Oostkust Thailand

'458079' door LRison '458079' door LRison

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Liggende Boeddha

LRison

In het diepe zuiden van thailand ligt de stad Songkhla daar is een groot binnenmeer wat in verbinding staat met zee,op desmalle strook langs de zee staat de Wat Phranorn Laemphor met ernaast een grote liggende Boeddha.

'553829' door RobHoekstra '553829' door RobHoekstra

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Vader/moeder en...zoo

RobHoekstra

Dit paartje doopvontschelpen gezien tijdens het duiken bij Koh Tao. De doopvontschelp is het grootste thans levende tweekleppige weekdier. De lengte van de schelp is meer dan anderhalve meter en het dier kan rond de 250 kilo zwaar worden. De schelp is vrij bol en heeft zowel lichte groeven in de breedte als een sterk golvende schelprand. Zoals veel weekdieren zijn doopvontschelpen hermafrodiet. Dat betekent dat de dieren zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen hebben. De geribbelde witte doopvontschelp werd vaak gebruikt in kerken als bak voor het doopwater (een doopvont). Hoewel de doopvontschelp zeewater filtert, komt hij voor het grootste deel op een andere manier aan zijn voedsel. In zijn vlezige mantel leven microscopisch kleine algjes. Overdag stulpt de schelp zijn kleurige mantel zo ver mogelijk uit zodat de algen zonlicht kunnen opvangen. De algen groeien en vermenigvuldigen zich binnen het weefsel van het schelpdier. Een deel wordt door de doopvontschelp gebruikt als voedsel, maar de relatie tussen de alg en de schelp mogen we toch wel een geval van symbiose noemen. De doopvontschelp is gewild om zijn vlees en schelpen. Vooral grote exemplaren zijn daardoor op veel plaatsen verdwenen. Doordat de schelp doorgaans tussen het koraal zit ingegroeid, brengt het verzamelen ook veel schade aan het rif toe. Dat doopvontschelpen gevaarlijk zijn voor duikers die vast zouden grijpen is een misverstand. Dank aan meerdere internetbronnen ;-)

'461427' door gorke '461427' door gorke

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Sunset

gorke

Pranburi ligt ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de koninklijke badplaats Hua Hin en bevindt zich aan de Golf van Thailand. Het is een waar paradijs: Pranburi Beach.nabij het stadje Paknam Pran en het rustieke Sam Roi Yot Beach Hier geen drukte, nightlife, maar rust en ontspanning!!

'455245' door wisseschout '455245' door wisseschout

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Tegen 11 uur valt het

wisseschout

Zorg dat je vroeg naar de Tham Phraya Nakhon cave gaat omdat het best nog een stuk lopen is voor je er bent. Om negen uur gaat de ticketverkoop open, maar ben je vroeger dan kun je ook al aan de wandeling beginnen. Om ongeveer 11 uur valt het licht precies op het gebouwtje in één van de grotten. het is ooit gebouwd voor King Rana de V

'438177' door ciske '438177' door ciske

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Phraya Nakhon !

ciske

En ineens sta je daar in de grot met voor je het paviljoen dat door de opening boven in de grot een heel bijzondere licht inval heeft . Het paviljoen is gebouwd ter ere van 3 Thaise koningen die deze grot bezocht hebben . Overal zie je prachtige stalagmieten en stalagtieten , mede door de lichtinval heeft deze grot iets magisch. De klim is het meer dan waard .

'483417' door gorke '483417' door gorke

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Koh Talu een klein...

