Oostkust Thailand

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oostkust Thailand image

Oostkust Thailand

Oostkust Thailand
Thailand
Elstijssen

wachten

Hi girls en guys, de situatie is nog niet echt anders. Gisteren heb ik nog een paar keer contact gehad met onze reisagent in Nederland. Ze vertelde dat we door China Airlines op een wachtlijst zijn gezet voor vertrek vanaf Chiang Mai. De luchtvaartmaatschappij neemt zelf contact met ons op. Er zijn vanaf Chiang Mai 3 vluchten gepland. De eerste mogelijkheid nl. die van vannacht (zaterdag op zondag) is al voorbij. Van hier naar Chiang Mai is ongeveer van Maastricht naar Zuid-Frankrijk en daar hebben we minimaal 12 uur voor nodig. Die van zondag op maandag lijkt ook steeds minder realistisch te worden, omdat we nog niet zijn gebeld. Of dat echt erg is, waag ik te betwijfelen. Op alle luchthavens in Thailand is het nu een chaos. Ik moet er niet aan denken dat we na een lange reis in Chiang Mai aankomen, niet mee kunnen èn geen onderdak hebben. Bovendien zit de premier in Chiang Mai (die durft niet naar Bangkok te gaan, vreest voor zijn leven) en het kabinet vergadert daar nu. Lijkt me een mogelijk doelwit voor de demonstranten. Verder staan we op de wachtlijst voor dinsdag op woensdagnacht, maar dan met vertrek vanaf Bangkok. Eén ding is zeker. Als de luchthaven in Bangkok weer in gebruik is, kunnen we gegarandeerd in de nacht van woensdag op donderdag vertrekken en zijn we donderdagmorgen 4/12 weer thuis.
Omdat we er niet echt op uit kunnen, ik deze keer maar 1 boek meegenomen heb en om redelijk ontspannen te blijven hebben we gebruik gemaakt van de spa van het hotel. Gisteren een 2 uur durende Thai herbal bodyscrub en daarna een holistische massage. Vandaag hebben we het nog eens “dunnetjes” overgedaan met een hot-stone massage in de buitenlucht, begeleid door het geluid van kabbelend water en een licht briesje. En die ene vlieg die dan tussen Evert en mij op en neer pendelt neem je dan wel op de koop toe.
Gisteravond, achteraf bezien nogal dom, een pizza met veel kaas gegeten. Die vette hap werd door mijn maag met weinig vreugde onthaald. Die was de laatste weken alleen super mager en gezond eten gewend. Nu dus even rustig aan met een paar kleine hapjes op ons eigen balkon. Daarna blog ik even verder.

Las net op het Thaiportal:”BANGKOK (AP) - Nederlanders die in de Thaise hoofdstad Bangkok zijn gestrand, moeten nog dagen en mogelijk zelfs weken wachten voordat ze weer naar huis kunnen. Omdat de twee vliegvelden in Bangkok dicht zijn, moeten de reizigers via een van de vier andere Thaise luchthavens het land verlaten. Maar de vluchten vanaf die vliegvelden zitten zo goed als vol. Volgens touroperators Thomas Cook en OAD zijn er flinke wachtlijsten ontstaan voor vluchten vanaf de vliegvelden in Koh Samui, Phuket, Chiang Mai of Pattaya. Daarvandaan vertrekken vooral vliegtuigen naar Hongkong en Kuala Lumpur, maar ook daar zijn wachtlijsten. Thomas Cook heeft enkele tientallen klanten in Bangkok, OAD tussen de veertig en vijftig. Touroperator Thomas Cook heeft voor twintig Nederlanders die niet langer in Thailand konden blijven, een terugvlucht kunnen regelen naar Brussel. De groep moet daarvoor wel eerst twintig uur met bus en boot van Bangkok naar Phuket reizen. Bij de Nederlandse ambassade in Bangkok hadden zich tot vrijmiddag 365 gestrande reizigers gemeld. De gestrande Nederlanders in Bangkok worden zaterdagavond door de Nederlandse Vereniging Thailand getrakteerd op een borrel met hutspot, kroketten en bitterballen.”

Jeetje, moet er echt niet aan denken dat dit nog langer dan een paar dagen duurt. Evert begint er nu allerlei grappen over te maken. Dat betekent volgens mij, dat hij hier serieus rekening mee houdt. Denk dat ik af en toe probeer te Columbussen. Altijd leuk om te doen en een goede afleiding, ondanks het ontzettend trage Internet. Lieve groeten van mij, Els