Turkije stekker

Turkije – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Turkije, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Turkije gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Turkije gebruikt kunnen worden zijn : Type C en F
Stekker C
Stekker F

Informatie over Turkije

'167384' door indi '167384' door indi

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Gouden licht

Groot openen! Deze foto is genomen vanaf onze ronddobberende zeilboot tijdens de laatste periode van de zonsondergang: het licht valt nog net door een kloof op het water en verlicht de uitlopers van de stad Fethye sprookjesachtig. Let op de bovenkant van de minaret (links naast de mast van het schip) die nog mooie aangelicht wordt.

'305307' door Bowral '305307' door Bowral

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Kinderwens

De Sultan-moskee in Eyüp is voor moslims de meest heilige plek van Istanbul. Dagelijks, en in het bijzonder vrijdags, bezoeken vele pelgrims de moskee. Niet alleen voor het gebed, maar ook voor het mausoleum van Abu Ayyub al-Ansari, een metgezel van de profeet Mohammed. Op het binnenplein van de moskee ligt achter een hek een grote steen. Met name vrouwen met een kinderwens komen hier bidden voor een (voorspoedige) zwangerschap

'553350' door wisseschout '553350' door wisseschout

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Bloemenpracht

Het voorjaar in cappadocië begin mei. De kleuren van de bloemen wedijverden met die van de kleuren in de rotsen. De vogels zongen ook al hun hoogste lied. Ik ook toen ik door al dat moois kon wandelen.

Bekijk alle Turkije foto's en tips