Marmaris

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De trap weg van het massatoerisme

Marmaris,
Turkije


Bij vakantie aan Turkije denken de meeste mensen aan een all-inclusive vakantie, 1 week of 2 liggen op een bedje, eten, drinken en vooral niet buiten de muren van je resort komen. Weet je dat dat echt zonde is, want het achterland van Turkije heeft veel moois te bieden!

Zo verbleven wij in voorjaar van 2015, 10 dagen in een all-inclusive hotel in Marmaris. Een dag voor vertrek boekten we nog snel een huurauto want het leek ons toch niet echt wat 10 dagen helemaal niets doen.

Ik geef toe het hotel was fantastisch er ontbrak ons aan niets. Het was heerlijk afwisselen een dagje niets doen en een dagje er op uit met de auto.

Als je slechts een dag een auto huurt kan ik je het schiereiland Bozburun aanraden.

Niet ver rijden, het ligt pal achter Marmaris, je bent in een andere wereld! Het is prachtig groen, jij rijdt over bochtige wegen en na elke bocht heb je het prachtigste uitzicht over een kraakhelder, groene baai.

Jij hebt hier een aantal bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn:
Bayir met een (wordt gezegd) 2000 jaar oude plataan, in de omgeving worden veel bijen gehouden. Je ziet de blauw gekleurde bijenkassen overal langs de weg. De plek om honing te kopen..

Bozburun de naamgever van het schiereiland. Mooi gelegen aan een beschutte baai, met een leuk haventje. Drink hier een turkse koffie en geniet gewoon!

De watervallen Turgutkoy, die wij niet hebben kunnen vinden dus veel succes!

Ciftlik, dat aan een prachtige baai ligt waar het in een zomer een drukte van jewelste is met zeilbootjes. Wij nuttigden hier de lunch onder de schaduw van een wijnrank als enige twee toeristen!

Dichterbij Marmaris bij het stadje Turunc vind je de overblijfselen van de oude romeinse stad Amos. Mooi gelegen tussen oude olijfbomen en een groene weide met veel bloemen (dit waarschijnlijk alleen in het voorjaar). De ruïnes zijn redelijk intact dus je kan je een goede voorstelling maken hoe het er uit heeft gezien
Het ligt wat hoger op een klif met mooi uitzicht over de omgeving.
Ook hier waren wij de enige twee bezoekers! We vonden het een idyllische plek.

Foto is genomen in Amos, een trap naar een klein paradijsje weg van het zo dichtbij gelegen massatoerisme......