Istanbul reisblogs

Mister, you are my friend

corinesteenwijk was er (tot 20 sep 2010) Gepost op 05 mrt 113 reacties

Welke reiziger kent het niet... de zoetgevooisde, vaak in gebrekkig Engels uitgesproken, al dan niet gemeende complimenten van de lokale bevolking. 'Mister, you are my friend' en 'Special price for you' zijn slechts twee voorbeelden uit het hele arsenaal aan verbale munitie van de locals. Target: de reiziger gunstig stemmen en zodoende overhalen om allerlei prullaria en andere zinloze voorwerpen aan te schaffen.

Meestal zijn dergelijke complimenten gericht aan Amerikanen, Japanners en beginnende reizigers, want deze doelgroep is niet alleen een makkelijk doelwit, maar is bovendien in de meeste gevallen ook nog eens oprecht geinteresseerd in de aangeboden koopwaar. Want zeg nou zelf... wie wil er geen handgepunnike brillenkoker uit Oman op de scheersteenmantel?

Maar ook de doorgewinterde reiziger trapt er nog wel eens in. Zo ook mijn man Ben en ik. Tijdens een stedentrip naar Istanbul liepen we achter een schoenpoetser aan, die perongeluk - althans, zo dachten wij - zijn schoenpoets liet vallen. Ben raapte het op en gaf het aan de schoenpoetser terug, die nog net niet van blijdschap en dankbaarheid Ben in de armen viel. Hoe kon hij ons terug betalen? Ach, het minste dat hij voor ons kon doen, was onze schoenen poetsen. En ondanks dat onze schoenen helemaal nog niet aan een poetsbeurt toe waren, hebben we toch onze voeten maar op het poetskrukje van de schoenpoetser gezet. Het betekende kennelijk veel voor hem en wie waren wij om daar tegenin te gaan?

Het gevoel van een goede daad te verrichten, iemand blij te maken, duurde om precies te zijn het poetsen van vier schoenen lang. Daarna werden we vriendelijk, doch dringend verzocht om 20 euro af te rekenen. En dan hadden we nog geluk, want dat was een 'special price for a friend'.

corinesteenwijk Positie 13481 (0 p.) Lid sinds 28-01-2011 Foto's en tips: 29 Blogs: 3 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Het gevoel van een goede daad te verrichten, iemand blij te maken, duurde om precies te zijn het poetsen van vier schoenen lang. Hier nog twee te gaan.
blogfoto nr. 2
Mister, you are my friend!
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Bezoek aan gezinsvervangend tehuis Sumber Kasih (vervolg)
4 3
Gepost op 28 januari
Indonesië Java
Bezoek aan gezinsvervangend tehuis Sumber Kasih
4 3
Gepost op 28 januari
Indonesië Java

Reacties bij deze blog

ingrover

Door: ingrover • Geplaatst op

haha geweldig,herkenbaar thema en ja hoor iederen trapt erin

Yves

Door: Yves • Geplaatst op

Herkenbaar thema, leuk geschreven en leuk geïllustreerd met foto's plus onderschrift!

Willemien

Door: Willemien • Geplaatst op

Jee dat heb je toch niet betaald!!! De termen komen me bekend voor; ja in het buiteland hebben we veel best friends en veel gekocht voor een special and good price!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.