Sukhothai

'275537' door Remie '275537' door Remie

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Zittende buddha

Remie

In de oude tempel stad zagen we vele buddha beelden en zo ook deze. Na vele foto's van beelden te hebben gemaakt (frontaal). Dacht ik eens een foto van onder te maken met de lucht als achtergrond

'455216' door gorke '455216' door gorke

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Kinderdag

gorke

Kinderdag is een hele speciale dag voor alle kinderen in Thailand. Kinderdag is altijd op de tweede zaterdag van januari. Dit feest wordt door heel Thailand gevierd. Kinderen onder de veertien kunnen deelnemen aan de feestelijkheden. Er zijn dan allerlei dingen open waar kinderen voor niets of voor de halve prijs naar binnen mogen. Deze foto is gemaakt in Sukhotai waar erg veel kinderen op de been waren, het was een geweldig feest om bij te wonen.

'368218' door Angelaa '368218' door Angelaa

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Boeddha

Angelaa

Wat is het hier prachtig! Je kunt hier wel uren/dagen rondlopen en fietsen. Jammergenoeg zijn wij er maar een paar uur geweest. Als ik in de buurt ben zou ik zeker weer heengaan! :) Historisch Park Sukhothai in het noorden van Thailand omvat de ruïnes van de hoofdstad van het Koninkrijk Sukhothai. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO

'535254' door kellybaetsen '535254' door kellybaetsen

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Sukhothai Historical.

kellybaetsen

Toen ik besloten had naar Thailand te gaan, stond één bestemming bovenaan de lijst: Sukhothai. Ik moest en zou Sukhothai bezoeken. Vele reizigers sprak ik onderweg en iedereen had overwogen Sukhothai in de route op te nemen maar uiteindelijk ging niemand er naar toe omdat het niet logisch op de route ligt. Dat klopt, dat was ook mijn probleem. Niet aan denken…gewoon GAAN!!!! Sukhothai is een klein stadje in Centraal Thailand en sommige noemen het de belangrijkste historische plaats van Thailand. Sukhothai Historical Park is gelegen in de oude stad, twaalf kilometer buiten de huidige nieuwe stad. Sukhothai zelf is niet bijzonder maar een bezoek aan de tempels is wel een absolute aanrader. De oude stad bestaat uit een ommuurd gedeelte en hier zijn prachtige tempels te bezichtigen. Alle ruïnes in één dag bezoeken zal niet gaan lukken en de vraag is of je daar ook daadwerkelijk zin in hebt ???? Huur een fiets en start de dag in het Historical Park waar de meeste (en mooiste) tempels te vinden zijn. Breng hier zeker een bezoekje aan de grote favoriet Wat Mahathat maar sla ook vooral Wat Sa Si en Wat Sri Sawai niet over. Het park is enorm goed onderhouden en de tempels zijn erg goed bewaard gebleven. Vergeet vooral Wat Sa Si niet te bezoeken want deze schoonheid wil je absoluut niet missen. Wat Sa Si ligt twee kilometer ten noorden van het historische park. Wat Sa Si is de grootste Boeddha die je in Sukhothai kunt bezichtigen. Met groot, bedoel ik ook echt GROOT! Ik keek mijn ogen uit en bedacht voor deze Boeddha hoe gaaf het zou zijn als er nu een monnik in beeld kwam. Dat zou het beeld helemaal compleet maken. Karma…want vijf seconden laten kwam er serieus een monnik voor mijn neus staan, haha. Sometimes wishes do come true.

'532219' door Dianadm '532219' door Dianadm

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Boeddha in Sukhothai

Dianadm

Sukhothai was het eerste koninkrijk van Thailand. Het rijk bestond van 1238 tot 1438 en staat bekend als het gouden tijdperk van de Thaise beschaving. De overblijfselen van het koninkrijk, ook wel bekend als meuang Gow (oude stad) liggen in een vrij uitgestrekt gebied. Je kunt hier daarom het best een fiets huren. De ruïnes zijn in de jaren 70 gerestaureerd en behoren tot de meest indrukwekkende van Zuidoost-Azië. Ze staan inmiddels op de werelderfgoedlijst van Unesco. Deze Boeddha, die bij de Wat Mahathat staat, is één van de beter bewaarde Boeddha's van het complex.

'486915' door Daisy11 '486915' door Daisy11

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Sukhothai

Daisy11

In Thailand bezochten we de plaats Sukhothai. Er ligt een prachtig historisch park (Si Satchanalai), waar je een fietstocht doorheen kunt maken. Tal van oude tempels, paleizen en boeddhabeelden zijn er te bekijken. Tijdens ons tochtje begon het een beetje te regenen. We hadden er niet op gerekend. Een Thai had hier een creatieve oplossing voor bedacht. Hij maakte van de grote bladeren van de bomen een soort hoedje. Deze hebben we opgezet en zo hadden we toch een soort parapluutje!

