Thailand

RABIES-INENTING: Ja of Nee?

Dit is meer een vraag dan een tip. Ik ga straks 3 maanden op stage in Thailand en kreeg het advies van de GGD om me in te enten tegen rabies. Ik heb dit meteen opgezocht op internet, maar de meningen zijn erg verdeeld. Veel reizigers vinden de 3x 90 euro pure geldklopperij, met name omdat je na de inentingen, mocht je gebeten worden, alsnog binnen 48 uur twee injecties nodig hebt. Je koopt dus tijd om bij het ziekenhuis te komen als het ware. Daar tegenover staat dat zonder inentingen je na een beet vijf injecties moet halen een duur serum, die in het buitenland "vaak van minder goede kwaliteit is". Daarnaast zijn sinds 1988 twee Nederlanders overleden aan hondsdolheid, beiden na een beet in Afrika en is de kans dat een dier besmet is ook weer erg klein.

Ik vraag mij nu sterk vertwijfeld af of ik in een toeristisch land als Thailand, waar ik niet intensief met dieren ga werken, echt een rabies-inenting nodig heb. Wil iemand die ervaring heeft met rondtrekken door dit land hier wat over zeggen? Ik begrijp dat het een persoonlijke mening is en beschouw reacties dus niet als een advies, maar ik wil graag weten wat ik kan verwachten in Thailand. (Aangezien de huisarts erg dramatisch mededeelde dat hondsdolheid ALTIJD dodelijk afloopt).
0
4

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
872
Geplaatst op
21 mei 2009
Land
Categorie
Algemene tip
Laat kaart zien
 

4 reactie(s) bij "RABIES-INENTING: Ja of Nee?"

 • profile image comment

  Nou, die reacties stellen me wel gerust moet ik zeggen! Ik heb m dan ook niet gehaald..Nu zul je net zien dat ik een stap uit het vliegtuig zet en gebeten word :-P Maar iemand merkte ook terecht op, dat het net als in Nederland is met besmette teken en hondsdolle eekhoorns. Het kan gebeuren, maar de kans is inderdaad zo klein dat het te verwaarlozen is. Ik zal me in ieder geval dit keer inhouden en niet elk straatbeest aanhalen (daar heb ik nogal een handje van...) Bedankt allemaal! Toch fijn om zo reiservaringen te kunnen uitwisselen :-)

  Door Annettoz • geplaatst op 2009-05-22 23:50:05
 • profile image comment

  Ik denk niet nodig..ik heb afgelopen jaar ook 6 maanden stage gelopen in Thailand en heb het ook niet gedaan. De GGD heeft mij toen aangeraden voorzichtig te zijn, en als je intensief met dieren gaat werken ja dan wordt het een ander verhaal. Dus zo zie je maar, ze zeggen overal iets anders. Een studievriend van mij is overigens wel door en hond gebeten in Thailand, maar ze hebben daar in elk ziekenhuis ook voldoende injecties daarvoor. Dus mocht het gebeuren, die kans is heel klein, dan ben je daar ook nog in goede handen. Het is geweldig om in Thailand stage te lopen, heb er een top tijd gehad. Wat ga je er doen?

  Door Ric • geplaatst op 2009-05-22 09:10:05
 • profile image comment

  Ha Annette, Ik reis al heel wat jaartjes en heb dientengevolge al heel wat hondjes aan m'n broekspijpen gehad ... ;-) Heb echter nog nooit overwogen om me tegen rabies te laten inenten. Het risico 'gebeten' te worden door een hond (of aap of ander dier ...) heeft voor mij enkel een statistische waarde. En zo zijn er natuurlijk nog heel wat meer 'aandoeningen' waartegen je je kunt laten inenten. En dan nog is het de vraag of dit afdoende is. Voordat je het in de gaten hebt ben je een wandelende apotheek ...

  Door Bowral • geplaatst op 2009-05-22 09:09:34
 • profile image comment

  Hallo Annette, wij reizen sinds 1990 door heel Azië en komen natuurlijk tig honden tegen. Wij hebben ons hier nooit tegen ingeënt, in geen enkel land! De kans dat je door een hondsdolle hond of ander dier (aap) gebeten wordt, is te verwaarlozen. Informeer je gewoon goed bij instanties in het land zelf en ga agressieve dieren uit de weg!

  Door janhermens • geplaatst op 2009-05-21 23:38:21

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.