Phetchaburi

'446548' door dirkenthoven '446548' door dirkenthoven

ThailandPhetchaburi

ThailandPhetchaburi

De stations chef

dirkenthoven

hier zit de stations chef van hua hin.dit station is zeker de moeite waard om er eens een bezoek te brengen.je komt hier zo 100 jaar terug in de tijd

'497377' door LRison '497377' door LRison

ThailandPhetchaburi

ThailandPhetchaburi

Hoog opgeladen!

LRison

In Azie zie je heel veel auto's en vrachtwagens heel hoog,breed en zwaar beladen,deze pickup truck reed Phetchaburi in en hing heel schuin hij ging steeds meeer naar het midden van de weg rijden.

'542157' door LRison '542157' door LRison

ThailandPhetchaburi

ThailandPhetchaburi

Stuwmeer.

LRison

In het grote berg gebied op de grens met Birma zijn bij het Kaeng Krachan nationaal park tussen de bergen 2 dammen gelegd in de Phetchaburi rivier hierdoor is het enorm grote Kaeng Kra Chan stuwmeer ontstaan met bij de uitlaat van het water een grote waterkracht centrale.

'542178' door LRison '542178' door LRison

ThailandPhetchaburi

ThailandPhetchaburi

Nang Yai schimmenspel

LRison

Op het Tempel terrein van de Wat Phlap Phla Chai is het Nang Yai museum en er is een zaal waar nog optredens worden gedaan met het Nang Yai schimmenspel, deze zijn gebaseerd op de Ramakien en gaan terug tot de 15de eeuw, Ramakien is de Thaise versie van de Indiase Ramayana, het verhaalt de strijd tussen goed en kwaad. Het epos Ramakien is waarschijnlijk in de 15de eeuw ontstaan, nadat de Thai Angkor hadden bezet.Het was de inspiratie bron voor schilderkunst en klassiek drama. Alle Chakri Koningen voerden RAMA als één van hun namen. in het museum staan nog veel heel oude bewerkte leren kunstwerken waar het spel mee werd uitgevoerd. dit museum is zeker een bezoek waard.

'1113327' door reysigers '1113327' door reysigers

ThailandPhetchaburi

ThailandPhetchaburi

Indrukwekkende grotte

reysigers

Khao Luang-grot, een natuurlijke grot met een groot aantal Boeddha-afbeeldingen Deze indrukwekkende grotten bevinden zich op de Khao Luang-heuvel, die bijna 100 meter hoog is, net ten noorden van de stad Petchaburi. Ze bestaan uit een aantal grotten gevuld met prachtig verlichte gouden Boeddha-afbeeldingen, Een van de mooiste is een enorm liggend Boeddhabeeld, dat het overgaan van de Boeddha in het uiteindelijke Nirvana symboliseert. De zonnestralen die vaak door de gaten van het plafond van de grotten schijnen, ( deze dag iets minder zon )verlichten de grotkamers en geven de goudkleurige Boeddhabeelden een mystieke uitstraling Een oude lokale legende vertelt dat de grotten ooit alleen door jonge vrouwen werden bewoond.