Phang-nga

Foto door Reisreporter martinhectors

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Phang-nga

Beste foto's & tips van Phang-nga

'1099577' door Elleke '1099577' door Elleke

ThailandPhang-nga

ThailandPhang-nga

De magische baai van.

Elleke

Phang Nga Bay is een baai van 400 km² in de Straat Malakka tussen het eiland Phuket en het vasteland van Malakka in de regio Zuid-Thailand. Sinds 1981 behoort een groot deel van de baai, die onderdeel is van de Andaman zee, tot het Nationaal Park Ao Phang Nga. In de baai komen veel kalksteenrotsen met grotten voor. Ook zijn er verschillende archeologische opgravingen gedaan waarbij schilderingen van meer dan duizend jaar oud zijn aangetroffen. Ongeveer 10.000 jaar geleden, toen het zeeniveau lager was, kon men van Changwat Phuket naar Krabi lopen! (bron: wiki) Van op het eiland Phuket boekten wij een dagtripje per boot naar deze regio. Het tochtje zelf had veel moois in de aanbieding, zoals de uit-het-water-rijzende kalkstenen rotsen, ware het niet dat we op het bootje zaten als sardientjes in een blik... Tip: ik zou bij een volgende gelegenheid liever iets meer betalen voor de excursie als ik de garantie had om niet met te veel andere toeristen opgepropt op een bootje te zitten. :-)

'1095907' door LRison '1095907' door LRison

ThailandPhang-nga

ThailandPhang-nga

Begroeide krijtrotsen

LRison

In de Phangna baai staat het vol met uit het water oprijzende krijtrotsen, de meeste zijn begroeid met bomen en heesters, het is een leuke trip om met een snelle Thaise boot tussen deze krijtrotsen door te varen en hier en daar op de kleine strandjes even aan te landen.

'1094664' door martinhectors '1094664' door martinhectors

ThailandPhang-nga

ThailandPhang-nga

Koh Panyee

martinhectors

Koh Panyee is een eilandje in de baai van Phang Nga. Het wordt bewoond door moslims, afkomstig uit Indonesië. Het dorpje is volledig op palen gebouwd. Vroeger leefden ze voornamelijk van de visvangst, maar tegenwoordig hebben ze talrijke restaurants die de toeristen voorzien van een seafood-lunch. Het dorp heeft een eigen school, een moskee en vele souvenirwinkeltjes.

Laat kaart zien