Egeische zee

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Egeische zee image

Egeische zee

Egeische zee
Turkije
Marjan

Nog anderhalf nachtje slapen...

“Hey marjan, dit is echt wat voor jou! Heb je het al gelezen op reisreporter?”
Een aantal weken geleden, duwde Gerwin mij het bericht op Reisreporter onder de neus waarin de oproep stond wie er mee wilde als reisreporter naar Turkije.

“Nou, ik weet het niet hoor”, was mijn eerste reactie toen ik de informatie las over Clubmed. Een zonvakantie, luxe, sporten en feestjes. Een contrast met hoe ik mijn vakanties normaal gesproken doorbreng; kamperen, een pruttelend goedje in een klein pannetje op onze gasfles, een rugzak met daarin de hoognodige kleding, rondrijden in een auto die door een medereporter wordt betiteld als ‘aftandse bak’….
In mijn gedachten probeerde ik mezelf voor te stellen in het luxe oord welke alle ingrediënten bezit van een all inclusieve vakantie. Een heerlijk ontbijt op het balkon, luieren aan het strand, slenteren door de straatjes van Bodrum, een bezoekje brengen aan het stoombad en de sauna, snorkelen in de azuurblauwe zee, een eerste windsurfles, dineren bij kaarslicht, …

“Is dit echt wel wat voor mij?”, vroeg ik aarzelend aan Gerwin. Hij lachte en schetste het beeld van mij, al fotograferend met schrijfblok bij de hand.

“Ik ga me opgeven!”
In mijn hoofd speelde ik al met woorden die mijn belevenissen moesten weergeven. Ik zag al plaatjes voor me van de prachtige momenten die ik zou gaan vastleggen…

En nu enkele weken later, is het bijna zover. Zaterdagochtend heel(!) vroeg ga ik vertrekken naar Turkije. Gelukkig kon ik, ondanks de grote drukte op mijn werk, vrij krijgen. De koffer wordt morgenavond ingepakt. Bij het lezen van het programma voel ik een lichte kriebel in mijn buik. Een galadiner, ontspannen in de hammam, een cocktailparty op het strand en keuze uit verschillende leuke excursies. Ik heb er zin in!