Istanbul reisblogs

Te voet door Istanbul

BiancaRamon is er nu(tot 04 apr 2011) Gepost op 01 apr 115 reacties

De eerste twee dagen Istanbul liggen alweer achter ons en we in hebben in geen tijden meer zoveel gewandeld. De eerste dag vooral veel indrukken op doen en een beetje feeling met de stad krijgen. We hebben ons een hele ochted zitten vergapen aan de prachtige Aya Sofya. Het was een kerk, werd een moskee en is nu een museum zodat allebei de religies zonder problemen van dit bouwwerk kunnen genieten. Het is echt een plek waar de twee religies bij elkaar komen en dat is heel bijzonder en fascinerend. De prachtige koepel en mozaiken zijn van een grote schoonheid waar je lang van kan genieten. Hierna zijn we onder de grond gegaan om het Basilica Cistern te bewonderen. Het ligt onder een groot plein in het hartje van Istanbul en werd vroeger gebruikt om water op te slaan. Het is een hele grote kelder/grot met enorm veel zuilen en dateerd uit 532. Sommigen van ons hebben deze prachtige grot voorbij zien komen in de James Bond film From Russia with love. Na deze hoogtepunten hebben we ons verloren in de straten van Istanbul. Hier wat eten en daar weer een keer thee drinken. Overal valt wat te zien of te bewonderen.
Vandaag hebben we ondanks slecht weer een cruise over de Bosphorus gedaan. In anderhalf uur vaar je de hele zeestraat door van de zee van Marmaris naar de Zwarte zee. het aparte van deze zeestraat is dat hij de grens aan geeft tussen Eurpa en Azie. We zijn uitgestapt in A. Kavayi en daar hebben we een steile berg naar een kasteel beklommen. Helaas is het kasteel niet te bewonderen dus viel daar weinig aan te zien. De cruise is heel leuk maar met slecht weer en veel mist (zoals bij ons) is het niet echt de moeite waard omdat je beide oevers niet kan zien en niet van het uitzicht kan genieten als je bovenop de berg in Kavayi staat. Na deze cruise zijn we voor even de bazaar op gegaan waar het gezegde " shop until you drop" helemaal op gaat! Het is hier zo groot dat je tussen alle winkels je gevoel van richting kwijt raakt en uiteindelijk ook de weg......! Morgen maar weer een keer proberen!

BiancaRamon Positie 966 (180 p.) Lid sinds 26-02-2010 Foto's en tips: 101 Blogs: 36 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op zoek naar papagaaien op de rio Tambopata.
0 2
Gepost op 31 oktober
Peru Jungle
Cusco en de sacred valley.
0 0
Gepost op 27 oktober
Peru Cusco provincie
Voor en tegenspoed in Peru.
0 1
Gepost op 11 oktober
Peru

Reacties bij deze blog

SerdarCankizCinar

Door: SerdarCankizCinar • Geplaatst op

Wilt u online een <a href="https://visumturkije-aanvragen.nl">visum voor Turkije</a> aanvragen ? U heeft daar in ieder geval de gegevens uit uw paspoort voor nodig. U dient uw paspoortnummer op te geven, net als bijvoorbeeld uw voorna(a)m(en), achternaam en uw geboortedatum. Houd er rekening mee dat u ook de namen van uw ouders door dient te geven, om het visum aan te kunnen vragen.

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Ja, trek de wandelschoenen maar aan in Istanbul! Wat een mooie stad, er is zoveel te zien!

Door: • Geplaatst op

Hallo Bianca en Monus ,ik had het al gehoordt van Pedro dat daar een kerk en een moskee waren en dat nu een museum is dat is prachtig zij hij jammer van het weer op zee nou ik hoop dat het nog wat beter wordt geniet nog maar en kijk uit verdwaal niet sucses groetjes Bets

Door: • Geplaatst op

Hey Baianca nog gefeliciteerd met je verjaardag!!llees dat jullie het weer super naar je zin hebben daar!!!nog een lekker biertje kennen doen??
groetjes en nog veel plezier!!!
fred

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

Istanbul in inderdaad een geweldige stad, in begin mei vaak al heerlijk weer.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.