Lhasa

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lhasa image

Lhasa

Lhasa
Tibet
Schenkel

DE EERSTE VOETSTAPPEN IN TIBET

Vanmorgen vroeg opgestaan want het vliegtuig dat ons naar Tibet brengt vertrekt om 7 uur in de morgen.Wat een tijd eigenlijk! Onze koffers zijn al naar het vliegveld en er is ook al in gecheckt voor ons wat een makkie.
Gelukkig staan onze koffers op de stoep bij het vliegveld met een groot net er omheen en bewaking erbij hoe verzinnen ze het!
We moeten in een rij gaan staan zoals vermeld op het Tibet permit wij staan bijna achteraan met nog twee dames.Het is een drukte van geweld op het vliegveld lijkt wel of iedereen vandaag gaat vliegen.
O,jee ik ben aan de beurt ja schoenen uit en jas uit en op een klein rond gevalletje gaan staan iemand van de douane checkt of ik niks vreemds bij me hebt(hahaha wat denken ze wel).

Een tibetaanse dame zit naast mij,ze lacht vriendelijk en zo dom als ik ben knoop ik een praatje aan in het engels ze gaat nog harder lachen en zwaait met haar handen,oke dan niet!
We krijgen overheerlijke rijstepap met een broodje aangeboden,ach het is te eten tenslotte zijn we er zo het is maar twee uurtjes vliegen.

Een vriendelijke gids staat al op ons tewachten en hangt bij iedereen een witte sjaal om en heet ons welkom,wat apart!!
Nu hebben we de eerste voetstappen op Tibetaans grondgebied gezet ,hoe zal dit aflopen.

We rijden door het prachtige landschap met een mooie blauwe lucht en de zon doet zeer aan je ogen maar dat geeft niks,het is hier zo anders maar mooi.
Na ongeveer een uurtje rijden komen we aan bij ons hotel in de oude stad van Lhasa.Een prachtig kleurrijk hotelletje met kamers die ook zeer kleurrijk zijn.Onder de douche gaan zullen we niet veel want de knop van de waterkraan ligt kapot op de rand van het bad,en de wc stinkt.Maar Dirk weet overal raad op en gaat gelijk aan het werk eerst de wc met water vol laten lopen zodat de stank minder word en ja die knop van de waterkraan ja dat valt ook niet mee,misschien met een elastiekje en je raad het nooit ....het werkt!

Helaas word ik dan goed ziek,hoogteziek noemen ze dat ,overgeven en flinke hoofdpijn ik ga maar lekker mijn bed in.
En Dirk die klaar is met klussen gaat de oude stad in!

Word vervolgt!