Thailand reisblogs

Een land om nooit meer te vergeten, chaotische Bangkok, een primitieve jungletocht en een bizarre treinreis: Thailand!

lvandervorm was er (tot 20 nov 2012) Gepost op 17 mrt 120 reacties

Hello everybody, I am mr Sun'. Iedereen zegt hallo terug. 'But at night I am mr Moon' en als iedereen lacht is zijn reactie 'but tomorrow I am junglemannnnnnnnnnnnn!!'

Deze lachwekkende introductie was van onze fantastische gids die ons door de jungle heeft geleid voor drie dagen, hoe mijn vriend en ik daar terecht zijn gekomen?

Na een lange reis vanuit Nederland kwamen we aan in de drukke en chaotische stad Bangkok. Wat een stad vol tegenstellingen! Waar arm en rijk naast elkaar woont, de mooie tempels tussen de krottenwijken ingebouwd zijn en je voor een cocktail meer betaalt dan voor een heel diner (wat overigens maar E2 kost). We sliepen bij het overbekende Kao San Road waar we onze eerste avond dan ook doorbrachten. De dagen erna hebben we deze geweldige stad ontdekt met een tuktuk en te voet. Na drie dagen was het genoeg en besloten we naar het noorden van Thailand te gaan. In eerste instantie hadden we dit niet verwacht door de overstromingen die er waren in November, maar het lijkt erop dat het Nederlandse nieuws het toen erger heeft gemaakt dan dat het al was. Ook al hebben moesten we met de bus in plaats van de trein, aangezien het daar een deel was overstroomd. En ook in de bus hebben we beelden voorbij zien komen uit de raampjes die je liever niet te vaak wil zien. Deze mensen, die vaak al zo weinig hebben, hebben helemaal niets meer.

En nu komen we bij onze start van deze blog aan. Drie dagen trekken door de jungle bij Chiang Mai waar de rivier je douche is, je slaapt in bamboe hutjes bedekt met bananenbladeren en de mooiste plekken ziet zoals rijstvelden, watervallen, uitzichten en een sterrenhemel die veel Nederlanders nog nooit gezien hebben. Deze dagen werden afgesloten met een olifantentocht (dat is nog enger dan je denkt!) en een bamboevlottentocht. Aan de ene kant vrij toeristisch, aan de andere kant wel lokaal geregeld!

Van Chiang Mai uit door naar het zuiden van Thailand met de trein. Deze treinreis vinden we vrij bizar en meerdere keren vraag ik me af of ik in een of ander verborgen camera programma zit. Ook al zitten we in de derde klas, ik dacht toch dat Thailand waar dan ook toeristisch was, nou niet hier! Als het regent wordt werkelijk alles kletsnat omdat de ramen niet echt dicht willen. Mensen lachen en zwaaien naar ons en vooral onze huidskleur is gesprek en lach van de dag bij vele locals. Tot slot stapt een volwassen man binnen die met vliegtuigjes begint te spelen, ons water uit de handen trekt als we wat willen drinken en vervolgens oorbellen cadeau geeft, een bijzondere reis dus!

We wilden naar het zuiden voor het strand. Zon, zee en strand, dat zagen we wel zitten voor een paar dagen! Helaas voor ons hield de zon het in die dagen voor gezien dus in plaats van een van de tropische eilandjes zijn we doorgegaan naar Langkawi, Maleisie. Foto's volgen nog..

lvandervorm Positie 29514 (0 p.) Lid sinds 27-01-2009 Foto's en tips: 16 Blogs: 2 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.