River Kwai reisblogs

Floating Market & The River Kwai

DvanBaaren was er (tot 19 mei 2010) Gepost op 25 okt 101 reacties

Sawadee!

Gisterochtend moesten we erg vroeg op, om 05.45u (NL tijd is 0.45u...). Mark had nog wel redelijk geslapen, Nadine daarentegen vrijwel niet. De tassen hadden we al ingepakt, dus we konden snel richting het ontbijt en vervolgens in de minivan richting de Floating Market.

Dat betekende dat we eerst weer een stuk door Bangkok moesten rijden. Ook na een nachtje slapen is deze stad nog steeds erg groot en gedragen ze zich zodra ze in een auto zitten nog steeds als gekken. Net buiten Bangkok kwamen we langs grote zoutwinningsvelden, waar ze water uit de zee laten verdampen. Het was grappig om te zien dat voor deze velden allerlei kraampjes langs de weg stonden, de allemaal zout verkopen. Erg slim, aangezien vraag en aanbod vaak de prijs bepaalt...

We waren op weg naar een "coco-palm farm" en een bloementuin. Dat hadden ze wat ons betreft prima over mogen slaan, was werkelijk waar niks aan! Uiteindelijk kwamen we dan aan bij de Floating Market, waar de Thai vroeger zelf hun kruiden, specerijen en eten kochten. Tegenwoordig dient het echter vooral voor toeristen, al zou je dat niet zeggen als je daar komt... (wel dus!)

We hebben hier namelijk 45 minuten in een bootje gezeten. De eerste 10 minuten waren nog erg leuk, daarna heb je het echt wel gezien. Je wordt het vrij snel zat als ze bij elk kraampje roepen "You buy something from me, madam" of "You buy souvenir, sir" . Helamaal aangezien ze overal dezelfde zooi aanbieden: opvouwhoeden die ook als waaier kunnen dienen ("No, thank you"), asbakken met een grote piemel erop ("Nah, thanks") en op de foto met een dikke, glimmende, maar vooral heel erg levende python ("Opflikkeren!!!") We vonden het dan ook niet erg dat we na een uurtje verderop gingen om met de trein een stuk van de dodemansspoorlijn te volgen naar Nam Tok.

De trein, dat was dus een oud, gammel ding met verroeste ventilatoren die natuurlijk geen ruk lijken te helpen! Maar het uitzicht op de River Kwai, waar de spoorlijn grotendeels parallel aan loopt, maakte veel, zo niet alles, goed.

Om bij het hotel voor die nacht uit te komen, hebben we een stuk over deze rivier gevaren. En daar was het dan, ons Floatel (=drijvend hotel). Erg vet! Maar wel erg primitief: geen elektriciteit, dus olielampen en geen stromend water, dus wassen in de rivier. De wc doortrekken was overigens ook niet zo eenvoudig: met een bakje water spoelde je alles weg, zo die zelfde rivier in... Dus jullie zullen begrijpen dat we ons wel eens schoner hebben gevoeld! Maar dat wisten we in eerste instantie nog niet, dus vol enthousiasme trokken we onze zwembroekjes aan, hesen ons in een zwemvest en doken de rivier in. De stroming was erg sterk, dus je kon je lekker laten meevoeren tot onze eigen kamer en jezelf vervolgens met alle macht uit het water zien te sleuren.

Na een korte nacht (ook hier lukt 't ons niet om als 1e uit de bar weg te gaan, als laatste ging een stuk beter trouwens...) gingen we de volgende morgen op weg naar de Erawan-watervallen. Daar aangekomen hebben we eerst voldoende water ingeslagen en onze stevige wandelschoenen (allstars...) aangetrokken, want de beklimming zou erg zwaar zijn. En zwaar was het! Allebei enorm lopen zweten tijdens deze tocht. Grote delen liepen we ook nog eens in de brandende zon (heet dus... ). Vooral het laatste stuk was erg zwaar, omdat er niet echt meer een pad was, maar we meer over de rotsen moesten klauteren. Maar het was de moeite dubbel en dwars waard! We hebben hele mooie watervallen gezien, verspreid over 7 levels. Vooral de laatste 2 waren erg mooi.
Op level 7 konden we onze beloning innen: een plons nemen in de poel aan de voet van deze waterval en genieten van een heuse schoonheidsbehandeling. Hier zwommen namelijk van die visjes die dode huidcellen oppeuzelen. Echt een heel apart gevoel! In 1e instantie schrik je je helemaal kapot (ondanks de waarschuwingen van anderen) als zo'n beest aan je voet begint te knabbelen. Nadine had het al gauw gezien, maar Mark hing de echte Hollander uit: ' thuis moet je hier een hoop geld voor betalen en hier is het gratis!' Dus hij heeft zich "heerlijk" aan z'n handen en voeten laten knabbelen. Vooral zn handen waren natuurlijk een hele klus voor die vissen, want voordat al dat eelt er af was...

's Middags gingen we naar Kanchanaburi: de Bridge over the River Kwai, Kanchanaburi War Cemetry en het JEAHT-museum. Dit alles heeft te maken met W.O. II. Het was best interessant, maar we hadden er toch wat meer van verwacht. Het JEAHT-museum (staat voor deelnemende landen aan deze oorlog, Japan, Engeland, Australie, Amerika, Holland & Thailand) was wel erg indrukwekkend: verschillende foto's en tekeningen over hoe de krijgsgevangenen leefden (voor zover je van leven kunt spreken).

Inmiddels zitten we op een eilandje in de rivier op een behoorlijk luxe resort. We hebben immers elektriciteit, een douche en een wc die door te spoelen is! Morgenochtend gaan we ff lekker zwemmen, om vervolgens naar Bangkok te gaan waar we op de slaaptrein naar Chiang Mai stappen.

groetjes,

Nadine & Mark

ps. we hadden foto's beloofd, maar als we op deze pc een smiley willen plaatsen, duurt dat al minimaal een minuut! Hopelijk lukt het vanuit Chiang Mai wel...

DvanBaaren Positie 22797 (0 p.) Lid sinds 24-10-2010 Foto's en tips: 20 Blogs: 11 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

(Tijd-)reis door Zuid-Sulawesi (2)
0 0
Gepost op 25 juli
Indonesië Tana Toraja
(Tijd-)reis door Zuid-Sulawesi (1)
0 0
Gepost op 25 juli
Indonesië Tana Toraja
De eerste dagen
4 0
Gepost op 21 juli
Indonesië Celebes (Sulawesi)

Reacties bij deze blog

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Je vergeet die *$#%" kikkers waarbij ze met die stokjes over de rug ratelen op de floating market. En bij het floatel eet je 's avonds vis die ook weer in diezelfde rivier wordt gevangen. Ik weet niet of je daar in de wc gekeken hebt maar dan zie je wat die vissen eten......... hoezo gereclycled ???
Wij hebben hetzelde gedaan en idd het museum vonden wij ook veel indrukwekkender als de river Kwai en het kerkhof. Leuk herkenbaar verhaal.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.