Yarlung Valley

De Yarlung is een rivier in de prefectuur Lhokha in het zuiden van Yarlung Valley. Samen met de Chongye-rivier (in de Koningenvallei) verbreedt ze zich tot een vlakte van ongeveer 2 kilometer, voordat ze verder stromen in de rivier Yarlung Tsangpo (de bovenloop van de Brahmaputra). Enkele plaatsen in de Yarlung-vallei zijn Tsetang, Nedong en Phagmo.

Informatie over Yarlung Valley

Beste foto's & tips van Yarlung Valley

'254022' door ruudblok '254022' door ruudblok

TibetYarlung Valley

TibetYarlung Valley

Vreemd gebaar

ruudblok

Onderweg kwam ik deze hard werken jongen tegen. Hij keek op en maakte dit voor mij onbekende gebaar. Hij ging daar mee door totdat ik vertrok. Tot op de dag van vandaag weet ik niet wat hij hiermee wilde zeggen.

'500953' door Graaf '500953' door Graaf

TibetYarlung Valley

TibetYarlung Valley

Vriendelijke...verkoo

Graaf

Ergens onderweg op een pas, waar we natuurlijk even stopten om van het uitzicht te genieten. Tegenwoordig zie je bij alle toeristische stops souvenirkraampjes. Deze vriendelijke verkoopster probeerde ook wat souvenirs te verkopen, maar had weinig tot geen succes in onze groep. Je bent al gauw verzadigd als je overal hetzelfde ziet.

'334501' door Graaf '334501' door Graaf

TibetYarlung Valley

TibetYarlung Valley

Gebedsvlaggen

Graaf

Ja ik ben weer terug van mijn rondreis door Tibet, behalve centraal Tibet ook naar het verre westen, tot aan de grens met Kasjmir en India (Ladakh). Dit is een opname op de Tso-La, een pas van 4550 meter, waar ze net zoals op alle bergpassen veel slingers met gebedsvlaggetjes opgehangen hebben.

Laat kaart zien