Mount Kailash

Met zijn 6714 meter is de Mount Kailash een van de hoogste bergen in het westen van Mount Kailash. Het gebied wordt door hindoes en boeddhisten als heilig gezien en vanuit heel Mount Kailash komen hier pelgrims naartoe. De berg ligt bij het meer van Manasarowar en het meer van Rakshastal.

Informatie over Mount Kailash

Beste foto's & tips van Mount Kailash

'499683' door Graaf '499683' door Graaf

TibetMount Kailash

TibetMount Kailash

Pelgrims poseren voor

Graaf

Bij de eerste pas in de kora om de mount Kailash vanaf Darchen, wilden deze pelgrims (een moeder en zoon) even poseren voor de vlaggetjes van de pas. De Mount Kailash, met 6714 meter lang niet de hoogste top van de Himalaya, maar voor Hindoe’s, Boeddhisten, Jaïnisten en Bön is dit de meest heilige berg ter wereld. Hij mag ook absoluut niet beklommen worden, je kunt alleen de kora (heilige rondgang) om deze berg in 3 dagen lopen. Van deze berg ontspringen 4 belangrijke rivieren, de Indus, Sutlej, Ganges en Brahmaputra, een in iedere windrichting. Overnachten doe je in Darchen bij een van de herbergen met bed & breakfast, eten en drinken kun je het beste bij Pectopah, het beste restaurant van het dorp. Vanwege strenge censuur mag je niet alleen naar kloosters in de omgeving wandelen, je moet een gids hebben en op het politiebureau veel formulieren invullen en permits aanvragen. Westerse toeristen komen hier nauwelijks, pelgrims komen alleen voor de kora, overig toerisme wordt helemaal ontmoedigd en beperkt. Je mag dus alleen het pad van de kora lopen. In het dorp zijn leuke souvenirwinkels.

'500322' door Graaf '500322' door Graaf

TibetMount Kailash

TibetMount Kailash

Wandelschoenen

Graaf

Deze pelgrim in monnikskleur kwam ik tegen op het pad rondom de Mount Kailash, hij liep in tegengestelde richting, dus was niet de kora aan het lopen. Valt me op dat ie wel sportschoen aan heeft, die kun je daar goed gebruiken.

'487709' door Graaf '487709' door Graaf

TibetMount Kailash

TibetMount Kailash

Pelgrim

Graaf

Zomaar een vrouw, die we gezien hebben in Darchen, een dorp aan de voet van de Mount Kailash, vanwaar ook alle pelgrimstochten en kora om de meest heilige berg beginnen.

Laat kaart zien