met een hoog zoutgehalte. Het plaatsje wordt doorkruist door een rivier en is erg bosrijk. In de bossen liggen overal oude overblijfselen van de nederzetting verspreid. Deze kan je op eigen houtje bezoeken. Her en der staan wel wat bewegwijzeringsbordjes, maar ook daar moet je af en toe goed naar zoeken. De hostels die aan de hoofdweg liggen zijn allemaal lekker goedkoop en bieden vrijwel allemaal standaard boomhutten aan, die zijn uitgerust met twee matrassen en een peertje voor wat licht. C'est ca. Naast de ruïnes en de zee kan je ook het 'eeuwige vuur' een bezoekje brengen. Boven in de bergen ontstaan 'eeuwige vlammen' doordat er brandbare gassen ontsnappen. Hoe het precies werkt weet ik nog steeds niet, aangezien de gids ons ver vooruit snelde, maar het was erg mooi om te zien!
Olympos biedt veel verscholen plekjes, een heerlijk verkoelend riviertje, een prachtige baai, veel backpackers met een hoog laid-back-relax-take-it-easy gehalte, lekkere ontbijtjes, avondlijk vertier en uiteraard typisch Turkse 'Nargile' ofwel waterpijpen. Enjoy!