Izmir

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Izmir image

Relaxen in Turkije

Izmir
Turkije
Fabiennetravels

Relaxen in Turkije

Ik ben afgelopen meivakantie in Turkije geweest. We waren daar 11 dagen. Eerst waren we 4 dagen bij Pamukelen. Dat zijn witte kalkrotsen met allemaal warme lichtblauwe badjes. Daar mag je ook in liggen en dat is heel leuk want dat is lekker warm.

Daarna zaten we een week in het Emel pension, in het stadje Guzelcamli. Het is een heel mooi en rustig hotel. Het is er heel gezellig en iedereen is er heel erg aardig. Het is een groot huis met een lange trappen, patio's en mooie galerijen mooi uitzicht op de zee. Waarbij een sfeervolle turkse aankleding te zien is. Er is een grote open entree. De kamers zijn heel mooi, niet super luxe maar precies wat je nodig hebt, en heel gezellig!

Als je 2 minuten loopt over een rustig paadje kom je bij de zee. Het is een stenen strand, met allemaal mooie keien. Het water is erg helder maar er zijn niet zo mooie vissen ( bij dat strand dan ). Je kan er super lekker in de vis restaurantjes eten. Het is daar lekker, niet te duur en hele goede bediening. Het is er allemaal lekker rustig en een erg aangename temperatuur. Wij waren er in de meivakantie. Ik denk dat het in de zomer wel een stukje warmer is maar erg lekker.

Het is ook heel goed te doen voor kinderen. Er een grote tuin met chille ligstoelen, hangmatten en een pingpong tafel. Op het dakterras heb je laat op de dag nog net het laatste zonnestraaltje met absolute privacy.
Er ligt in de open entree een lijst naast de ijskoude drankjes. Op die lijst staan alle namen van de gasten en als je dan wat te drinken wilt zet je dat gewoon op de lijst. Ook kan je daar op aangeven als je 'savonds mee wilt eten. Elke avond word er gekookt en kan je meeeten. Je moet je dan wel van tevoren aanmelden. Ze houden er ook goed rekening mee als je vegetarisch of allergisch bent.

Op maandag is er altijd een grote markt op 5 minuten loop afstand. Een echte aanrader als je lekkere, leuke en niet te dure spulletjes wilt!

Wij zijn op zaterdag met de boot meegegaan naar een strandje waar je alleen per boot kan komen! Je springt vanaf de boot in het water en kan tot 5 meter diep de bodem met prachtige vissen zien. Tijdens de boottocht word er voor je gekookt en er is een gezellige sfeer. Als je geluk hebt kan je dolfijnen tegen komen tijdens de tocht. Wij hebben ze gezien en ze zwommen een heel stuk met ons mee! Ze waren zo dicht bij de boot dat je ze bijna kon aaien! Dat was heel cool. Daarna word je weer met het busje van het pension weer terug gebracht.

Het Emel pension is ee echte aanrader voor als je lekker een week wilt ontspannen, of langer natuurlijk ;-)

Foto's

0ea05.jpeg
0ea05.jpeg
Fabiennetravels