Sukhothai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sukhothai image

Sukhothai - bezoek Historical Park

Sukhothai
Thailand
Ronderegt

Sukhothai - bezoek Historical Park

Zaterdag 22 februari 2014:

Op tijd opgestaan, vandaag staat in het teken van een bezoek aan het Sukhothai Historical Park met als middelpunt de Wat Mahathat. Naar het busstation gelopen (in de stad, niet erbuiten, in de nieuwe stad verblijven wij namelijk), hier staan houten bussen die je voor 30 Bath p.p. naar de ingang van de zogenaamde oude stad brengen, tot bij de ingang van het Historical Park.
Toegangskaartjes gekocht, kosten p.p. 100 Bath, ga je met de fiets door het park komt er nog eens p.p. 10 Bath bij. Wij hebben tegenover de ingang 2 fietsen gehuurd (30 Bath per fiets voor de hele dag) en kunnen nu zeggen, ga niet lopen, neem minstens een fiets dan kan je ook nog naar de buitengebieden. Voor de noordkant en de weststkant dien je ook bij de ingang een toegangsbewijs te kopen (totaal met fiets voor 3 parken is dan 330 Bath p.p.). Neem ook voldoende tijd.

Sukhothai een voormalige buitenpost van de Khmer werd in 1238 gesticht, midden 14e eeuw bereikten kunst en architectuur hun ongekende hoogte. In 1438 was Sukhothai niet veel meer als een ondergeschikte en in verval geraakte buitenpost. In 1977 begon de restauratie van de historische plaats en 16 jaar later opende het 70km2 grote Historical Park, maakt tegenwoordig deel uit van de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Wat Si Chum (noordzijde)
14e eeuwse Boeddha gezeten in de houding van het beteugelen van de duivelsgodin Mara. Een van de meest imposante beelden van de Wat Si Chum, binnen een mondop (vierkante omhuizing).

Wat Saphan Hin (westzijde)
Boeddhabeeld op een heuvel, de hand omhoog om vrede te garanderen. Er is wel een klim voor nodig om de Boeddha te bereiken, maar dan is er ook een mooi uitzicht over de vallei.

Wat Phra Mahathat (centraal)
Was het spiritueel centrum van het oude Sukhothai. Het tempelklooster, nu een ruine, werd rond 1240-1270 gebouwd en later uitgebreid. Nu zeker het bezoek waard.

Foto's

51705.jpg
51705.jpg
Ronderegt
adcdb.jpg
adcdb.jpg
Ronderegt
7f406.jpg
7f406.jpg
Ronderegt