gorke

Koh Talu is een klein privé eilandje in de golf van Thailand het is een waar paradijs voor de kust van de stad Bang Saphan zo’n 3 uur rijden ten zuiden van Hua Hin. Er worden dagtripjes georganiseerd vanuit Cha-am en Hua Hin. Het is een geweldig snorkel en duikparadijs, met een aantal kleine eilandjes in de buurt. De koraalformaties zijn waanzinnig mooi. Tijdens het snorkelen kan je papagaaivissen, lipvissen, koraalvlinders en de roze anemoon tegenkomen. Het is ook mogelijk om te helpen met het koraal project. Door kleine stukjes koraal in buisjes te doen en deze in de zee te plaatsen groeit het koraal langzaam weer aan zoals het ooit was. Een andere leuke activiteit is inktvis-vissen, je gaat met z’n allen op een grote raft en gooit je hengeltje uit. Op onze raft werden een aantal inktvisjes gevangen die onder het genot van een drankje op de BBQ terecht kwamen en lekker opgegeten werden. Op het eiland is een schildpadden opvangcentrum, hier verblijven de schilpadden tot ze een jaar oud zijn. Vervolgens worden de schildpadden in zee uitgezet. Ik was een van de gelukkigen die zelf een schildpad uit mocht zetten. Eerst kreeg de schildpad een chip zodat ze de schildpad kunnen volgen. Onze schildpad hebben we de naam “OneYear” gegeven dat vonden we wel toepasselijk. Ik hoop dat het hem goed gaat. Er is op Koh Talu voldoende te doen om je 2 a 3 dagen te vermaken. ’s Avonds is de bar open het is er goed toeven met een biertje in je hand en te genieten van de zonsondergang. Ook kan je een heerlijke massage nemen. En voor de liefhebber van klimmen is het viewpoint een aanrader het uitzicht is adembenemend. De eigenaar van het eiland runt twee resorts . Khun Prida was vroeger eigenaar van een vissersvloot en medeverantwoordelijk voor de vervuiling en afbraak van het milieu in deze omgeving. Hij is nu voorvechter van natuurherstel en behoud geworden. Het is hem gelukt het eiland en omgeving in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen. In 1982 starte de afdeling Visserij van het ministerie van Landbouw het “Sea Reviving Project”.

'459109' door LRison '459109' door LRison

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Planet of the Apes

LRison

In Prachup Khirikhan staat op een berg de Wat Thammikaram via een trap van 396 treden kun je er een bezoek brengen,op die trap kom je honderd apen tegen dus neem wat te voederen mee, ze zijn niet agressief.

'460546' door LRison '460546' door LRison

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Oostkust

LRison

De oostkust aan de golf van Thailand Tussen de steden Cha Am en Chumphon is zeer gevarieert, lange zandstranden, rotskust en veel rotsen als eilandjes voor de kust.

'157385' door Annemaria '157385' door Annemaria

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Plaatje, niet?

Annemaria

Ik vermaak me best! Had al een aantal plaatjes van dit nietsvermoedende meisje geschoten toen ze zich opeens omdraaide. De slagroom op de taart!

'462950' door gorke '462950' door gorke

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Genieten

gorke

Zon, zand en ongerepte stranden, Pranburi is een charmant dorp met een gunstige ligging op slechts 30 kilometer ten zuiden van Hua Hin Pranburi is niet langer een slaperig kustplaatsje, maar een prachtige plek voor de rustzoeker zoals ik. Als je niet van de drukke kustplaatsen zoals Cha-am en Huan Hin houd ben je hier op je plek. Ook de Zonsondergangen zijn geweldig waar je met een biertje in je hand echt van kan genieten!

'458377' door LRison '458377' door LRison

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Oude vissersboten

LRison

In de haven van Pak Nakhon lagen deze schilderachtige oude vissersboten die zojuist hun lading verse vis gelost hebben,deze boten varen nog iedere dag uit op visvangst.

'496309' door LRison '496309' door LRison

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Kies de kok.

LRison

Aan de oostkust is de drijvende markt van Amphawa waar heel veel drijvende keukens varen die langs de kant aanleggen waar trapjes zijn waar je het bestelde eten kunt nuttigen,je kunt daar kiezen uit uiteenlopende gerechten die voor je neus worden klaargemaakt.

'542490' door LRison '542490' door LRison

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Trein rijdt door de..

LRison

8 x per dag rijdt de trein in de stad Samut Songkhram door de Maeklong Railway market, dus 8x per dag moeten alle luifels naar beneden en de te hoog gestapelde artikelen naar achter als de trein voorbij is luifels omhoog en de klanten lopen weer over de rails langs de kramen.

