Oostkust Thailand

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oostkust Thailand image

Oostkust Thailand

Oostkust Thailand
Thailand
Ciske

Relaxen op koh Chang

Nou dat was me het reisje wel we waren eerder op en neer naar huis gevlogen als van Tadfane naar koh Chang. We zijn
's morgens om 10.00 uur in Tadfane vertrokken met de taxi naar Pakse , daar weer een taxi [ wat heet een hele oude roestbak maar het reed ] naar de grens , daar iets geeten en toen weer een taxi naar Ubon Ratchatani. Daar moesten we 'n paar uurtjes wachten , en bij gebrek aan 'n terrasje zaten we in een smoezelig restaurantje waar op een gegeven moment de ratten achter ons langs renden. In heel Cambodja en Laos geen rat gezien en hier meer dan me lief is. Om 19.00 uur de slaaptrein naar Bangkok waar we 's morgens om 7.00 uur aankwamen. Toen weer met de tuk tuk in de ochtendspits door Bangkok naar het busstation , 5 uur met de bus daarna de ferry op en weer met de taxi naar ons hotel. 's middags om 16.00 uur zijn we op onze bestemming. We zijn 30 uur onderweg geweest en total loss. Maar na 'n goede nachtrust zijn we weer de oude. Koh Chang is prachtig heel groen en het is geen 10 meter vlak. Je slingert over weggetjes door de bergen en heel veel haarspeldbochten. Zondag zouden we met een bootje op zee dobberen en wat eilandjes aandoen en wat gaan snorkelen " dachten we". We werden opgehaald en naar 'n veerboot gebracht waar we met 100 man opzaten.
Er werd nog gevraagd wie er ging snorkelen dat bleken er 5 te zijn , die kregen een duikbril en een snorkel en een bonnetje t.w.v. 140 Bath [ nog geen 3 euro ] om ergens te eten. Na bijna 2 uur varen werden we op een eiland afgezet met de mededeling dat ze ons om 15.00 uur weer kwamen halen. Nou het was een mooi eiland maar ik heb met snorkelen maar 1 visje gezien. We hebben besloten geen uitstapjes meer te maken en gewoon lekker te relaxen. We hebben gisteravond wel een prachtig optreden gewoon hier op een pleintje gezien van ladyboys. Prachtige kostuums compleet met veren voerden ze verschillende acts op. Het is ongelooflijk zo mooi als ze zijn en je kunt het bijna niet geloven dat het mannen zijn.
Iedereen bedankt voor de leuke reacties en wij relaxen nog 'n paar daagjes voordat we vrijdag weer naar huis gaan , ik hoorde dat het Nederland weer koud gaat worden. Ik moet er niet aan denken.

Groetjes Gert.