Cappadocië foto's & tips

'487384' door JannavEek '487384' door JannavEek

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Boven- en ondergronds

JannavEek

Dit is het landschap van Cappadocië waarover je je kunt blijven verbazen. Met die enorme hoeveelheid rotswoningen! Als dat kon zou je een reisje terug in de tijd willen maken om te kijken hoe het was toen dit alles bewoond was. We zien alleen wat er bovengronds in de rotsen gehakt is, maar ook ondergronds schijnen hele steden te zijn, een labyrint van gangetjes en kamers. Ze bestaan al eeuwenlang en werden gemaakt door Christenen die zich probeerden te beschermen tegen plunderende Arabieren.

'325185' door konne000 '325185' door konne000

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Geluksoog

konne000

In Cappadocië, maar naar ik heb begrepen in heel Turkije, zie je bij iedereen een geluksoog. In speldjes, armbandjes, kettingen, sleutelhangers, aan autospiegels, op kinderkleding, etc. Eigenlijk heten deze geluksogen Nazar Boncuk en komen oorspronkelijk uit het oude Egypte en het Hittitische Rijk. Men denkt/hoopt dat Nazar de vloek kan stoppen.

'382537' door Jan-Petra '382537' door Jan-Petra

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Liefdesvallei

Jan-Petra

Dit is de liefdesvallei in Cappadocië, een prachtige vallei met indrukwekkende feeënschoorstenen. Veel mensen maken vroeg in de ochtend een ballonvaart boven deze vallei maar het is zeker ook een aanrader om hier vroeg in de ochtend in alle rust een wandeling te maken. Het is een indrukwekkend gezicht om de tientallen heteluchtballonnen boven je hoofd te zien zweven.

'359728' door AVerkaik '359728' door AVerkaik

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Aan de rand van het..

AVerkaik

"Aan de rand van het ravijn bloeien de mooiste bloemen", luidt een spreekwoord. De betekenis: "Wie risico's durft te nemen kan bijzondere resultaten behalen". Foto is genomen in Cappadocië / Turkye.

'456911' door konne000 '456911' door konne000

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Kaboutertjes

konne000

Het lijken af en toe op afstand net kaboutertjes met hun mooie hoedjes, deze tufstenen schoorstenen in Cappadocië! Een bijzonder en wonderschoon landschap, waar je dagen kunt ronddwalen!

'553350' door wisseschout '553350' door wisseschout

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Bloemenpracht

wisseschout

Het voorjaar in cappadocië begin mei. De kleuren van de bloemen wedijverden met die van de kleuren in de rotsen. De vogels zongen ook al hun hoogste lied. Ik ook toen ik door al dat moois kon wandelen.

'264918' door Graaf '264918' door Graaf

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Grotwoningen

Graaf

De mooiste streek van Turkije die je niet mag missen in Centaal Anatolië. De landstreek Cappadocië is een van de grootste natuurwonderen, de streek is meer dan 30 miljoen jaar geleden ontstaan door vulkaanuitbarstingen. Het bestaat uit tufsteen en kalksteen die met een verschillende snelheid zijn geërodeerd tot een bijzonder grillig landschap. In deze typische tufsteenkegels zijn veel woningen en kerken uitgehakt die tot de jaren ’50 van de vorige eeuw nog bewoond werden. (een enkele wordt nog steeds bewoond, en is soms ook te bezoeken) In Göreme staat een openluchtmuseum waar je een groot aantal van deze grotkerken nog kunt bezoeken met prachtige Byzantijnse Fresco’s. Er zijn ook nog een aantal ondergrondse steden te bezoeken (je moet geen engtevrees of last van je rug hebben, want je moet door nauwe gangen kruipen). Deze hele landstreek staat inmiddels op de UNESCO’s werelderfgoedlijst. Ik vind Cappadocië de mooiste streek van Turkije om te bezoeken.

'456897' door MarioBentvelsen '456897' door MarioBentvelsen

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Grotsteden (2)

MarioBentvelsen

Nog een voorbeeld van een grotstad in Cappadocië, maar nu zonder b&b's. Er moeten behoorlijk wat mensen gewoond hebben, getuige de vele trapjes, ramen en balkons die in de rotsen zijn uitgehakt. Wat moet dat een bijzonder gezicht zijn geweest. Nu is het verworden tot een spookstad.

'515448' door Graaf '515448' door Graaf

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Sunrise ballonvaart

Graaf

Een mooi plaatje vanuit de luchtballon. De zon komt net op, grondmist vormt mooie nevel-sluiers en in de achtergrond zie je een oude vulkaan aan de rand van het prachtige gebied Cappadocië.

