Railay

De hagelwitte stranden van Railay bieden je ontspanning, maar ook activiteiten als rotsklimmen en duiken. Railay is alleen te bezoeken per longtailbootjes. Dit kleine schiereilandje ligt tussen de toeristische plaatsen Krabi en Ao Nang. De steile bergwanden zijn uitermate geschikt voor de bergbeklimmer die wel van een avontuurtje houdt. De westkant van Railay stroomt in de avond vol met mensen die van de zonsondergang komen genieten.

Informatie over Railay

Beste foto's & tips van Railay

'491692' door mirjamcollens '491692' door mirjamcollens

ThailandRailay

ThailandRailay

Prachtplekje

mirjamcollens

Na een (veel te) lange busreis vanuit Noord-Thailand, eenmaal aangekomen op Krabi, besloten we de boot naar Railay Beach te nemen. Moe met pijnlijk zware backpacktassen, wilden we alleen nog maar uitrusten aan een mooi strand. Het boottochtje naar deze bestemming bleek dan ook een goede keuze al moesten we er naast de lange busreis ook aan het eind nog wat voor over hebben; De heren op de bootjes bleken geen echte heren te zijn en lieten ons stuntelend van het bootje klauteren, met het gevaar dat je met al je gewicht om kon vallen. Met oververhit rood hoofd, opgestroopte harembroeken en bagage boven de zee dragend, liepen we 'charmant' door de zee om aan wal te komen. "Bedankt he, voor de hulp!" En toch heeft het juist weer iets grappigs, part of the journey :). De foto geeft het sfeertje weer, alsof je zo een magazine in bent gestapt. Waar het mooi is, zijn toeristen te vinden en dus ook hier. Het is er kleinschalig en voor de paradepaardjes of mensen met kinderen zijn er luxe resorts te vinden waar je kan vertoeven. Wij zijn naar de andere kant van Railay gelopen waar je een stuk voordeliger én rustiger kan verblijven en waar je 's avonds gezellig aan de zee kan dineren. Leuk voor een nachtje zoals wij deden, maar ook voor meerdere dagen als je wil ontspannen of rotsen beklimmen...

'515474' door JMoerkens '515474' door JMoerkens

ThailandRailay

ThailandRailay

Uitrusten op Railay..

JMoerkens

Gelegen aan de Andaman-kust in Thailand, is Railay Beach een perfecte bestemming om een rondreis door Thailand af te sluiten. Ingesloten tussen hoge indrukwekkende rotswanden, is het idyllische strand alleen te bereiken per longtailboot. Je waant je hier dus echt even weg van de wereld, omdat er geen wegen en auto's zijn. Er zijn enkele resorts en een paar prima restaurants en cafés. Bovendien is er een kleine hoofdstraat met wat winkeltjes voor het hoognodige en wat souvenirs. Alles is kleinschalig van opzet. Het is een prachtige plek om de zon te zien ondergaan, en om echt even tot rust te komen na alle indrukken. Bovendien is er vlakbij een ander paradijselijk strand te bezichtigen, en zijn er grotten te bezoeken. Je hoeft je dus niet te vervelen. Deze foto maakte ik in de late middag, toen het laatste licht op de rotswanden scheen. Bij eb ontstond er stil water op het strand, wat mooie reflecties opleverde.

'497625' door mirjamcollens '497625' door mirjamcollens

ThailandRailay

ThailandRailay

Railay Beach in zijn.

mirjamcollens

De Thailand foto's beginnen een beetje op te raken. Nu ik er weer doorheen blader besef ik me steeds meer hoeveel heimwee ik hiernaartoe heb; des te meer redenen om terug te willen en gaan dus! Toch valt het me op dat als je zo ontzettend veel foto's maakt, er voor je gevoel maar een paar echt uitspringen. Deze foto heb ik blijkbaar ook onopgemerkt laten passeren zonder er even goed naar te kijken. Want verwend raak je kennelijk toch een beetje als je alleen maar pracht en praal om je heen ziet tijdens een reis. De 'kleine dingen leren waarderen' is misschien ook een beetje ongepast want hoezo klein? Dit is toch weer een wonderlijk beeld van een mooi stukje wereld wat gekoesterd mag worden. Railay Beach: genieten!

Laat kaart zien