Oostkust Thailand

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oostkust Thailand image

ten zuiden van Hua Hin

Oostkust Thailand
Thailand
Elstijssen

ten zuiden van Hua Hin

De eerste ochtend dat we wakker werden in ons resort ten zuiden van Hua Hin stormde en goot het. Maar omdat elk nadeel zijn voordeel heeft, maakten we een afspraak met een kleermaker in Hua Hin. Een nieuwe ervaring. Hij liet ons met een auto ophalen en na een half uur rijden zaten we bij een goed bekend staande tailor in Hua Hin. Wanden vol prachtige stoffen (van hand geweven Thaise zijde tot prachtige cool wool uit Italië) en boeken vol modellen. Waar te beginnen. Eerst de modellen uitzoeken, dan de stof, dan onderhandelen over de prijs (zoals we al hoopten een schijntje van wat je in Nederland in een kledingzaak betaalt) en als laatste werden al onze maten opgenomen. Ook maten die niet nodig zijn voor wat je laat maken. Alle maten worden in de computer opgeslagen, zodat je vanuit Nederland ook kleding kunt bestellen. Je moet dan mailen wat je wilt laten maken en van wat voor stof. Ze sturen dan staaltjes op, je kiest een kleur en je nieuwe outfit wordt keurig opgestuurd. Gistermiddag werd het droog, maar de bewolking dreef ondanks de harde wind niet weg. Wij zijn lekker op ons supergroot balkon met dagbed gebleven en daar geluncht met heerlijke witte wijn. Wat wil je nog meer. Eigenlijk voelden we toen pas hoe moe we waren van het reizen en vooral van alle indrukken die we op hebben gedaan.
Vanochtend nog bewolkt en harde wind. Voor ons geen punt. Wel sneu voor alle mensen die hier gekomen zijn om in de zon te liggen bakken. Vanmiddag heeft de kleermaker ons op laten halen, want het was passen geblazen. Spannend wel. Hier en daar moest de boel wat worden ingenomen, maar verder was alles prima. Morgen gaan we er als het goed is voor de laatste keer heen. Ja, je moet er wel wat voor over hebben. Het gaat niet helemaal vanzelf.
Vanmiddag is de wind wat gaan liggen en hebben we heel af en toe de zon gezien. Dat biedt perspectief voor morgen. Gisteren hebben we weinig gegeten en het heel rustig aan gedaan. We waren toch niet helemaal fit en de binnenboel niet helemaal op orde. Vanavond gaan we lekker Thais eten. Morgen als het meezit aan het strand en wie weet melden we ons voor één van de verschillende soorten massages in de spa. Lieve groeten, Els

Foto's

73d64.jpg
73d64.jpg
Elstijssen
ef97a.jpg
ef97a.jpg
Elstijssen
d84f4.jpg
d84f4.jpg
Elstijssen