Phitsanulok

Als je in Phitsanulok bent, moet je zeker een blik gaan werpen op de Wat Phra Si Ranata Mahathat. In deze tempel staat één van de bekendste Boeddhabeelden van Phitsanulok. De lokale bevolking gelooft dat al haar wensen in vervulling gaan na een bezoek aan deze boeddha. Phitsanulok ligt aan de Nan rivier op ongeveer 380 kilometer ten noorden van Bangkok, ongeveer halverwege de hoofdroute naar Chiang Mai.

Informatie over Phitsanulok

Beste foto's & tips van Phitsanulok

'508679' door nathaliebeersma '508679' door nathaliebeersma

ThailandPhitsanulok

ThailandPhitsanulok

Gouden tempel

nathaliebeersma

Deze foto is genomen bij de Wat Phra Si Rattana Mahathat in Phitsanulok in Thailand, op woensdag 23 april 2014 rond 09.00 uur. `Bij het krieken van de dag begeef ik me naar de levendige stadstempel met een van de mooiste Boeddha’s in Centraal-Thailand. De stand van de opkomende zon is perfect. Het is enkel goud dat blinkt. De God draagt een hierbij passend kleed in het oranje van Holland. Deze uiting van moderne rijkdom is de tegenpool van de bruine bakstenen die de restanten vormen van vroegere glorie. Tempelruïnes waarvan de pilaren op schoorstenen lijken. Bij het zien van zulke vergane bouwwerken word ik altijd nieuwsgierig naar de originele staat, naar hoe mooi dit complex moet zijn geweest toen alles nog heel en in gebruik was. De witte huizen met rood en groene daken en gouden gevels doen me denken aan het statige Koninklijk Paleis in Bangkok, waar ik vier dagen geleden op dit tijdstip naar onderweg was. De volmaakte boomkronen vol witte bloesem zijn identiek aan die in het historisch park van Phitsanulok, zo zal over een uur blijken. Enkele bladeren van het exemplaar waar ik onder sta vormen het bovenkader van mijn foto. Een beeldschone schaduw van deze boom valt over de tempeloverblijfselen. Hetzelfde silhouet beschermt mij tegen de brandende hitte. De hitte van een zon die in een strakblauwe lucht vrij spel heeft. Via de muurschilderingen in de tempel ga ik voorbij aan het gehele leven van Boeddha. Wanneer ik vertrek richting het volgende hoogtepunt van mijn reis, begint de stroom bezoekers, zowel Thai als niet-Thai, al aardig op gang te komen.’

'1086489' door LRison '1086489' door LRison

ThailandPhitsanulok

ThailandPhitsanulok

Reuzen waterlelies.

LRison

In de Amonrat Lotusgarden bij Phitsanulok zijn 5 grote vijvers vol met reuzenwaterlelies de Victoria Amazonica, in 1801 ontdekt in het Amazone gebied in Bolivia daarna wereldwijd verspreid, er komen schitterende grote Lotusbloemen aan. Op een groot blad kan iemand van 65 kg staan en blijft dan drijven.

Laat kaart zien