'491866' door SuonoDesmoquattro '491866' door SuonoDesmoquattro

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Landschap Cappadocie

SuonoDesmoquattro

Cappadocië (ook wel Kappadocië of Kappadokië; Turks: Kapadokya; Grieks: ??????????, Kappadokía; Latijn: Cappadocia) is een landstreek ten zuiden van de steppe in de Turkse regio's Centraal-Anatolië en Oost-Anatolië. Het gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gebied heeft een oppervlakte van 2000 km² en ligt tussen de rivieren de Eufraat en de Kizil Irmak. De hoogste top in het gebied is de vulkaan Erciyes Da?? (3917 meter). Daarnaast bevinden zich in het gebied nog twee andere vulkanen: de Hasan Da?? en de Melendiz Da??. De belangrijkste en grootste steden in dit gebied van Midden-Turkije zijn Nevsehir, Kirsehir, Aksaray, Nigde en Kayseri. Ten tijde van het Romeinse Rijk was het een vredige Romeinse provincie genaamd Cappadocia, die in het oosten grensde aan Armenia, in het zuiden aan Mesopotamië, Syrië en Cilicia, in het westen aan Galatia en in het noorden aan Pontus. In het oosten is het bergachtig en vulkanisch, maar in het westen is het vlak met veelal plateaus.

'455173' door MarioBentvelsen '455173' door MarioBentvelsen

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Karavanserai

MarioBentvelsen

Een karavanserai is een veilige overnachtingsplek voor reizende handelaren, hun waren en hun dieren. De eerste karavanserais ontstonden in de Seltsjoekse emiraten van Centraal-Azië in de 10e eeuw. Met de opmars van de Seltsjoeken naar het Midden-Oosten, werd vanaf de 13e eeuw Anatolië ontsloten door een netwerk van karavanserais. Deze lagen telkens 30 tot 40 km van elkaar, wat ongeveer overeenkwam met de afstand die een karavaan per dag kon afleggen. Tijdens het Ottomaanse Rijk en het Safawidenrijk in Perzië werd het netwerk verder uitgebouwd naar het Midden-Oosten, Noord-Afrika en zelfs de Balkan. Pas in de 20e eeuw verloren de karavanserais hun functie.

'264741' door ruudblok '264741' door ruudblok

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Tufstenen huizen in..

ruudblok

Echt lang gelden werd het gebied dat nu Cappadocië heet onder het stof en lava gezet door de vulkanen uit die buurt. De As lava en modder verharde zich en uit de as ontstond tufsteen. De regen overspoelde de vlakte en de erosie van het tufsteen creëerde grillige vormen. De natuur is hier bijzonder creatief geweest. Daarna kwam de mens met zijn primitieve gereedschap en groef zich de tufstenenberg in om zich te beschutten tegen hitte en kou. Het is allemaal zo mooi dat het tot beschermd gebied verklaard is. Het Nationale Park van Göreme en de rotsformaties staan sinds 1985 op de erelderfgoedlijst van Unesco

'459155' door Jan-Petra '459155' door Jan-Petra

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Zonsondergang in...Ca

Jan-Petra

Het landschap van Cappadocië is werkelijk sprookjesachtig mooi. Deze vlakte is miljoenen jaren geleden ontstaan na meerdere vulkaanuitbarstingen en zware erosie; regen en wind hebben het tufsteen de meest bizarre vormen gegeven. Deze zonsondergang foto is gemaakt bij Devrent Vadisi, een prachtige vallei tussen Avanos en Urgup.

'553185' door Graaf '553185' door Graaf

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Ballonvaart =...groep

Graaf

Een van de allermooiste ervaringen tijdens een reis naar Turkije vond ik de ballonvaart boven Cappadocië. Het wordt je tijdens de reis aangeboden voor ca € 150 en dat is dan all-in. Je wordt 's ochtends vroeg met een busje bij je hotel opgehaald, dan ga je naar een centraal punt vanwaar alle ballonnen opstijgen en daar krijg je nog koffie, thee, sap en broodje. Je kunt dan alvast kijken hoe die enorme ballonnen opgeblazen worden en even later wordt je ergens ingedeeld. De mandjes zijn wel een stuk groter dan ik in gedachten had; er kunnen 26 personen in! De mand heeft 4 compartimenten voor 6 personen, 2 man personeel staan in het midden. Dan volgt de onvergetelijke prachtige tocht boven het fraaie rotslandschap bij zonsopkomst. Na de landing krijg je nog een glaasje champagne, plakje cake en een herinnering mee en wordt je weer keurig bij je hotel afgeleverd op tijd om nog te ontbijten. Een unieke ervaring, maar tegenwoordig wel erg toeristisch. Je kunt dus ook geen foto's maken zonder andere toeristen, want al die andere ballonnen zitten er vol mee. Maar of dat hier een bezwaar is? Is ook wel weer apart en sfeerverhogend, al die ballonnen boven het het sprookjesachtige landschap.

