Turkse Riviera

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Theatertour

Turkse Riviera,
Turkije


Phaselis is een oud-Griekse stad in de Turkse provincie Antalya, enkele kilometers ten zuiden van Kemer. Phaselis werd rond 700 v.Chr. door Rhodiërs gesticht op een schiereiland in de Middellandse Zee. Het werd al snel een belangrijk handelscentrum voor handel met Griekenland, Egypte, Cyprus en Fenicië.

Momenteel vormen de ruïnes van Phaselis een toeristische trekpleister waar men tussen de ruïnes van het strand kan genieten. De stranden van de baaien aan weerskanten van het schiereiland worden druk bezocht door Turkse toeristen. De ruïnes worden doorsneden door een brede hoofdstraat waarlangs men onder andere twee badhuizen en een theater aantreft (bron: Wikipedia)

Ik kijk rond en in mijn gedachten zie ik ook het theater van Olympos. De ruïnes van Phaselis zijn `beter' bijgehouden en het is veel duidelijker dat het om een theater gaat, maar vind ik dit mooier? Nou nee, de overwoekerde ruïne heeft iets meer. Behalve dat er veel minder toeristen zijn, heeft het ook iets spannenders. Mijn fantasie is (weer) druk bezig... en ik zie King Louie (Koning Lowietje) weer zingen en swingen “Now I'm the king of the swingers. Oh, the jungle VIP.”

https://www.youtube.com/watch?v=c9cWkUhZ8n4