Thailand reisblogs

Halfmoonparty en slapen op het strand

jonneke was er(tot 02 mei 2009) Gepost op 02 mei 096 reacties

Jaja, de titel klinkt veelbelovend maar het was helaas niet zo mooi als het klinkt...
Nadat ik woensdag de nachttrein had genomen van Chiang Mai naar Bangkok (erg relaxed afgezien van een krijsend kind in het bed onder me en de airco die zo hard stond dat de ijspegels aan m'n neus hingen) stapte ik in het vliegtuig naar de Surat Thani provincie (het zuiden van Thailand, de eilanden).
Ik zou Simone die dag opzoeken in Koh Tao maar helaas gingen daar die dag geen boten meer naartoe. Ik had een Engelse jongen leren kennen in het vliegtuig die naar Koh Pha-ngan ging en ik besloot maar met hem mee te gaan aangezien ik toch die kant op moest voor Koh Tao. Op de boot naar het eiland kregen we een uitnodiging voor de halfmoonparty op 1 mei. Nu kennen jullie de full moon parties misschien wel, grootste strandfeesten ter wereld als het volle maan is. Ze vinden 1 keer per maand een groot feest blijkbaar niet genoeg hier dus hebben ze ook halfmoon en blackmoon parties. Die halfmoon parties zijn middenin de jungle en dat leek me wel leuk dus ik besloot nog een dagje langer in Koh Pha-ngan te blijven. Gisteren werden we met een grote groep vanaf ons superdeluxe beach resort (hutjes op het strand!) naar het feest gebracht waar eerst een reggae band live speelde. Er hingen overal hele gave versieringen en er waren heel veel fire fighters -> mensen die met van die vuurballen aan het zwaaien zijn enzo. Om een uurtje of 12 was de band klaar met spelen en kwamen er dj's met trance muziek. Daar hou ik sowiso al niet zo van, maar ik was ook nog eens heel moe dus hield het nog een uurtje uit en besloot toen maar terug naar het resort te gaan. In je eentje is het nogal lastig om een tuktuk te krijgen (die willen ze altijd zo vol mogelijk stampen) zodat ik achter op een taxi-scooter moest. Die kerel wist alleen niet waar power beach resort was dus moest ik hem de weg wijzen. Ik was er van overtuigd dat we er waren toen we bij een zandweggetje langs de kant van de weg kwamen (mijn resort heeft namelijk een zandweg voordat je bij de hutjes komt) dus ik liet me afzetten en liep vrolijk het zandweggetje af. Het was erg donker maar kwam er al vrij snel achter dat dit waarschijnlijk niet het juiste weggetje was. Bleef toch nog maar een stukje doorlopen om te kijken wat er aan het eind van de weg zat en dat was een ander beach resort. 5 meter voor de ingang lag er alleen een hele grote hond die, toen ik voorbij liep, heel hard blaffend op me af kwam rennen en z'n tanden liet zien. Nu ben ik niet echt snel bang voor honden, maar dit was toch niet zo prettig! Ik liep snel door en kwam uit op het strand. Toen ik terug wilde lopen naar de weg lag die hond me grommend op te wachten en durfde ik gewoon echt niet meer terug! Besloot maar gewoon op het strand te gaan slapen (er hingen heel veel hangmatten) en de volgende dag mijn resort te gaan zoeken. In het donker had ik toch geen enkel idee waar ik was en ik betwijfelde of ik nog een tuktuk zou kunnen vinden. Om een uurtje of 5 's ochtends kwamen er heel veel mensen terug van het feest en werd ik 6x achter elkaar wakker gemaakt door een stel dronkenlappen.
Toen het licht was besloot ik het resort maar eens te gaan zoeken en ik vroeg aan iemand die op het strand liep of hij wist waar het was. "Dat is maar 200 meter die kant op" .. Moest dus een mini stukje het strand overlopen en toen was ik er weer. Helemaal voor niks op het strand geslapen dus, haha.

jonneke Positie 31761 (0 p.) Lid sinds 25-09-2008 Foto's en tips: 162 Blogs: 57 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

weer terug thuis
4 2
Gepost op 29 mei
Nederland Zeeland
Nog maar 1 nachtje slapen!!
0 8
Gepost op 21 mei
Australië Sydney
Vaarwel Melbourne!
0 6
Gepost op 18 mei
Australië Melbourne

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Ha nicht,
Ik dacht nou heeft ze alles wel gehad, ligt ze daar op d'r eentje op het strand te snurken.....
Wij zijn naar de Ardennen geweest met heel goed weer, Bono heeft bij een andere hond bijna zijn oor afgebeten. Hij is zo'n lieve kleine schat! Ben nog benieuwd naar je mamske haar verhaal over haar verre avontuur, dus die ga ik straks eens lekker op mijn gemak bellen. Verder geen nieuws hier, dus ik wacht weer maar op jouw volgende spannende gebeurtenis. Dag lieverd, kijk uit en pas op.
Liefs Evelien en Geert.

Door: • Geplaatst op

Ha Jonneke,
We waren blij verrast met je kaart, precies op Otto's verjaardag! Wij hebben die avond terwijl door die hond werd bestookt nog heerlijk buiten kunnen zitten, wel heel dicht bij ons kacheltje hoor! Nog een paar weekjes en dan kun je je weer in het Hollandse avontuur storten! Geniet nog maar lekker even en kijk uit voor boze honden!
Lieve groet vanuit Dieren,
Tante Rita

Door: • Geplaatst op

Lieve Jonneke, hopelijk droom ik vannacht niet van jouw enge verhaal. ( wanneer kom je terug???)
Ik heb gisteren lekker kunnen kroelen met ons jongste nichtje Floor. Wat een dotje en wat kan ze boos kijken. Wordt tijd dat je terugkomt en iedereen weer eens kunt zien. Geniet nog even en pas goed op jezelf. Liefs van een bezorgde tante

Door: • Geplaatst op

hihi, ik heb ook zin om aan het strand te banjeren, misschien zelfs slapen, maar hier is het nog veeeel te koud. hoewel vandaag was het best lekker, alleen het waaide heel hard. koningedag was trouwens wel leuk, ik was naar amsterdam gegaan, dag er voor en dag er na met jan, nog naar the new cool collective geweest was stoer. op koningedag moesten we weer in het inimini cafétje de hartjes spelen met de band, dat was echt het stomste optreden ooit denk ik, t was gewoon niet echt leuk, moesten veel te lang spelen en er was een dronke gast die heel de tijd mijn microfoon wilde stelen om 'mee' te zingen.. duss we hebben allebei nogal last van dronke mensen:P ik weet niet of je het weet maar in apeldoorn was koningedag niet heel leuk, een auto was in een mensemassa gereden (expres) en er zijn toen 7 mensen dood gegaan.. dus best veel afgelast, maar in amsterdam niet helemaal, hoewel ook hier alles om 11 uur wel richting huis vertrok. maar goed! slaaplekker!;) kusjes:)

Door: • Geplaatst op

Nou, jij durft meer dan ik!
Op mijn eentje slapen op een strand in het pikkedonker.........
Niks voor mij! Geef mij maar mijn waterbedje en dan alle ramen en deuren stevig op slot!
Ik ben blij dat ik thuis gebleven ben ;)
Dag dag, bang tantetje.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.