'459143' door LRison '459143' door LRison

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Lantaarnpaal

LRison

In de stad Hat Yai in het diepe zuiden van Thailand staan in de grote winkelstraat in het centrum hele mooie lantaarnpalen bovenop staan prachtige beeldjes van de dierenriem dit is steenbok.

'487320' door gorke '487320' door gorke

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Pranburi, leguaan

gorke

Pranburi is rustig, maar een badplaats die steeds populairder wordt Het is een ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar een ongerept strand en in de omgeving van Sam Roi Yod National Park en Pranburi Forest Park. Tijdens een wandeling naar het kleine dorpje kwamen we deze mooie leguaan tegen, die best even op de kiek wilde!

'553270' door LRison '553270' door LRison

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Spiegeling.

LRison

In de buurt van de stad Ratchaburi ligt het natuurpark Hin Khao Ngu, tussen de krijtrotsen ligt een meertje waar veel verschillende waterplanten in groeien en wat dan ook een uitgelezen plek is voor vlinders en libellen.

'550710' door RobHoekstra '550710' door RobHoekstra

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Amphiprion perideraio

RobHoekstra

Amphiprion perideraion is een straalvinnige vissensoort uit de familie van rifbaarzen of koraaljuffertjes. Ze worden ook wel de pink skunk clownfish genoemd. Het is een van de kleinste clownvissen met een maximale lengte van 10 cm. Ze verschuilen zich net als andere clownvissen graag tussen de tentakels van hun gastheer (de Anemoon) Dit duo fotografeerde ik tijdens een duik bij green rock Koh Tao.

'98935' door petervanderwaal '98935' door petervanderwaal

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Zonsondergang

petervanderwaal

Weer terug na een heerlijke vakantie door Thailand. Als eerste een foto van het heerlijke Koh Chang aan de oostkust vlak bij Cambodja. Een prachtig eiland waar op enkele plaatsen ook alweer helaas het 'massatoerisme' ( in verhouding bekeken ) begint te komen. Op Lonely Beach valt het gelukkig nog mee en vanaf dit heerlijke resort maakte ik deze foto.

'460796' door LRison '460796' door LRison

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Restaurant met...uitz

LRison

Dit aapje zat heerlijk te genieten van zijn maiskolf en het prachtige uitzicht vanaf de berg Khao Chong Krajok in Prachuap Kiri khan,op de berg leven heel veel apen.

'483033' door LRison '483033' door LRison

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Vissersschepen

LRison

Pak Nakhon is een vissershaven aan de oostkust bij Nakhon si Thammarat,er wordt daar nog iedere dag verse vis aangevoerd door deze oude en gehavende vissersboten,op de kade zitten de vrouwen de vis te verkopen.

'460434' door LRison '460434' door LRison

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Waterkering

LRison

In Thailand heeft men ieder jaar wel overstromingen door de hevige regenval men heeft op een aantal plaatsen waterkeringen aangelegd om erger te voorkomen,deze ligt in zijrivier bij Pak Phanang en lijkt een beetje op de Oosterscheldekering.

'484440' door LRison '484440' door LRison

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Bloeiende boom

LRison

Op het tempelterrein van de Wat Pha Kho bij de plaats Songkhla stond een boom met deze bloemen,het is de Kanonskogelbloem dit omdat de vruchten lijken op kanonskogels,deze bomen staan meestal op tempelterreinen.

'489186' door gorke '489186' door gorke

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Zonsondergang Pranbur

gorke

Vanaf Hua Hin is het 30 KM rijden naar Pranburi. Onderweg passeer je verschillende rustige baaien waar je goed kunt zwemmen. Ten zuiden van Pranburi ligt het National Park met ruige kalkstenen heuvels het is een deel van Tenasserim Mountains. De kustlijn zit vol met ravijnen en grotten. `s avonds kan je genieten van enkele leuke restaurants en een geweldige zosondergang.

'457966' door LRison '457966' door LRison

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Fruitkraam

LRison

in Thailand zijn de meeste markten in de avond ze beginnen om een of 4 en gaan door tot 9,er wordt echt vanalles verkocht en je kunt er ook heerlijk eten bij de kraampjes waar het wordt klaargemaakt ook deze fruitkraam zag er schitterend uit.