San Kamphaeng beste reistijd

Het weer in San Kamphaeng

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor San Kamphaeng te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in San Kamphaeng? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis.

 

Beste reistijd voor San Kamphaeng

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer
 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in San Kamphaeng:
 


Reisadvies
Voor San Kamphaeng geldt een positief reisadvies, voor de hoofdstad Bangkok is het advies negatief.

Feestdagen
6 april Chakri Dag, 13 t/m 15 april Songkran, 23 oktober Chulalonkorn Dag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.

 

Informatie over San Kamphaeng

Beste foto's & tips van San Kamphaeng

'510130' door nathaliebeersma '510130' door nathaliebeersma

ThailandSan Kamphaeng

ThailandSan Kamphaeng

Het creatieproces van

nathaliebeersma

Deze foto is genomen in het Bo Sang Umbrella Making Centre in San Kamphaeng net buiten Chiang Mai in Thailand, op vrijdag 25 april 2014 rond 14.30 uur. `Al wandelend rond de binnenplaats, waar onder afdakjes verschillende podia staan, doorloop ik het creatieproces van begin tot eind. Direct na de ingang, die wordt gevormd door een boog van vrolijk gekleurde paraplu’s met daarop de naam van het centrum, staan de twee bomen die de materialen leveren voor de welbekende papieren souvenirs uit dit gebied. De stelen worden gemaakt van sandelhout en de hoedjes van het hout van de moerbeiboom. In de grote bak water naast mij wordt de schors nat gemaakt, de boombast die na een flink pak slaag met een hamer eindigt als een hoopje pulp. Daarna mag de brij op speciale rekken drogen in de zon. Terwijl het papier voor de hoedjes van de parasols in de maak is, zitten een tafel verder een aantal vrouwen op een rieten matje te werken aan het geraamte van de plu. Dit beeld bevestigt hoe anders de werkomstandigheden zijn vergeleken met fabrieken in Nederland. Alles in de werkplaats is primitief, traditioneel als je het zo wilt noemen. Halverwege de patio smeren twee andere dames het frame in met lijm. Hierna wordt het hoedje op het frame geplakt en vindt de afwerking van het hoedje plaats. De paraplu’s worden versierd met de mooiste, fluorescerende figuren, waaronder bloemen, vogels, olifanten en draken. Echt waanzinnig knap hoe gedetailleerd deze tekeningen zijn. Het gave is dat je ook je mobielhoesje, T-shirt of tas kunt laten beschilderen! Ik beoordeel het bezoeken van het paraplufabriekje in de creatieve buitenwijk van Chiang Mai als een interessante excursie, waarbij je wordt ondergedompeld in de ouderwetse manier waarop met de hand zo’n luxe product wordt vervaardigd.’ Tip: vergeet naast de paraplucentra ook de zijdefabrieken niet!

Laat kaart zien