Yamdrok

De Yamdrok is een meer in het zuiden van Yamdrok. Volgens een Yamdrokaanse legende werd het meer gemaakt door een godin. Het is een van de drie grootste heilige meren van Yamdrok, gelegen op zo'n honderd kilometer ten zuidoosten van Lhasa. De vele besneeuwde bergtoppen waar het meer door wordt omringd maken het tot een magische plek.

Informatie over Yamdrok

Beste foto's & tips van Yamdrok

'553336' door travelbag '553336' door travelbag

TibetYamdrok

TibetYamdrok

Bijna in de wolken

travelbag

In de omgeving van het Yamdrok meer vind je de mooiste landschappen. Wanneer je in dit gebied zit/rijd mag je er wel wat tijd voor uittrekken. Om elke bocht zie je weer wat moois en nieuws wat je aandacht trekt. Besneeuwde toppen, kale, ruige landschappen met soms de laag hangende bewolking die weer voor een mooie sfeer zorgt. Kortom: landschappen die niet vervelen (even openen).

'490655' door travelbag '490655' door travelbag

TibetYamdrok

TibetYamdrok

Kleurig geheel

travelbag

Bij het Yamdrok meer werd er gestopt. Het uitzicht is mooi. Er liep een yak in vol ornaat rond waar je mee op de foto kon. Dat deed echter niemand. De yak zelf fotograferen was zonder te betalen geen probleem.

'458373' door carolienduistermaat '458373' door carolienduistermaat

TibetYamdrok

TibetYamdrok

Yamdrok meer

carolienduistermaat

Het Yamdrok meer ligt op bijna 4500 meter hoogte en is daarmee het hoogstgelegen zoetwatermeer ter wereld. Voor de Tibetanen is het Yamdrok meer een pelgrimsoord, ze geloven dat het meer een transformatie is van één of meerdere godinnen. Ik vond het één van de mooiste landschappen in Tibet met de besneeuwde bergtoppen en natuurlijk de gebedsvlaggetjes.

Laat kaart zien