Egeische zee reisblogs

Buiten mijn gebaande paden... - deel 2 -

Marjan was er (tot 29 sep 2009) Gepost op 16 okt 0918 reacties

Wanneer ik de deur van mijn kamer open, valt mijn oog meteen op het hart van rozenblaadjes op mijn bed. Ik plof er languit naast. Ik schiet in de lach bij het zien van alle kledingstukken die bezaaid liggen over de vloer. De jurkjes, sjaaltjes, singletjes en rokjes vormen een schril contrast met de inhoud van de backpack rugzak die ik normaal gesproken met mij meedraag op mijn reizen. Enkele dagen geleden besloot ik bij het pakken van mijn koffer enkele kledingstukken toch maar weer terug te leggen in mijn kast. Waaronder mijn oude versleten broek waarvan ik de oorspronkelijke kleur niet meer voor ogen kan halen. De broek die herinneringen met zich meedraagt. Tijdens de reis naar Roemenië werd hij keer op keer in een teiltje gewassen. De geur van de houtkachel waarboven ik hem vervolgens droogde, bleef hij gedurende de drie maanden met zich meedragen. Ook op mijn reizen naar het zuidelijke deel van Afrika was de broek mijn trouwe metgezel. Wanneer ik me ergens afzonderde in de bosjes voor een plaspauze was hij daar als enige getuige van. Het chloorwater tijdens de daaropvolgende wasbeurten deed hem nog meer verbleken. Languit liggend op mijn bed besef ik dat ik de afgelopen dagen volop heb genoten. Het warme welkom bij aankomst, de heerlijke massage onder de groene zeedennen, de uurtjes die ik al liggend op mijn strandstoel doorbracht, het zeiltochtje tijdens de late middaguurtjes in de prachtige baai. De excursie naar Pamukkale was de vier uur durende busrit meer dan waard. Het sterk kalkhoudende water loopt via een groot aantal terrassen van een helling en het geheel van de oogverblindende witte, terrasvormige kalkafzettingen gaf een prachtige aanblik. Terwijl ik mijn laatste spullen inpak, denk ik terug aan de woorden die de man bij de bar vanmorgen tegen mij uitsprak.

“De goedgeklede man, die al eerder op de dag door één van de vrouwen van mijn gezelschap werd betiteld als ‘de man die wordt begeerd door vele vrouwen’, knoopte een gesprekje met mij aan. Omdat op zo’n moment altijd mijn oude onzekerheid over mijn engelse woordenschat en uitspraak naar boven komt, gaf ik hem enigszins hakkelend antwoord op zijn vragen. Op de vraag welke Clubdorpen ik allemaal al had bezocht, vertelde ik hem dat dit de eerste keer is. Ik gaf hem enkele voorbeelden van hoe mijn reizen er normaal gesproken uitzien. De frons van zijn wenkbrauwen werd groter toen ik hem schetste hoe ik tijdens mijn reis door Namibië vier weken lang achter in een auto sliep. Hij bekeek mij taxerend en sprak dé woorden uit: “Ik vond je al geen prototype Club Med gast”.

Nadat ik mijn koffer heb klaargezet voor vertrek, besluit ik nog even naar de zee te lopen. Onderweg zie ik een vrouw zitten onder een hoge boom, verdiept in haar boek. Haar groene ogen en de glanzende rode krullen die haar gezicht omlijsten, maken het tot een karakteristiek geheel. Ze is gekleed in een flamboyante jurk, wat volgens mijn gezelschap een Emilio Pucci bleek te zijn. Aan het strand geniet ik van de laatste zonnestralen die weerspiegelen op de rimpeling van het water. Ik vraag me af wat mij in de ogen van de man geen prototype Club Med gast maakte. Waren het mijn afgetrapte teenslippertjes of mijn rugzak die ik bij mij droeg in plaats van een nette handtas? Mogelijk dat het prototype Club Med gast zich niet enorm verslaapt op de ochtend dat het vliegtuig vertrekt. Tussen de journalisten viel het misschien op dat ik mijn verhalen schreef in een ouderwets schrijfblok in plaats van op een laptop. Ook scheen het een onuitgesproken code onder journalisten te zijn om geschenken niet meteen te gebruiken tijdens een persreis. Dit terwijl ik vanaf de eerste minuut mijn gekregen horloge vol trots droeg. Denkend aan de diverse mensen die ik heb ontmoet, besef ik dat er in mijn ogen geen prototype Club Med gast bestaat. Ieder uniek persoon geniet op zijn of op haar manier van de vakantie in het clubdorp. De goedgeklede man die wordt begeerd door vele vrouwen, de vrouw van middelbare leeftijd die uitbundig over de dansvloer zwiert, de zongebruinde dames met hun leuke bikini’s, de roodharige vrouw in de jurk met uitbundige kleuren. En de blonde jonge vrouw op haar afgetrapte teenslippertjes…Marjan Positie 27428 (0 p.) Lid sinds 14-08-2008 Foto's en tips: 1916 Blogs: 13 Fans: 48

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
massage...
blogfoto nr. 2
mooie plaatjes schieten...
blogfoto nr. 3
zeilen..
blogfoto nr. 4
welness...
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Dromen komen uit
0 4
Gepost op 05 juli
Brazilië Fortaleza
Twee werelden...
0 6
Gepost op 27 maart
Botswana Ghanzi
Kinderen van de rekening
0 13
Gepost op 30 oktober
Nederland Zwarte woud

Reacties bij deze blog

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Prachtig geschreven blogs in een beeldende, vlotte en mooi geformuleerde stijl waar ik van hou! Ik krijg bij het lezen van jouw belevenissen alleen nog maar meer zin in het persreisje naar St Maarten :-)!!!

Fransvdg

Door: Fransvdg • Geplaatst op

Ik heb genoten van je vier verslagen. En wat fijn dat ze nu in Club Med ook weer eens een echte reiziger hebben kunnen meemaken!! Ze zouden daar haast vergeten dat er ook nog mensen bestaan die de wereld willen zien en lekker nuchter willen genieten van het echte leven!! Ik gun die bikinidames en die macho-man natuurlijk ook alle geluk van de wereld maar het is toch wel fijn dat die mij niet voor de voeten lopen als ik de wereld wil verkennen.....
Een ding heb ik gemist in je blogs.......heb je Gerwin thuis een objectief reisverslag gegeven of lekker subjectief (zo subjectief dat wij het niet te lezen krijgen....)...Of wil Gerwin volgend jaar nu ook een keer naar Club Med??

antwan

Door: antwan • Geplaatst op

erg leuk verhaal. En zo'n reis is weer eens iets anders he.

GK

Door: GK • Geplaatst op

Hoi Marjan,
Goed geschreven zeg. Leuk om te lezen (dat zou ik wel een boek lang vol kunnen houden ;-) en je geeft de sfeer van de presreis heel leuk weer. Ook leuk om wat foto's van je te zien.
Op naar meer?
Groetjes,
Gea

carla

Door: carla • Geplaatst op

wat een mooi verslag heb je van deze reis-trip gemaakt zeg !!! ook onze complimenten hiervoor Marjan.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.