'497060' door wimraaijen '497060' door wimraaijen

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Columpedia

wimraaijen

Ongeveer vijftien jaar geleden kwam ik voor het eerst in Thailand. Bij onze verhuizing kwam ik een aantal cd's tegen, waaronder een met foto's van die reis. Maar waar had ik de plaatjes ook al weer geschoten. Columbus/ Reis Reporter wist meteen raad. Shokuthai, dat kan niet missen. Volgens mij hebben we daar heel fijn gefietst :-)

'547408' door Dianadm '547408' door Dianadm

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Verlichting in...Sukh

Dianadm

Sukhothai was het eerste koninkrijk van Thailand. Het rijk bestond van 1238 tot 1438 en staat bekend als het gouden tijdperk van de Thaise beschaving. De overblijfselen van het koninkrijk, ook wel bekend als meuang Gow (oude stad) liggen op ongeveer 12 km buiten de huidige nieuwe stad. De ruïnes liggen binnen een ommuurd gedeelte en zijn in de jaren 70 gerestaureerd. Ze behoren tot de meest indrukwekkende van Zuidoost-Azië en staan inmiddels op de werelderfgoedlijst van Unesco. Naast prachtige tempels vind je hier enorm veel Boeddhabeelden, elk met een eigen symbolische handpose. De rechterhand van deze Boeddha maakt het gebaar van de verlichting, de Bhumisparsha Mudra. Volgens de legende maakte Boeddha met dit handgebaar contact met de God van de Aarde, die hem vervolgens toestemming gaf om zijn leer te verkondigen. De oude stad ligt in een vrij uitgestrekt gebied,daarom kun je hier het best een fiets huren.

'268858' door hansdewildt '268858' door hansdewildt

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Klokvormig.

hansdewildt

Sukhothai werd in 1238 gesticht maar nu zijn er nog slecht ruines te zien. Een van de tempels , de Wat Sra Sri, is nog in redelijke staat en is herkenbaar aan zijn klokvormige torens.

'230842' door fraju '230842' door fraju

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Dragonfly

fraju

Deze kleine dragonfly landde net op een takje en daar heb ik van geprofiteerd. Heerlijke beestjes om naar te kijken. Vooral z'n oog vond ik erg grappig.

'271454' door hansdewildt '271454' door hansdewildt

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Sukhothai.

hansdewildt

Sukhothai was de hoofdstad van het eerste grote Thaise rijk. Wat Mahathat waarvan slechts de fundering en pilaren zijn overgebleven is nu de belangrijkste bezienswaardigheid en wordt nog steeds goed bezocht !

'278663' door Ric '278663' door Ric

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

De 'vrolijke' tuk tuk

Ric

Tijdens mijn werk als reisbegeleider maak ik altijd gebruik van deze zeer vriendelijke en grappige songtaew (lokale tuk tuk in Sukhothai) driver, meneer Lung Noe, en zijn vrienden. Mijn groepen vinden hem altijd geweldig en ik trouwens ook!

'306607' door dreamer666 '306607' door dreamer666

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Wat mahathat

dreamer666

Een van de meest imposante boedhabeelden van de hoofdtempel tussen de ruines van de hoofdstad van het voormalige koninkrijk Sukhothai Dit tempelcomplex werd in de 13de eeuw gebouwd.

'490409' door Yvonne_lovestotravel '490409' door Yvonne_lovestotravel

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Sukothai

Yvonne_lovestotravel

Deze oude hoofdstad van Thailand bezochten wij een aantal jaren geleden toen het nog niet zo toeristisch was als nu. Met de fiets uren door Sukothai fietsen en geen enkele toerist tegen komen maakte dit voor mij een erg mooie indruk.

'525028' door LRison '525028' door LRison

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Missen van Loy...Krat

LRison

In de optocht ter gelegenheid van het Loy Krathong feest worden 12 Missen in draagstoelen door 8 mannen in de tocht meegedragen voorop de Miss van het afgelopen jaar,bbij het eindpunt wordt de nieuwe Miss gekozen.

'256827' door hansdewildt '256827' door hansdewildt

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Poseren.

hansdewildt

Sukhothai was de hoofdstad van het eerste grote Thaise rijk in Siam en werd in 1238 gesticht. Heel mooi en zeker als je dan ook nog deze monniken tegen komt met hun prachtige orange gewaden. Hij wilde zo graag op de foto en ging al staan voor ik mijn toestel gepakt had. De jongens dachten en duidelijk anders over...

'498188' door martinhectors '498188' door martinhectors

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Sukhotai

martinhectors

Het Historisch Park Sukhothai in het noorden van Thailand omvat de ruïnes van de hoofdstad van het Koninkrijk Sukhothai. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Koninkrijk Sukhothai was een koninkrijk in noord-centraal Thailand. Het bestond van 1238 tot 1438. Van de toenmalige hoofdstad Sukhothai, twaalf kilometer ten westen van het huidige Sukhothai zijn nog slechts ruïnes over in een historisch park. Je kan er heerlijk fietsen tussen de verschillende ruïnes.

