Noordoost Thailand reisblogs

Khao Yai National Parc

sonjakorringa was er (tot 20 okt 2008) Gepost op 14 apr 090 reacties

Vanmorgen op de trein gestapt naar Pak Chong een plaats in het Noord oosten van Thailand, ookwel Isaan genoemd. Deze streek is niet erg toeristisch door de ligging nabij Laos en Cambodja, maar laat het authentieke Thaise leven zien. Het gebied heeft een zeer rijke historie. De Khmer heerste er van de 9e tot de 13e eeuw. Daardoior zijn er in deze streek nog veel herinneringen aan die tijd te aanschouwen in de vorm van verloren Khmer tempels.
De beste zijde van het land wordt hier gemaakt. Er zijn enige archeologische sites te bezoeken over prehistorisch Zuidoost Azie. Maar wij gaan eerst naar het natuurpark Khao Yai.

De treinreis is erg aangenaam, we reizen in 2,5 uur voor een voor onze begrippen klein bedrag naar Pak Chong. Daarvandaan moeten we vervoer zien te regelen naar het Nationale Park. In de trein komen aan de lopende band verkopers langs met eet en drinkwaren. Hele maaltijden kan je kopen: rijst met groente en vlees of gedroogde vis op een stokje, gekookte eitjes enzovoort.

Als we de trein uitstappen komt er al gelijk een dame op ons af die ons een verblijfplaats in haar lodge aanbiedt. Ze bieden ook dagtrips aan naar het parc. Dat spreekt ons wel aan en we gaan met haar mee. Ze is zeer goed geluimd en goedlachs en begint ons in haar enthousiasme gelijk allerlei Thaise zinnen te leren. We zijn geinteresseerd om het te leren, maar ze gaat we heel erg snel....Wel leuk.

De lodge is zeer keurig. Heeft een grote tuin, een zwembad en we kunnen gratis gebruik maken van het internet.
De kamer is simpel met een ventilator.
We boeken gelijk een tour van 1,5 dag erbij.

De eerste tour begint diezelfde middag. We worden meegenomen naar een grot in de buurt. Hier huizen zo'n 50.000 vleermuizen van 2 verschillende soorten. Een kleine soort en een grotere, de wrinkled lips vleermuis. We zien ze hangen aan het plafond. Wat schattig! Ik kan er geen genoeg van krijgen en heb er een paar mooie foto's van kunnen maken. De grot werd vroeger gebruikt als Boeddhistische tempel en er zijn dan ook verschillende Boeddha beelden te vinden. We zien hier ook twee soorten grote spinnen: een soort vogelspin en een schorpioenspin. Beide zo groot als een mensenhand. Heel eng, maar ze bewogen niet al te erg, en ook deze staan op de gevoelige plaat.

Daarna gaan we naar een andere plek om de vleermuizen met miljoenen tegelijk uit te zien vliegen. We moeten haasten, want de vleermuizen wachten niet op ons! Achterin de Thong saew (pick-up truck met banken) rijden we snel naar de uitvliegplek. Het is al begonnen! In een lint van vele kilometers lang zien we de kleine gevleugelde zoogdiertjes uit hun grot vliegen, op zoek naar hun avondmaaltje: insecten.
Een majestueus gezicht. Geweldig om mee te maken. We eten wat fruit, door de gids meegebracht.
Wat een belevenis! Iets om te onthouden.

Morgen gaan we naar het natuurpark. Hopelijk zien we wat wilde dieren daar. Er leven tijgers, olifanten, herten, verschillende soorten gibbons, makaken, veel verschillende soorten slangen en uiteraard vele vogelsoorten en insecten. Ook bloedzuigers ben ik bang. In de beschrijving van de trip staat dat we bloedzuigersokken aan krijgen als we te voet door het regenwoud lopen....

Ik hoop op veel mooie vogels en apen in ieder geval, en hoop uiteraard de grote geslurfde jongens te mogen aanschouwen in het wild. Een tijger zal wel niet tot de mogelijkheden behoren, maar je weet maar nooit. Misschien hebben we geluk.

En anders drinken we toch gewoon een een Singha (betekent tijger in het Thais) of Chang (olifant) biertje na afloop als troost.....

sonjakorringa Positie 26465 (0 p.) Lid sinds 17-02-2009 Foto's en tips: 57 Blogs: 13 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Einde van onze vakantie komt in zicht....
0 0
Gepost op 14 april
Thailand Andaman kust
Koh Lanta
0 2
Gepost op 14 april
Thailand Had Yai
Reizen naar het diepe zuiden: Songhkla
0 0
Gepost op 14 april
Thailand Oostkust Thailand

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.