Oostkust Thailand

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oostkust Thailand image

Oostkust Thailand

Oostkust Thailand
Thailand
Sonjakorringa

Reizen naar het diepe zuiden: Songhkla

We hebben gister voornamelijk bedacht waar we verder naar toe willen gaan. Het zou een eiland kunnen worden zoals bijvoorbeeld Koh Chang, in de golf van Thailand, niet al te ver van Bangkok of nog langer blijven in het noorden van Thailand.
Mijn gevoel schreeuwt om rust en strand. Ik wil het liefst niets doen.

Ok... reisgidsen er maar weer bij. Koh Chang is volgens de reisgidsen niet al te toeristisch en het eiland maakt deel uit van een Marinepark. Maar volgens de reisgids breidt het toerisme ook hier snel uit. We willen het liefst zo ontoeristisch als mogelijk. Ons oog valt op een plaats in het diepe zuiden van Thailand, vlakbij Maleisie, Songhkla.
In het diepe zuiden is men voornamelijk moslim en leeft men van de visserij. Het is volgens de reisgids een leuk en rustig stadje dat je niet moet overslaan. Het ligt aan zee, dus voor rust en ontpanning lijkt het mij ideaal.

We boeken een vlucht en de volgende dag vliegen we in een uurtje van Udon Thani naar Hat Yao in het diepe zuiden. Bij aankomst regent het behoorlijk. Als dat maar goed komt!
Van daaruit nemen we een taxi naar Songhkla. We checken in in het duurste hotel van het stadje: voor 30 euro per nacht hebben we een luxe kamer met uitzicht op zee.

Het rondtoeren per fietsje is ons ontzettend goed bevallen, dat gaan we hier ook doen is ons besluit.
Helaas weet niemand waar je ene fiets kan huren. In deze plaats is ook een festival aan de gang komen we 's avonds achter. Ook hier weer eetstalletjes, een grote markt en live muziek. Er verschijnen om toerbeurt zangers en zangeressen die in lange avondjurken hun thaise liederen ten gehore brengen. Hier is wel veel publiek valt ons op. De zangers en zangeressen worden bijgestaan door fraai uitgedoste showgirls. Het is erg mooi om naar te kijken.

Erg lekker gegeten op deze markt, en nog wat leuke kleding gekocht. We laten een naambordje maken van hout met onze namen in het Thai. Dat heeft niemand in Nederland! Of het echt goed gespeld is zal ons een biet wezen. Ook laten we onze namen in Thai graveren in de ringen die we 4 jaar geleden in Thailand hebben gekocht.

We gaan op tijd terug naar het hotel. Aan de boulevard hebben de Thaise jongeren met gepimpte auto's hun eigen party's. Om de twee meter zitten groepen drinkende jongeren met autodeuren open naar luide muziek te luisteren. Het is werkelijk een kakafonie van geluid. Niet om aan te horen. Ook dit gaat door tot in de vroege uurtjes...weg rust....

De volgende dag is het gelukkig stralend mooi weer, we hebben uitgeslapen en besluiten wat op het strand te eten. Om ons heen spelen kinderen met kleurige vliegers. Heerlijk schouwspel. We kijken hoe vissers met een handige beweging hun netten uitgooien. We besluiten wat te gaan zwemmen. Het water is heerlijk warm. Dit is echt heerlijk genieten. Niets moet, alles mag. 's avonds gaan we eten bij een restaurant dichtbij het hotel. Er staat sushi op de kaart! Jummie! De sfeer is er heerljk rustig en romantisch, een zanger met een gitaar voegt net dat beetje extra toe. Het nabije festival is ook nog steeds in volle gang. Tot diep in de nacht klinkt de luide muziek door.

De volgende dag gaan we er extra vroeg uit. Aan deze kant van de golf van Thailand kan je de zon zien opkomen uit de zee. Dat willen we meemaken. We haasten ons naar het strand, waar we stilte en rust verwachtten maar er klinkt nog steeds muziek van het festival...Het is werkelijk prachtig om de zon te zien opkomen uit de zee. Een vriendelijk hondje besluit gezellig met ons mee te kijken en nestelt zich naast ons in het zand.

Het wordt steeds een beetje drukker op het strand. Gymende mensen, vissers, mensen die net als wij naar de zon kijken. Dan komen er mannen voorbij die naar ht schijnt hun koeien uitlaten op het strand. Dan schiet me ineens te binnen dat men hier in de buurt aan stierenvechten doet. Niet zoals in Spanje, maar 2 stieren tegen elkaar. Een gevecht kan een paar minuten maar ook uren duren. Het is de bedoeling dat de ene de andere stier uit de ring duwt. Er wordt flink op gewed. En ja hoor, het zijn stieren! Ze steken als silhouetten af tegen de opkomende zon. Klein cadeautje voor ons....

De dag besteden we met fietsen zoeken die we wederom niet vinden en misleidt worden door een irritante man, die nadat we zijn niet goede bedoelingen doorhadden van geen wijken wist. Uiteindelijk flink gefrustreerd hem een paar baht gegeven en hem weg gestuurd. Daarna kwam natuurlijk ook een vriend geld bedelen. Wat een zootje! Al 2 nachten slacht geslapen ook en ook niets aardigs verder kunnen vinden in dit stadje. We besluiten ons echter niet van de wijs te laten brengen. Moe van het vele lopen door de stad maken we ons op voor het diner, maar het restaurantje waar we gister zo leuk hebben gezeten blijkt gesloten te zijn. Weer een teleurstelling. Dan maar in het hotel wat eten. Het restaurant is erg ongezellig, we besluiten in de bar te gaan zitten. Daar is men druk bezig met karaoke, en helaas voor ons kunnen ze er niets van. We eten snel ons eten op en vertrekken naar onze kamer.

Om 3 uur word ik wakker van luide rockmuziek. Het komt van buiten. Ik probeer erdoorheen te slapen, maar dat lukt niet goed. We willen heel graag nog een keer de zonsopkomst zien, maar om half 6 regent het behoorlijk. Jammer. Dan is voor mij de maat vol. Hier wil ik niet langer blijven. We kwamen hier voor rust, maar hebben niets gevonden wat daarop lijkt.

We vertrekken vandaag nog naar Hat Yai.