Thailand reisblogs

Snorkelen op Koh Tao

jonneke is er nu(tot 06 mei 2009) Gepost op 06 mei 097 reacties

Lieve mensen,
nadat ik het slapen op het strand had overleefd, nam ik de eerste boot naar Koh Tao, een ander eiland. Rond een uurtje of 5 kwam ik aan en het was snikheet dus zodra ik m'n tas in de hotelkamer had gegooit ging ik lekker op het strand liggen. Daar was het alleen nog heter en het feit dat de zee aanvoelde als een warm bad hielp ook niet echt mee.
Koh Tao staat bekend als een eiland waar je goed kunt duiken en snorkelen dus ik besloot een 'dive experience' te gaan doen. Maandag stond ik om 12 uur met al m'n duikspullen klaar aan het strand om opgepikt te worden door de boot die mij en m'n instructeur naar de 'Japanese Gardens' (een goede duikplek) zou brengen. Omdat het laagseizoen is en er superveel concurentie is voor alle duikshops, had ik in m'n eentje een instructeur. Dat was wel superdeluxe natuurlijk!
Onderweg moesten we de duikspullen klaarmaken (zuurstofflessen enzo) en toen we op de goede plek aankwamen werd ik in m'n uniform gehesen en konden we van de boot afspringen (had wel even een paar minuten nodig voordat ik dat daadwerlijk durfde.. die boot is best wel hoog en je weegt een ton met die zuurstofflessen en gewichten aan je lijf).
We zwommen eerst naar een strandje waar ik de belangrijkste dingen te horen kreeg (hoe je je oren moet ontploppen enzo en dat je vooral niet moet stoppen met ademhalen, haha). Het ging best wel goed waardoor we al vrij snel dieper konden en voordat ik het wist zaten we 12 meter onder water! Nou is dat vast niet veel, maar als je nog nooit gedoken hebt is dat toch wel vrij diep! Het was heel gaaf, er zwommen heel veel vissen en er was heel veel koraal (helaas wel veel dood koraal ook). Het was niet zo spectaculair als het great barrier reef maar dat kan ook bijna niet. Na 40 minuten zwommen we weer naar boven en toen zat m'n duikles er al weer op. Het was echt heel tof en als ik hier ooit nog terug kom (en genoeg geld heb) dan wil ik een 3-daagse cursus doen waar je echt goed leert duiken en waar je ook een certificaat voor krijgt zodat je daarna overal mag duiken. Maargoed, eerst nog even geld sparen, haha.
Het is nu 6 mei, dus mijn reis zit er alweer bijna op! Nog 16 daagjes en dan vlieg ik alweer terug naar Nederland!
Neem strak de bus naar Bangkok waar ik nog een paar dagen ga relaxen (voor zover dat kan in Bangkok) en zondag vlieg ik terug naar Melbourne. De 18e ga ik dan samen met een van m'n huisgenootjes naar Sydney en dan de 22e naar Brisbane, waarvandaan ik terug naar Nederland vlieg.
Time flies!

jonneke Positie 31710 (0 p.) Lid sinds 25-09-2008 Foto's en tips: 162 Blogs: 57 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

weer terug thuis
4 2
Gepost op 29 mei
Nederland Zeeland
Nog maar 1 nachtje slapen!!
0 8
Gepost op 21 mei
Australië Sydney
Vaarwel Melbourne!
0 6
Gepost op 18 mei
Australië Melbourne

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

12 meter is toch al flink wat hoor.. helemal als je bedenkt dat als je pro duikt je max tot 30 meter gaat...

Door: • Geplaatst op

heey jonneke!!
leuk man dat duiken!
ben zelf nog met school naar engeland geweest 5 dagen..(of had ik dat al gezegd volgens mij niet tog?)
naja dat was egt zoooo grappig ik heb zoveel gelache daarzo:P
maar binnekort weer terug:D
geniet er nog van he!!
en ik zie je snel hoop ik!!!!
xx colet

Door: • Geplaatst op

HEY Jonneke!
Klinkt allemaal goed:P en kun jij slapen in een hangmat?
Wow het is wel snel voorbij gegaan allemaal.. haha ik heb je ouders ook nog gezien op t bevrjidingsfestival! Was trouwens wel superleuk, als je terug bent moet je maar ff flink uitgaan hoor!!
Tot snel veel plezier nog!
XX Jopke

Door: • Geplaatst op

Lieve Jonneke, zal al je belevenissen missen als je weer terug bent. Wat heb je veel gezien en meegemaakt! Zal je ooit nog kunnen wennen hier? Tot over paar weekjes. Pas goed opjezelf, groeten van Joyke en de rest

Door: • Geplaatst op

Hey Jonneke,

Je maakt daar nogal wat mee hoor!
Trouwens, waarom ga je eigenlijk eerst nog terug naar Sydney? Je kant toch ook vanuit Bangkok naar Nederland terug gaan?

Groeten Patrick

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.