Sukhothai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sukhothai Historical Park

Sukhothai,
Thailand


Toen ik besloten had naar Thailand te gaan, stond één bestemming bovenaan de lijst: Sukhothai. Ik moest en zou Sukhothai bezoeken. Vele reizigers sprak ik onderweg en iedereen had overwogen Sukhothai in de route op te nemen maar uiteindelijk ging niemand er naar toe omdat het niet logisch op de route ligt. Dat klopt, dat was ook mijn probleem. Niet aan denken…gewoon GAAN!!!!

Sukhothai is een klein stadje in Centraal Thailand en sommige noemen het de belangrijkste historische plaats van Thailand.
Sukhothai Historical Park is gelegen in de oude stad, twaalf kilometer buiten de huidige nieuwe stad. Sukhothai zelf is niet bijzonder maar een bezoek aan de tempels is wel een absolute aanrader. De oude stad bestaat uit een ommuurd gedeelte en hier zijn prachtige tempels te bezichtigen.

Alle ruïnes in één dag bezoeken zal niet gaan lukken en de vraag is of je daar ook daadwerkelijk zin in hebt ???? Huur een fiets en start de dag in het Historical Park waar de meeste (en mooiste) tempels te vinden zijn. Breng hier zeker een bezoekje aan de grote favoriet Wat Mahathat maar sla ook vooral Wat Sa Si en Wat Sri Sawai niet over. Het park is enorm goed onderhouden en de tempels zijn erg goed bewaard gebleven.

Vergeet vooral Wat Sa Si niet te bezoeken want deze schoonheid wil je absoluut niet missen. Wat Sa Si ligt twee kilometer ten noorden van het historische park. Wat Sa Si is de grootste Boeddha die je in Sukhothai kunt bezichtigen. Met groot, bedoel ik ook echt GROOT!
Ik keek mijn ogen uit en bedacht voor deze Boeddha hoe gaaf het zou zijn als er nu een monnik in beeld kwam. Dat zou het beeld helemaal compleet maken. Karma…want vijf seconden laten kwam er serieus een monnik voor mijn neus staan, haha. Sometimes wishes do come true.