Thailand reisblogs

This is the life!!! (2)

DvanBaaren was er (tot 19 mei 2010) Gepost op 25 okt 101 reacties


Donderdags zijn we naar het volgende eiland gegaan, naar het duikersparadijs Ko Tao. Ook wij zouden hier gaan duiken en dat hebben we dus ook gedaan. Na 1,5 dag oefenen in het zwembad en "studeren"/oefeningen maken, gingen we zaterdag eindelijk de zee in. Deze dag maakten we onze 1e 2 echte duiken, naar een diepte van 12 meter. Veel vissen en mooi koraal, dus dit was al erg geslaagd! Na deze duiken hadden we 's middags ons theorie-examen. De uurtjes "studeren" wierpen de vruchten af, we waren hier allebei voor geslaagd: Nadine met 5 fout en Mark met 3 fout. (HA!!! ). Gisteren was het "praktijkexamen" en zijn we tot max. 16 m afgedaald. Heel veel vissen gespot, van de agressieve Titan Triggerfish (die je lelijk zou kunnen verwonden), tot de prachtige Blueringed Angelfish en de sierlijke Bannerfish. Mark had zelfs een rog gezien (een bluespotted ribbontail ray, voor degenen die 't willen googlelen). Na deze duik zijn we dus allebei officieel Open Water Divers! Helaas had Nadine wel behoorlijk last van d'r oor, tijdens een van de duiken heeft ze (waarschijnlijk) een reverse-squeeze opgelopen, wat geen pretje is! Maar toch haar duiken afgemaakt en dus ook haar brevet binnen gesleept!
Die avond hebben we de dvd gekeken die gemaakt was tijdens ons "afduiken" en zijn we vervolgens gaan uiteten met ons duikgroepje, die bestond uit een Francaise, een Amerikaanse en wij. Om het feest der nationaliteiten compleet te maken kwam later ook de assisent divemaster met zijn vriendin, een Israelier en een Deense, even bij ons zitten! Ook dit weer erg gezellig!!! Maar we gingen wel op tijd naar huis, want je wordt best moe van dat duiken! Bovendien had Mark er nog geen genoeg van; hij ging vandaag nog 2 adventure dives maken, namelijk de deep-dive (tot max. 30m) en de navigatieduik. Vooral de deep-dive was erg gaaf! Afgedaald tot een diepte van 27,5m en daar wat oefeningen gedaan (i.v.m. stikstofnarcose die op die diepte kan optreden). Maar natuurlijk ook (zeldzame) vissen gespot een heel behoorlijk grote Murray Eel!! Maar het klapstuk vormde toch wel een grazende schilpad (Hawksbill Turtle)! Echt supervet was dat om zo'n beest van zo dichtbij te zien! Ook de instructeur was helemaal door het dolle heen, want (volgens hem) waren er al 1,5 jaar geen schildpadden meer gespot!!! En vandaag dus bingo! "Leipe shit ouwe, zoals een engelsman zou zeggen die ook bij onze duikschool rond hing! Mark mag in het vervolg dus tot 30m diepte afdalen en hoeft nog maar 3 duiken te voltooien om z'n Advanced Open Water te halen!

Maar inmiddels is het dus alweer onze laatste avond hier... Morgen met de boot naar Ko Samui en vandaar uit vliegen we naar Bangkok. Aangezien het in Bangkok niet overal even gezellig schijnt te zijn, hebben we ons hotel omgeboekt. We verblijven nu in een hotel in of vlakbij het vliegveld, zodat we die ellende niet op hoeven te zoeken! Het zal allemaal wel mee vallen, maar wat dit betreft zijn we liever wat te voorzichtig dan andersom! En dan vliegen we woensdag (helaas) alweer naar huis... Maar ja, aan alle leuks komt een einde, hebben we wel eens gehoord. Dus dat geloven we dan maar...

Woensdag om 18u landen we volgens planning op Dusseldorf en zullen dan waarschijnlijk vanaf een uur of 21 wel weer in ons (Eekhoorn)nestje zijn.

We zien jullie snel weer! (kunnen jullie met eigen ogen zien of we 'n beetje bruin geworden zijn... )

groetjes van ons!!!

DvanBaaren Positie 23156 (0 p.) Lid sinds 24-10-2010 Foto's en tips: 20 Blogs: 11 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

(Tijd-)reis door Zuid-Sulawesi (2)
0 0
Gepost op 25 juli
Indonesië Tana Toraja
(Tijd-)reis door Zuid-Sulawesi (1)
0 0
Gepost op 25 juli
Indonesië Tana Toraja
De eerste dagen
4 0
Gepost op 21 juli
Indonesië Celebes (Sulawesi)

Reacties bij deze blog

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Lijkt me geweldig dat duiken , dat heb ik nog nooit gedaan. Ja aan al het mooie komt een eind maar gelukkig hebben jullie je foto's nog dus kun je nog héél lang nagenieten.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.