Mount Kailash

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pelgrims poseren voor de heilige berg

Mount Kailash,
Tibet


Bij de eerste pas in de kora om de mount Kailash vanaf Darchen, wilden deze pelgrims (een moeder en zoon) even poseren voor de vlaggetjes van de pas.
De Mount Kailash, met 6714 meter lang niet de hoogste top van de Himalaya, maar voor Hindoe’s, Boeddhisten, Jaïnisten en Bön is dit de meest heilige berg ter wereld. Hij mag ook absoluut niet beklommen worden, je kunt alleen de kora (heilige rondgang) om deze berg in 3 dagen lopen. Van deze berg ontspringen 4 belangrijke rivieren, de Indus, Sutlej, Ganges en Brahmaputra, een in iedere windrichting.
Overnachten doe je in Darchen bij een van de herbergen met bed & breakfast, eten en drinken kun je het beste bij Pectopah, het beste restaurant van het dorp. Vanwege strenge censuur mag je niet alleen naar kloosters in de omgeving wandelen, je moet een gids hebben en op het politiebureau veel formulieren invullen en permits aanvragen.
Westerse toeristen komen hier nauwelijks, pelgrims komen alleen voor de kora, overig toerisme wordt helemaal ontmoedigd en beperkt.
Je mag dus alleen het pad van de kora lopen. In het dorp zijn leuke souvenirwinkels.