'520468' door gorke '520468' door gorke

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Sukhothai Historical.

gorke

Veruit de beste bezienswaardigheden zijn te vinden in het Sukhothai Historical Park, vermeld op de UNESCO werelderfgoed lijst. In het park staan 21 historische ruïnes. Binnen een straal van vijf kilometer van het park vind je nog 70 ruïnes. Je betaalt een paar euro om alles te kunnen zien en dat is het zeker waard. De tempels zijn vergelijkbaar met de Angkor Wat tempels in Siem Reap (Cambodja), hoewel ze qua grootsheid niet in de buurt komen. Tegen zonsondergang is het park nog mooier.

'296038' door hansdewildt '296038' door hansdewildt

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Sukhothai.

hansdewildt

Sokhothai was de hoofdstad van het eerste grote thaise rijk. Wat Mahathat waarvan slechts de fundering en pilaren zijn overgebleven, is nu de belangrijkste bezienswaardigheid en wordt nog steeds goed bezocht.

'508690' door nathaliebeersma '508690' door nathaliebeersma

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

De resten van vroeger

nathaliebeersma

Deze foto is genomen in het Historisch Park in Sukhothai in Thailand, op woensdag 23 april 2014 rond 11.00 uur. `Ik waan me in de voormalige hoofdstad van het Koninkrijk Sukhothai en beeld me in hoe dit hart van de toen heersende monarchie tweehonderd jaar lang een glorieuze periode beleefde. Hoe moet de vorst zich hebben gevoeld op het moment dat zijn macht werd afgepakt en hij genoegen moest nemen met de nieuwe titel vazalstaat? Het is het verhaal achter de ruïnes waar ik langs fiets. 21 fascinerende tempels, het koninklijk paleis en een aantal andere monumenten is wat er nog rest van het oude Sukhothai. Het pronkstuk en het centrum van elke Boeddhistische gemeenschap is ook hier Wat Mahathat. De rode stenen zijn in de loop der tijd al in grote mate verweerd, zwart geworden door water of vuur. Voor mij is dit het grote kenmerk van historie. Honderden, duizenden bakstenen zorgen voor een zeer sierlijke en gedetailleerde aanblik van alle pagodes en palen. De Boeddha’s hebben hun vertrouwde plek op de sokkel echter nooit verlaten en zitten nog altijd in hun kenmerkende kleermakerszit tevreden voor zich uit te kijken. Op deze manier bevestigt God dat Hij er, trouw als Hij is, altijd voor je zal zijn. Het beschermde cultuurgoed wordt omgeven door strakke gazons en vier grote vijvers. Langs de rustgevende lanen staan imposante, frisgroene bomen met een vol bladerdak, waarvan sommige gevuld zijn met witte bloemen. Het gehele werelderfgoed wordt goed bewaakt door de oude stadsmuren en een gracht.’

'517947' door LRison '517947' door LRison

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Wachten op start van.

LRison

Eén van de populairste feesten in Thailand is Loy Krathong in november bij volle maan,het is een eerbewijs aande godin van rivieren en waterwegen,Mae Khongka,er worden allerlei festiviteiten georganiseerd, grote optochten en 's avonds worden op rivieren en meren worden Krathongs (bloemenkransen met een brandende kaars) te water gelaten. Deze dames staan klaar om de optocht te beginnen zoveel mogelijk in de schaduw de temperatuur was boven de 40.

'275542' door Remie '275542' door Remie

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Waterlelies

Remie

Na een lange ochtend van bezichtigen van het oude tempel complex moest ik effe bijkomen. Ik ging toe even in het gras zitten en toen dacht ik dat deze waterlelies er mooi uitzagen van dichtbij.

'292044' door MJ1972 '292044' door MJ1972

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Gebed voor een mooi..

MJ1972

In Sukhothai, de hoofdstad van het gelijknamige rijk dat van 1238 tot 1438 de scepter zwaaide over wat nu Noord- en Midden-Thailand is, kwam ik dit tafereeltje tegen: kaarsen, wierook en zelfs een vuurpijl voor de Boeddha, met de vraag of hij de gulle gevers wilde beschermen in het nieuwe jaar. Leek me wel een toepasselijk plaatje... Beste wensen voor het nieuwe jaar allemaal!

'511768' door kruytflo '511768' door kruytflo

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Heerlijke banaantjes

kruytflo

Deze dame zat midden in het historisch park van Sukhothai banaantjes en andere lekkernijen te verkopen. We waren hier met onze drie kinderen die zo'n banaantje zeker lekker vinden en het stoer vinden om bij een straatverkoopster iets te kopen.