Lhasa reisblogs

Tibet vervolg'

schenkel was er (tot 01 okt 2011) Gepost op 28 nov 119 reacties

Wat ik nu toch in mijn nek voelt,hijg hijg ik durf niet tekijken! Opeens hoor ik iemand roepen ,Pieneke kijk uit achter je en ja dan moet ik wel achterom kijken.Er staat een Jak in mijn nek tehijgen een grote kop dichtbij mijn oor,gelukkig ben ik niet zo bang uitgevallen.De boerin komt al aangerend om mij van dit beest teverlossen tenminste dat dacht ze,kijk daar komt de boer ook al aangelopen en nu gaat de jak rustig mee!.
We zijn onderweg naar de Drak Yerpa grotten maar zagen dat de jaks naar buiten werden gelaten dus eventjes stoppen natuurlijk.Maar nu vervolgen we de prachtige,stille weg.

Na ongeveer een uurtje rijden zien we de mooie huizen al liggen hoog in de bergen,en daar moeten wij naar toe.!
Daar aangekomen gaan we de eerste trap op naar boven we moeten aardig klimmen om bij de eerste grot aantekomen,puf puf iedereen is er moe van ja wat wil je ook zo hoog in de bergen.
Maar wat is dit prachtig,tempels,boedha,s van alles zie je hier.De tempels zijn eigenlijk tegen de grot aangebouwd en dus als je hier binnen gaat kom je vanzelf in de grot uit.Een monnik zit tebidden,de ander is met jakboterkaarsjes in de weer,en weer een ander wil graag geld ontvangen voor een foto.Ook hier zie je weer grote bakken vol met geld staan.
Het is zeer indrukwekkend om dit alles tebekijken,vaak sta je gelijk met pelgrims voor een goud gekleurde boedha.Kom op doorlopen graag wij zijn hier de enigste toeristen wat ook voor de pelgrims weer een bezienswaardigheid is,grappig hier is het echt van wie kijkt naar wie!.
We zijn bijna op het hoogste punt dat is ongeveer 4500 meter dat merk je wel aan je adem,gewoon rustig doorlopen en blijven drinken ook hier weer.
Hier weer een tempel met allemaal gouden boedha,s,prachtig hoor!.
We lopen weer naar beneden na ongeveer een paar uur bezig tezijn geweest met alles tebekijken,echt heel mooi.
Beneden in het gras zit de Tibetaanse gids en de chauffeur tewachten op ons met heerlijke thee en koekjes dat word smullen.

S,middags gaan we naar de Jokhang tempel maar hier is het zo ontzettend druk dat je eigenlijk van de gids niks hoort wat best jammer is.Het is er ook vies benauwd door alle mensen en de jakboterkaarsjes die overal branden.Er moet ook geen brand uitbreken hier,zeg!!!!!!.
Helaas door de drukte gaan we er maar snel uit ,maar niet voordat we op het dak geweest zijn.Wat een prachtig uitzicht,op het plein voor de Jokhang tempel en de laatste blik op het Potala paleis echt super.

Helaas krijgen we s,avonds tehoren dat het vliegtuig naar Xi-an morgen eerder vertrekt dus morgen vroeg op om nog een paar plaatjes temaken.

In het vliegtuig zit een vriendelijke Tibetaan naast ons Dirk knoopt een praatje aan maar helaas No English! Opeens gaat hij in zijn tas zoeken en haalt er een oude gedeukte thermosfles uit met jakboterthee en voordat wij er erging hebben schenkt hij onze kopjes vol.Ik hoor Dirk fluisterend zeggen,Ja,Pien dit moet je opdrinken ach getsie dat kan je niet maken om het telaten staan.Nou,oke neus dicht en drinken maar maar niet tesnel anders schenkt die straks nog een keer vol.

Eigenlijk geweldig dat dit nog bestaat en een mooier afscheid van Tibet kan haast niet!!!

schenkel Positie 206 (3729 p.) Lid sinds 27-08-2008 Foto's en tips: 1005 Blogs: 32 Fans: 12

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Jaks op het veld
blogfoto nr. 2
Pelgrims
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Nachtelijk avontuur
3 6
Gepost op 06 november
Indonesië Bromo Tengger Semeru NP
Dagtrip Tibet ik was hier tot 1 oktober 2011
3 4
Gepost op 17 augustus
Tibet Lhasa
Mostar een stad met vele gezichten
2 6
Gepost op 14 juli
Kroatië

Reacties bij deze blog

papillonreizen

Door: papillonreizen • Geplaatst op

Wat een prachtige ervaringen. Eerst een jak in je nek en dan tot slot de jakboterthee. Ik denk dat ik ook heel langzaam gedronken zou hebben :-)

nita92

Door: nita92 • Geplaatst op

Mooie onvergetelijke belevenissen en ervaringen, vooral de Jak haha... ik was eventje in Tibet

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Jij schrijft zo, dat je het mee beleeft. Dank voor je verhalen.

Kymmie

Door: Kymmie • Geplaatst op

Leuk om te lezen Pieneke! Ik zal je vorige edities ook een keer lezen.

herman m

Door: herman m • Geplaatst op

Leuk verhaal, Pieneke.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.