Tibet Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Himalaya Filmfestival

Gepubliceerd: 09 feb 2009
0

Denk je bij de Himalaya-regio aan strijdende burgers of aan oude mannen die wijze levenslessen geven? Bezoek dan het Himalaya Filmfestival op 14 en 15 februari 2009 in Amstelveen en laat de unieke diversiteit van dit gebied je vooroordelen wegnemen.

De organisatie van het festival hoopt door middel van 53 films een tegenwicht te bieden aan de bestaande stereotypen over de Himalaya. Ook dit jaar weer kun je je kennis bijschaven over de politiek en cultuur van het berggebied en wegdromen bij de ongerepte landschappen.

Tips
Tibet speelt een belangrijke rol tijdens de zevende editie van het Himalaya Filmfestival. Een opvallende film is ‘Road to Tibet’ die handelt over de geweldloze protestmars die vlak voor de Olympische Spelen werd gelopen. ‘The Sari Soldiers’ gaat over zes vrouwen die zich ondanks een burgeroorlog inzetten voor de toekomst van Nepal. Voor een film over vriendschap, doorzettingsvermogen en een motorexpeditie door het noordoosten van India moet je naar ‘One Crazy Ride’.

Bezoeken
Het Himalaya Filmfestival wordt gehouden in het cultuurcentrum van de Vrije Universiteit De Griffioen’ in Amstelveen. Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten op www.himalayafestival.nl

Foto 'Himalaya' door ronbuitendijk.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Tibet artikelen
Reisnieuws
7 landen die niet echt bestaan. Unieke reiservaring!

24 feb 2017, Buiten de gebaande paden treden? Met deze zeven landen die niet officieel worden erkend gaat dat zeker lukken!

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Reportage
Dit is de meest afgelegen plek ter wereld

09 aug 2015, Je bent er zo’n drie weken onderweg om een aanzienlijke stad te bereiken en zelfs het laagste punt is nog vier kilometer hoog.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.