7 landen die niet echt bestaan. Unieke reiservaring! image
Henk_en_Nel

7 landen die niet echt bestaan. Unieke reiservaring!

Buiten de gebaande paden treden? Met deze zeven landen die niet officieel worden erkend gaat dat zeker lukken!



Groenland hoort nog bij Denemarken, maar is hard op weg om onafhankelijk te worden (Foto: Reisreporter Esthers



Groenland



Je zou het niet verwachten, maar het immense Groenland is onderdeel van Denemarken. Pas in 2009 kreeg het eiland ten oosten van de Canadese Arctische Eilanden autonomie en werd het Groenlands als officiële taal erkend. Het zou dus goed kunnen dat Groenland binnen nu en niet al te lange tijd onafhankelijk wordt.





Mayotte: een piepklein stukje Frankrijk in de Indische Oceaan (Foto: Reisreporter Lyske1980)



Mayotte



Dit eiland in de Indische Oceaan, dat in 1975 onafhankelijk werd van Frankrijk, hoort officieel bij de Comoren. Toch besloot Mayotte onder invloed te blijven van het bestuur in Parijs, 8000 kilometer verderop. Zodoende bleef dit eiland voortbestaan als een piepklein stukje Europa





Vlakbij de bergketen Altaj in Zuid-Siberië ligt de autonome regio Toeva (Foto: Reisreporter JosHaarman)



Toeva



Ooit was Toeva, een gebied ten noorden van Mongolië, een onafhankelijk land. Totdat Rusland in de jaren ’30 en ’40 op de deur klopte. Toeva zwichtte en bood zichzelf aan aan Rusland. Vandaag de dag is het gebied onderdeel van Zuid-Siberië. De inwoners behielden hun eigen gebruiken en rituelen, zoals de traditionele keelzang. 





Lhasa is de traditionele hoofdstad van Tibet (Foto: Reisreporter carolienduistermaat)



Tibet



De Tibetaanse Autonome Regio ligt in China en grenst aan Bhutan, Nepal, India en Myanmar. Tibet valt sinds 1959 officieel onder Chinees bewind. De Tibetanen vinden echter dat de regio onafhankelijk moet zijn. Het resultaat: al bijna 60 jaar ruzie tussen de Chinezen en de Tibetanen.





Forvik is een mini-eilandje ten noorden van Schotland, onderdeel van de Shetland eilanden (Foto: Reisreporter Reiswandaris)



Forvik



Waar: Shetland eilanden. Oppervlak: 0,01 vierkante kilometer. Aantal inwoners: 1. Stuart Hill kwam in 2008 met zijn roeiboot aan op het eiland Forewick Holm vlakbij Schotland, nadat hij omgeslagen was op zee. Hij besloot te blijven en startte een campagne om het kleine stukje land autonoom - een Britse kroonkolonie - te maken onder de naam Forvik Island. Tot nu toe is hem dat nog niet gelukt.





Barotseland moest onderdeel worden van Zambia, bekend van de Victoria Falls (Foto: Reisreporter Stijn1985)



Barotseland



Dit koninkrijk omvat een gebied dat grenst aan Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia en Angola. Het gebied was gekoloniseerd door Engeland, maar moest begin jaren ‘60 onderdeel worden van Zambia. Met als voorwaarde dat Barotseland autonoom mocht blijven. Van die deal is niks terecht gekomen.





In de staat Arizona in de V.S. ligt de Navajo Nation (Foto: Reisreporter Peerderik)



Dinétah



Deze regio in het noorden van de staat Arizona in de V.S. is van oorsprong het leefgebied van de Navajo-indianen. Het wordt daarom ook wel Navajo Nation genoemd. Sinds 1975 hebben de inwoners van Dinétah een beetje autonomie. Deze zelfbeschikking komt wel voor een prijs: bijna 50 procent van de inwoners heeft geen baan. Elektriciteit en stromend water is er een luxe.