'515962' door Graaf '515962' door Graaf

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Ballonnen

Graaf

Als je met een ballon boven Cappadocië vaart, ben je echt niet de enige. Het is een enorme toeristische bedrijvigheid, waar iedereen aan meedoet. Maar af en toe kun je leuke plaatjes maken met een lucht vol ballonnen.

'513321' door wisseschout '513321' door wisseschout

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Het tufstenen...lands

wisseschout

Tegen de avond veranderde de kleuren in het landschap totaal. We hadden niet vaak geluk omdat het vaak bewolkt was en de zon niet mooi onderging. Deze is genomen vlak bij de panorama camping

'457006' door lsteentjes '457006' door lsteentjes

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Witte vallei in...Cap

lsteentjes

Tijdens een schitterende wandeling door de Witte Vallei in Cappadocie, kom je ogen en tijd te kort om alle mooie formaties en kleuren te bewonderen.

'394328' door konne000 '394328' door konne000

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Ballonvaart

konne000

Zal ik het doen of zal ik het niet doen? Zo ging het heen en weer in m'n hoofd toen mij de vraag gesteld werd of ik mee ging met een ballonvaart boven het prachtige Cappadocië! Ondanks mijn giga-hoogtevrees heb ik uiteindelijk dan toch maar 'ja' gezegd en ik moet zeggen, het viel reuze mee en heb ontzettend genoten! Echte aanrader!

'309273' door konne000 '309273' door konne000

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Koud!!

konne000

In Cappadocië was het erg koud en af en toe sneeuw. Deze man had z'n dikke jas er bij aangetrokken en een muts opgezet. Daaroverheen nog eens een kleurige muts met flappen, die je veel gedragen zag worden in Turkije. Als het weer dan niet vrolijk is, dan de muts maar! Hijzelf kan er trouwens ook wel om lachen!

'310735' door konne000 '310735' door konne000

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Man of vrouw

konne000

Zittend op de stoep van een bakkertje, komt dit oude menske aanlopen. ´t Leek eerst duidelijk een vrouw, maar toen we wat met haar trachten te communiceren, zag ik dat ze een snor had, maar ook een redelijke baard. Toch bleek het een vrouw. Ze wilde wel op de foto, maar eerst wilde ze haar ´baard´ met haar hoofddoek bedekken. De snor bleef dus wel zichtbaar!!

'327966' door georgena '327966' door georgena

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Moon Over Magical...C

georgena

An unforgettable balloon adventure over Cappadocia's magical landscape Early in the morning,the sun just rising and the moon above, as we soar and float gently amongst the fairy chimneys in this magnificent Cappadocian landscape. I have posted many photos of this flight but each one is unique in itself, Well, I think so. I recommend this to anyone who will be visiting Cappadocia.

'456771' door MarioBentvelsen '456771' door MarioBentvelsen

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Rotsmoskee

MarioBentvelsen

Deze 11e eeuwse moskee trof ik aan in een gebied met rotswoningen, niet ver van de Liefdesvallei, en ligt zelf ook gedeeltelijk in de rotsen. Vooral de eenvoud van dit gebouw spreekt mij aan. Ik zal later nog een foto van het interieur posten, dat ook uitblinkt in eenvoud.

'494653' door SuonoDesmoquattro '494653' door SuonoDesmoquattro

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Landschap Cappadocie

SuonoDesmoquattro

Cappadocië (ook wel Kappadocië of Kappadokië; Turks: Kapadokya; Grieks: ??????????, Kappadokía; Latijn: Cappadocia) is een landstreek ten zuiden van de steppe in de Turkse regio's Centraal-Anatolië en Oost-Anatolië. Het gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

'258404' door Bloemmie29 '258404' door Bloemmie29

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Derwish dansers

Bloemmie29

Deze Derwish dansers zijn helemaal in trans en draaien in meditatieve rondjes. Oorsprong waren de Mevlana te Konya, die door middel van meditatief danser hun geloof beleefden. Door de ene hand, ontvangen ze het geloof, de hand gericht naar de grond verspreidt het geloof naar beneden... Aan het begin dansten zij volledig in het donker, fotograferen niet toegestaan om de dansers niet uit hun meditatieve staat te halen. Daarna ging het licht aan en mocht er wel gefotografeerd worden en dansten de dansers nog enkele rondjes. Zie ook mijn reistip voor een origineel souvenier uit de regio met derwish dansers