Phuket

'271738' door Rsteeghs '271738' door Rsteeghs

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Longtailboat trip in.

Rsteeghs

In Phang Nga Bay in noord-oost Phuket, waar geweldige rotsformaties uit de zee steken, heb ik samen met mijn ouders en vriend een fantastische, niet toeristische dagtrip gemaakt op een longtail boot. We waren slechts met zijn vieren, de eigenaar van de reisorganisatie en deze bootsman. We zijn nauwelijks andere toeristen tegengekomen en legden aan bij verlaten strandjes en in afgeschermde baaien tussen de rotsen. Hier zit de bootsman lekker op de punt van de boot, de rotspunten van Phang Nga op de achtergrond. Zie ook mijn tip over niet toeristische excursies in Phuket, waar je kunt terugvinden waar deze en andere trips te boeken zijn. Een absolute aanrader!

'162308' door sunshine78 '162308' door sunshine78

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Catching schrimps..

sunshine78

In de avondzon probeerd deze jongen garnalen te vangen. Als de golven zich terug trekken blijven er holletjes over in het zand waarin een garnaal zich verschuild. Kinderen en vrouwen proberen deze te pakken. Een tafereel dat zich iedere avond afspeeld op het strand van Phuket, terwijl de hoge golven achter hen denderen.

'376112' door silly '376112' door silly

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Koningscobra

silly

Heel wat keertjes zijn wij al in Azie geweest, maar dit hadden wij toch niet eerder gezien of meegemaakt. We stopten langs de weg met onze huurauto om deze Cobra te fotograferen.Deze slang heeft het minst aantal beten bij mensen op zijn naam. Het is een zeer intelligente slang die zich vooral voedt met kleine dieren en andere niet-giftige slangen. Ze zijn zeer waakzaam en proberen zo weinig mogelijk in aanraking te komen met andere giftige slangen om beten te vermijden. Als het te hongerig is, durft deze slang ook andere Koningscobra op te eten. Het is de langste giftige slang in de wereld en kan een lengte bereiken van 5m50. Als de vrouwtjes hun eieren hebben gelegd blijven ze waakzaam bij hun eieren. Als er iets of iemand te dicht in de buurt komt, zullen ze niet twijfelen om hun eieren te beschermen. Het gif is neurotoxisch en heeft een snelle werking. Zonder directe medische hulp is de dood een onontkoombaar feit. Koningscobra's kan je voornamelijk terugvinden in Thailand, Zuid-China, Maleisië, Zuid-India en de Filipijnen.

'459033' door LRison '459033' door LRison

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Dragon

LRison

Dragon, the Bruce Lee story. uit1993,Dit mooie fontein met de gouden draak staat in een park in Phuket wat in 2004 is ingericht ter ere van de 72 ste verjaardag van Koningin Sirikit.

'457205' door LRison '457205' door LRison

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Moeder en kind

LRison

In het centrum van Phuket stad ligt de heuvel Khao Rang, je hebt op de top een prachtig uitzicht over bijna het hele eiland, ook leven daar een grote kolonie apen met heel veel jongen deze moederaap geeft de kleine de borst.

'116137' door dreamer666 '116137' door dreamer666

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Bon island

dreamer666

mooi strand in Phuket

'440753' door LRison '440753' door LRison

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Vreemd gebruik!!

LRison

Bij het vegetarisch festival in Phuket stad wordt in november het vegetarisch festival gehouden,er zijn mannen en ook vrouwen die zich pijnigen door allerlei attributen door lichaamsdelen te steken zij trekken dan in een grote optocht door de stad.

'457244' door LRison '457244' door LRison

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Zonsondergang

LRison

Vanop de heuvel Khao Rang in het centrum van Phuket stad heb je een prachtig uitzicht over de stad en het eiland, ook de zonsondergang achter de bergen is schitterend om mee te maken.

'454414' door silly '454414' door silly

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Vissersdorp op palen

silly

Wij bezochten Phang Nga Baai, ongeveer 95 km ten westen van Krabi. en maakten een boottocht langs mangrovebossen en grillig gevormde rotsformaties.Op het eiland Panyi., een klein moslimdorpje, gebouwd op palen, genoten wij van een heerlijke lunch met verse vis.

'494970' door LRison '494970' door LRison

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Tepel bijter

LRison

In het centrum van Phuket stad ligt de berg Khao Rang op de top heb je een schitterend uitzicht op de stad en het eiland ook zijn er prachtige zonsondergangen op de berg leven een hele kolonie apen.

'483910' door LRison '483910' door LRison

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Niet bijten!!

LRison

In het centrum van Phuket stad is de berg Khao Rang op de top is een prachtig uitkijkpunt waar je over de stad en eiland uitkijkt ook heb je er mooie zonsondergangen,rond de berg leven een hele kolonie apen.

'510563' door pensionado '510563' door pensionado

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Verwenfeest

pensionado

Maandthema: Een van de accommodaties waar we het meest verwend werden, was het luxueuze Mom Tri's Villa Royale, in Kata Noi op het eiland Phuket. We logeerden in een van de ruime suites met een groot terras dat een onbelemmerd uitzicht bood over de lager gelegen baai aan de Andamanse Zee. Tot de faciliteiten behoorden een eigen strand, drie zwembaden en een uitstekend restaurant. Dagelijks kregen we vers tropisch fruit en stond er steeds weer een andere lekkernij van de patissier op de kamer. Omdat we een jubileum vierden, had men bij aankomst de suite extra mooi versierd; rozenblaadjes in het water van de jacuzzi en een waar kunstwerkje op het bed.

