Pamukkale

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Theater Hiërapolis

Pamukkale,
Turkije


Hiërapolis, ligt vlak bij Pamukkale.
De stad werd gesticht door Eumenes II in het jaar 190 v.Chr.. Eumenes was de koning van Pergamon en noemde haar naar Hiera, de vrouw van Telephus, stichter van Pergamon.
In de oudheid stond de stad hoofdzakelijk onder Romeinse invloed.
De belangrijke Stoïsche filosoof Epictetus werd er in 55 na Chr. in slavernij geboren. Hij beïnvloedde een aantal Romeinse keizers maar vooral Marcus Aurelius, met zijn denkbeelden over innerlijke vrijheid en geesteskracht. De bouwwerken in Hiërapolis zijn voornamelijk in Romeinse stijl opgetrokken.
Het was een Romeinse toeristenplaats. Men kwam van ver naar de thermale bronnen van Pamukkale. Hiërapolis werd een stad gericht op ontspanning met een theater, een tempel gewijd aan Apollon, een arcadeboulevard en een typisch Romeinse marktplaats (forum). Maar door de vele aardbevingen in het gebied heeft Hiërapolis zich nooit volledig kunnen ontwikkelen.
Na de zware aardbeving van 1354 was de stad volledig verwoest en dat was het einde van haar geschiedenis.
Bron: Wikipedia

Als je het theater wilt bewonderen dan kan je het beste via de linkerzijde het weggetje oplopen en niet, zoals ik heb gedaan, via de rechterkant want dat is behoorlijk steil.