Istanbul

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Istanbul image

Istanbul

Istanbul
Turkije
SannevdW

Istanbul net even anders

Onze trip naar Istanbul was een mengeling van de beroemde gebouwen aanschouwen en de meer lokale plekjes ontdekken. En dat maakte deze wereldstad voor ons nog specialer. We hadden het geluk om een aantal inwoners van Istanbul te spreken die ons een aantal mooie alternatieve plekken verklapten, waar de lokale bevolking heentrekt voor ontspanning. Ver weg van Taksim, het drukke toeristische gebied in het centrum van de stad.

Vis en ontspanning in Kadikoy
Zo hebben we heerlijke vers gevangen vis gegeten in Kadikoy, een wijk in het Aziatische gedeelte van de stad. Het ligt aan de Zee van Marmara en is het oudste gedeelte van de stad. De lokalen kopen hun vis op de uitgebreide visbazaar. Wij zijn neergestreken op een van de terrasjes in de buurt, waar ze de vis ter plekke voor je bereiden. Dit gebied is voor lokalen ook populair als ontmoetingsplaats na het werk of in de avond. Je vindt hier cafés en zelfs wat uitgaansgelegenheden, maar dan iets gematigder dan in Taksim.

Picknicken in Emirgan Park
Istanbul heeft allerlei publieke parken waar het heerlijk vertoeven is. Maar Emirgan park is de grootste en heeft een geweldig uitzicht over de Bosporus. Wij namen de veerboot vanaf Eminonu, waardoor we ook onderweg van de omgeving konden genieten. Het park heeft drie paviljoens voor een versnapering en wat te eten. Wij hebben ervoor gekozen om zelf onze picknickinhoud mee te nemen. Mocht je hier zijn in April, dan wordt in dit park het Istanbul Tulp Festival gehouden.

Fotograferen in Balat
In Istanbul valt er veel te fotograferen, maar er is een plek die we toch wel heel karakteristiek vonden en dat is de wijk Balat. Dit gebied is een aaneenschakeling van oude huizen en straatjes, waarbij je je zo in het oude Turkije waant. Echt een aanrader voor amateurfotografen en mensen die graag iets meekrijgen van de Turkse cultuur.

Bezoek aan de hammam
Ook wij konden deze wereldstad niet verlaten zonder een echte Turkse hammam te bezoeken. Na al dat rondlopen voelde het echt als een verademing om even bij te komen in het badhuis. Er zijn er veel in de stad, maar wij hebben gekozen voor de Buyuk Hammam in de wijk Kasimpasa. In deze hammam is ook een groot zwembad aanwezig, echter alleen toegankelijk voor de mannen. De 60 marmeren baden en de sauna maken deze hamman, gebouwd in 1593, zeker een bezoek waard.