'407476' door silly '407476' door silly

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Koningscobra

silly

Deze koningscobra zagen wij langs de kant van de weg,snel pakte ik mijn camera en draaide het raampje van de auto een stukje open...gelukkig zat mijn telelens erop ...hij siste en stak zijn tong uit...bizar om dit te zien...Net zoals veel cobra's heeft ook deze soort de karaktistieke wangflappen naast de kop.Hoewel deze soort niet eens het sterkste gif produceert, veel giftiger is de taipan, injecteert de slang per beet een dusdanig grote hoeveelheid dat een mens er onbehandeld meestal aan overlijdt, vaak is de hoeveelheid zelfs fataal voor wel twintig mensen.

'405360' door LRison '405360' door LRison

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Rode krab

LRison

Het eiland Phuket heeft prachtige zandstranden waar heel veel toeristen komen,maar ook rotskusten waar het heerlijk stil is en waar je de vreemste ontdekkingen doet deze rode krab zat in de rotsen op 20 meter hoog.

'498445' door LRison '498445' door LRison

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Uitzichtpunt

LRison

In het centrum van Phuket stad ligt de berg Khao Rang op de top zijn een aantal restaurants en promenade waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en het eiland Phuket, 's avonds zijn er mooie zonsondergangen te zien.

'457850' door LRison '457850' door LRison

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Khaorang Tempel

LRison

In het centrum van Phuket stad ligt een behoolijke heuvel/berg de Khao Rang, er slingerd een weg naar boven en daar heb je een prachtig uitzicht over stad en eiland,tegen de flanken van de berg staat de mooie Khaorang tempel.

'510402' door Obiwan '510402' door Obiwan

ThailandPhuket

ThailandPhuket

The King's Cup Regatt

Obiwan

Phuket's internationale zeilevenement wordt gehouden ter ere van de verjaardag op 5 december van de langst regerende monarch, koning Bhumibol Adulyadej, Vorig jaar en een aantal jaren daarvoor heb ik dit mogen meemaken. En hoe. Een en al luxe. 10 dagen wedstrijd zeilen met een 52-voeter op het hoogste niveau met fantastisch weer, geweldig eten met waanzinnige after-party's. Slapen in het mooiste hotel. (Wel een beetje kort). En dat alles volledig op uitnodiging, incl de vliegreis. Waarom? Niet omdat ik nu zo'n onvoorstelbare zeiler ben hoor. Maar ik ben wel heel gezellig........ In 2010 schreef in een blog over de vorige zeiltrip. http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/thailand/phuket/reisreporter/blogs/3534.html

'458097' door LRison '458097' door LRison

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Poseren

LRison

In het centrum van Phuket stad is een hoge heuvel Khao Rang je hebt daar een prachtig uitzicht over de stad en het eiland en 's avonds prachtige zonsondergangen, dit meisje stond op het uitkijkpunt te poseren.

'483955' door LRison '483955' door LRison

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Ijsje eten met...uitz

LRison

Op de berg Khao Rang in Phuket stad is een prachtig uitzicht over de stad en het eiland dit meisje zat heerlijk te genieten van haar ijsje en van het prachtige uitzicht.

'396066' door LRison '396066' door LRison

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Portret

LRison

Midden in Phuket stad ligt de heuvel Khao Rang van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de stad en het hele eiland,op de berg leeft een behoorlijk grote kolonie apen, deze deelde de lakens uit want de anderen werden de bomen ingestuurd.

'461959' door LRison '461959' door LRison

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Ik waak hier!!

LRison

In het centrum van Phuket stad ligt de berg Khao Rang daar heb je een prachtig uitzicht over de stad en het eiland,op de hellingen leven een grote kolonie apen,deze aap waakte over het kleintje wat wat lager zat.

'209414' door RobHoekstra '209414' door RobHoekstra

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Groot en klein

RobHoekstra

Mijn favoriete anemoonvisjes. Deze keer tijdens een duik in de buurt van Phi Phi island. Je hebt verschillende soorten. Dit is de driebandanemoonvis. Ze leven tussen de beschermende armen van de zeeanemoon. In ruil voor deze bescherming van de anemoon vallen ze roofvisjes aan die het ondanks de voor hen giftige armen op de anemoon gemunt hebben.

'441995' door LRison '441995' door LRison

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Piercing's ??

LRison

In Phuket stad wordt jaarlijks in november het vegetarisch festival gehouden er wordt 9 dagen geen vlees geen sex geen alcohol niet roken genuttigd en er wordt aan zelfkastijding gedaan er worden allerlei voorwerpen door lichaamsdelen gestoken.

'499297' door LRison '499297' door LRison

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Zonsondergang

LRison

In het centrum van Phuket ligt de berg Khao Rang bovenop zijn een aantal restaurants en een wandelpromenade waar je een schitterend uitzicht hebt op de stad en eiland je kunt er ook prachtige zonsondergangen zien.