Oostkust Thailand reisblogs

De bouwput op Koh Tao

Sjoerd is er nu(tot 14 okt 2009) Gepost op 14 okt 092 reacties

Na een ietwat natte busreis waar de regen letterlijk naar binnen kwam en we weer eens te weinig hebben geslapen, belandden we twee dagen terug op een pier nabij Chumphon vanaf waar de boot naar Koh Tao zou vertrekken. Het anderhalf uurtje op de boot maakte de busreis (waarbij toepasselijk genoeg de film "Fast and Furious" werd gedraaid, waarvan de titel vrij letterlijk werd geinterpreteerd door de dienstdoende chauffeur) meer dan goed. De high speed ferry denderde lekker over het water waarmee we alsnog langzaam in slaap werden gewiegd. De verfrissende zeelucht veraangenaamde het geheel en de Ipod met een lekker mopje Massive Attack deed de rest.

Op de pier in Koh Tao werden we opgewacht door een vriendelijke dame die ons, met haar collega, in een terreinwagen naar de plaats van bestemming bracht. Hierna kwam de deceptie...
Het huisje wat we hadden gereserveerd was klein (een reisbrochure het zou omschrijvenals knus), lekker dicht bij een van de mooiste stranden die ik ken en... omgeven door een grote bouwput. Dit laatste was toch niet geheel in overeenstemming met onze indruk van een paar dagen lekker chillen.
Nu is het niet ongewoon dat er alhier stevig gebouwd wordt, deze regio is immers een populaire reisbestemming voor ongeveer iedereen, dus wil men eruit halen wat erin zit. Aan de andere kant is het natuurlijk erg jammer dat tezijnertijd alles volgebouwd zal zijn.

Vanzelfsprekend was het geld terugkrijgen (we hadden hiervoor in Bangkok de creditcard al laten wapperen) zodat we een andere plek konden zoeken nagenoeg onmogelijk. Een andere optie was om later bij de travelagent in Bangkok wat stennis te gaan maken en op die wijze proberen iets terug te krijgen, maar dat leek ons evenmin een idee met kans van slagen. Het uiteindelijke voorstel van de eigenaar om een upgrade te nemen was uiteindelijk de beste (natuurlijk wel voor wat extra bath).

En vanaf dat punt begint ons heerlijke nietsdoen waarvan ik niet eens had verwacht dat ik er goed in zou zijn. Het huisje is heerlijk, staat iets van het strand en heeft een geweldig uitzicht over een bos van palmen en de zee. Het strand ligt heerlijk en er hangen genoeg palmbladeren overheen die bescherming bieden tegen de zon.

Overigens mag het 'niets doen' iets ruimer genomen worden dan de algemene betekenis van deze gecombineerde woorden. Zo zijn we gisteren eens gaan snorkelen om kennis te maken met de onderwaterwereld alhier. Op slechts enkele honderden meters van ons strandje is er al een uitgebreid scala aan kleurrijk vissenpalet te vinden. En de kroon op de middag was toch wel de haai die op een paar meter voor onze neus voorbij zwom.

Dit vraagt naar meer en dus zullen we de hierboven beschreven onderneming de komende dagen nog wel een aantal keer herhalen. En mochten we daarna besluiten om weer verder te trekken dan gaan we wellicht nog meer diertjes spotten, maar dan in het Khao Sok National park.

Sjoerd Positie 1620 (60 p.) Lid sinds 14-07-2009 Foto's en tips: 60 Blogs: 12 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Het eiland van een momentje voor Petrus
4 5
Gepost op 11 november
Italië Sardinië
Een kwartiertje cadeau
0 1
Gepost op 04 mei
Zweden Goteborg
Onze nieuwe beste vriend... voor één ochtend
0 4
Gepost op 03 mei
Frankrijk Rhone vallei en Provence

Reacties bij deze blog

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Ik begin nou toch wel een beetje jaloers te worden , wij moesten vanmorgen onze autoruiten krabben..... Khao Sok is heel mooi als je de kans krijgt moet je bij Tree Tops in en boomhut gaan slapen dan slaap je echt in de Jungle. Geniet ervan.

Annettoz

Door: Annettoz • Geplaatst op

Jaaa Khao Sok!! DOEN!

Leuk verhaal trouwens..

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.