Efeze malaria

Malaria wordt veroorzaakt door een parasiet en overgebracht door muggen. Deze infectieziekte komt voor in Afrika (ten zuiden van de Sahara), Zuid-Amerika (met name in het Amazonegebied) en Zuidoost-Azië. Malariamuggen zijn actief van de avond- tot de ochtendschemering. Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt treffen. Bedek ten eerste je huid door sokken en kleding met lange mouwen en broekspijpen te dragen. Oók als dat niet per se praktisch is, zoals in de tropen. Daarnaast is het belangrijk dat je onder een geïmpregneerd muskietennet slaapt – neem als het even kan een eigen (reis)klamboe mee. Smeer tenslotte onbedekte huidoppervlakken in met antimuggenmiddel met DEET erin. Malariasymptomen kunnen al na één week of pas na een paar maanden de kop op steken. Als je geïnfecteerd bent word je goed ziek; je kunt nauwelijks zitten en bent tot niets in staat.

Check deze wereldkaart om in één oogopslag de malariagebieden te zien.

Informatie over Efeze

Beste foto's & tips van Efeze

'380444' door gerardmeuffels '380444' door gerardmeuffels

TurkijeEfeze

TurkijeEfeze

Efeze (Ephesus) Groot

gerardmeuffels

Efeze(Ephesus) is een van de vele archeologische overblijfselen gelegen bij de stad Selçuk.Het is een oude stad met Griekse en Romeinse invloeden. Op de foto het indrukwekkende Grote Theater waarschijnlijk een van de grootste openluchttheaters uit de oudheid met ongeveer 24.000 zitplaatsen en steile tribunes. Het is gebouwd in de Helenistische periode gehouwen vanuit de berg Pion. Door de Romeinen is deze later gerenoveerd.

'500100' door wisseschout '500100' door wisseschout

TurkijeEfeze

TurkijeEfeze

De bibliotheek van...

wisseschout

Het is vroeg in de morgen en alleen een kat [ die worden hier gevoerd ] loopt er rond. Op de achtergrond de bibliotheek van Efeze waar ooit 12.000 perkamentrollen lagen die beschermd werden tegen vocht door dubbele muren te bouwen.

'330367' door Aru '330367' door Aru

TurkijeEfeze

TurkijeEfeze

Bibliotheek van Celsu

Aru

De Bibliotheek van Celsus is een Romeins mausoleum en bibliotheek in de antieke Grieks-Romeinse stad Efeze. De bibliotheek is gebouwd tussen 114 en 125 na Christus.

Laat kaart zien