Istanbul foto's & tips

Van sprookje naar werkelijkheid  !

Als je een aantal dagen in het Turkse Istanbul bent, op de grens tussen het Europese en het Aziatische continent, overweeg dan vooral de volgende suggesties tussen de vele bezienswaardigheden en highlights van de stad door:
- Neem ’s avonds de veerdienst van Eminönü naar Üsküdar aan de overzijde van Bosporus. De verlichte Aya Sofya, het Topkapi-paleis en de Blauwe Moskee vormen vanaf het water een prachtig schouwspel. In tien minuten ben je in het door moskeeën gedomineerde Aziatische deel van Turkije.
- Zorg dat je (tussen mei en oktober) na zonsondergang vanuit het park tussen de Blauwe Moskee en de Aya Sofia de geluids- en lichtshow meemaakt. Een mannen- en vrouwenstem vertellen daarbij de geschiedenis van de imposante bouwwerken. Hoewel voor velen onverstaanbaar is de gratis show extra meeslepend in het Turks. Veel stadsbewoners komen daarop af. Een bord geeft aan op welke dagen de show in het Engels, Frans of Duits wordt gegeven.
- Beklim ’s morgens vroeg of in de avondschemering de Galata-toren. Het uitzicht over de immense oriëntaalse stad en de Gouden Hoorn is fantastisch. Als alternatief kun je ook de Beyazit-toren op het universiteitsterrein naast de Bazaar kiezen. Een leuke bijkomstigheid van die toren is, dat deze het weer voorspelt: geel betekent bewolkt en mistig, groen voorspelt regen, blauw staat voor een droge, zonnige dag en een rode kleur waarschuwt voor sneeuwval.
- Bezoek het ondergrondse waterreservoir Yerebatan Sarayi, waar 336 zuilen in het water de gewelven ondersteunen. Muziek, sfeerlicht en soms een expositie maken een wandeling over de planken boven het water een belevenis.
- Treedt tenslotte in de voetsporen van Agatha Christie en Mata Hari en neem een high tea of aperitief in het Pera Palas Hotel, ooit het deftige onderkomen van de Oriënt Express-passagiers.

Info over deze foto met tip

  • Reisreporter herman m
  • Aantal keer bekeken 183
  • Geplaatst op 08 apr 2011
  • Land Turkije
  • Stad/Regio Istanbul
  • Categorie Activiteit of excursie
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Istanbul inspiratie

In het Topkapi Paleis te Istanbul kwam ik deze jongeman tegen. Hij had zich gehuld in de traditionele Osmaanse kledij van ongeveer 1500 en later ( hun heersc...

>>

Zo zit ik graag achter de geraniums: op het terras van het Celal Sultan hotel met uitzicht op de Hagia Sophia. Het hotel ligt in de wijk Fatih, een van de ...

>>

De Sultan-moskee in Eyüp is voor moslims de meest heilige plek van Istanbul. Dagelijks, en in het bijzonder vrijdags, bezoeken vele pelgrims de moskee. Niet...

>>

18 reacties bij foto met tip "Van sprookje naar werkelijkheid"

TaraZon

Door: TaraZon • Geplaatst op

Super, we gaan in juni deze stad bekijken en zullen zeker ook hier wat van de tips opvolgen.

Miller

Door: Miller • Geplaatst op

Uitstekend info en ga zeker gebruiken want a.s. juni gaan we naar Istanbul.

GK

Door: GK • Geplaatst op

Wat een goed verzorgde tip. Ik heb helemaal geen reisgids meer nodig ;-) Dankjewel voor alle informatie.

Leeu

Door: Leeu • Geplaatst op

Prima, uitvoerige tip

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Zeer volledig en uitgebreid. Mooie stad, het is al heel wat jaren geleden dat ik er was. Gefeliciteerd met je rode ster bekroning.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.