Noordoost Thailand reisblogs

Leven met de locals.

ciske is er nu(tot 19 feb 2011) Gepost op 19 feb 117 reacties

Onze bus naar Khon kaen vertrekt 's morgens om 11.30 u. maar als we om 11.00 op het busstation aankomen krijgen we te horen dat de bus pas om 13.30 u. zal vertrekken. Hier hebben we dus helemaal geen zin in , maar zoals dat hier gaat wordt er weer vanalles geregeld door de locals en zo gebeurd het dat we binnen 5 minuten in 'n andere bus zitten , we moeten dan wel een keer overstappen maar qua tijd maakt het niks uit. Dat is weer goed geregeld en dan te bedenken dat we geen woord Thais spreken en al 3 weken door 'n stuk Thailand trekken waar ze amper engels spreken.
Onze vriend J. heeft ons gezegd dat we in Ta Kong Yang moeten uitstappen en volgens mij heeft de halve bus het weer gehoord dat we dat tegen de chauffeur hebben gezegd want we worden door iedereen gewaarschuwd als we er zijn , er wordt zelfs gevraagd of dat onze vriend is die aan de bushalte staat te wachten. Nou dat lijkt me duidelijk als er anders geen blanken hier te bekennen zijn.

We worden in het piepkleine dorpje Hnong Kae hartelijk ontvangen , er zijn farang [ toeristen ] in het dorpje en dat is toch wel leuk. we doen 's avonds met de hele familie bbq. dat zijn dus neven , nichtjes , tantes , en mensen uit de buurt en het is heel gezellig.
het is al 21.00 uur als J. constateerd dat we nog ergens moeten slapen , hij had iets voor ons in gedachten bij 'n kennis van hem maar die man blijkt al te slapen. Achter op de brommer gaan we op weg naar Ta Kong Yang wat 3km. terug ligt.
In dat stadje liggen verschillende universiteiten en ook studenten flats. J. stelt voor om bij zo'n studentenflat te vragen of ze misschien 'n kamer hebben. En ja hoor bij de eerste flat hebben ze een kamer. We geloven onze ogen niet het is een prachtig appartement met moderne douche en wc. voor E 12.50 per nacht hebben we met z'n tween onderdak. Hier zou 'n nederlandse student z'n vingers bij aflikken.
We gaan de volgende morgen bij de familie ontbijten , we hebben gezegt dat we wel te voet komen want het was maar 'n klein half uurtje lopen. Na dik 3 kwartier komen we aan maar de wandeling was prachtig , de weg loopt midden door de rijstvelden.
Na het ontbijt maken we een wandeling door het dorpje en bezoeken we het peuterklasje waar het zoontje van J. en z'n vrouw O. op zit. Het is zo leuk om te zien , alle peutertjes liggen te slapen gewoon op 'n lakentje op de vloer. Ik had nooit gedacht dat je 20 kleintjes zo stil kon krijgen. 's middags gaan we achter op de brommer de omgeving verkennen. 's avonds gaan we naar het stadje met J. en O. en nog een neef uiteten daarna 'n biertje en nog even snookeren war hier volgens mij een volkssport is.
De volgende morgen maken we weer dezelfde ochtendwandeling door de rijstvelden. Mensen zwaaien en roepen vanalles als we langs komen. Het dorpje staat ons alweer op te wachten , het wordt al van ver geroepen dat de farang er weer aankomen dus J. kan de koffie aanzetten.
's Middags gaan we met J. en O. naar Roi et 'n uurtje met de bus. We bezoeken daar 'n school voor monnikken en er wordt 'n tempel voor ons opengemaakt. Het heeft veel voordelen als je met 'n Thaise op stap bent. Het wordt 'n erg leuke dag , we gaan nog met z'n vieren lekker eten voordat we weer teruggaan. Het is onze laatste avond bij J. en O. en na nog gezellig te zitten kletsen komt O. alweer met de lekkerste gerechten aan ze kan heel goed koken. Overvol brengen ze ons later terug naar " onze studentenflat " .
De volgende morgen brengen ze ons weer achter op de brommer naar de bushalte vanwaar we naar Khon Kaen gaan en het vliegtuig naar Ko Samui nemen.

We zitten nu 'n paar dagen op Samui , het is er bloedje heet en er zijn heel veel toeristen. We gaan hier nog 'n paar dagen onder een palmboom liggen en stappen dan donderdag op het vliegtuig naar huis.
Het was een erg mooie reis door een gedeelte van Thailand dat nog niet ontdekt is door de westerse toerist maar zeker de moeite waard.

ciske Positie 110 (11608 p.) Lid sinds 17-09-2008 Foto's en tips: 919 Blogs: 37 Fans: 3
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Van Het bruisende Bangkok naar een lonely beach.
8 5
Gepost op 03 maart
Thailand Khao Sam Roi Yot
Heerlijk fietsen rond Chiang Mai.
7 4
Gepost op 23 februari
Thailand Chiang Mai
Het mooie Luang Prabang.
7 4
Gepost op 20 februari
Laos

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Inderdaad weer erg leuk om jullie belevenissen te lezen.Ik zie jullie al door de rijstvelden lopen!
Rust nog een paar dagen heerlijk uit bij die hoge temperatuur.
En ik wens jullie een goede terugreis.

Groetjes Pieta

Door: • Geplaatst op


gert en hans nog een paar hele mooie dagen

en een goeie reis terug geniet er nog maar eventjes van

groetjes ome hayke en tante truus

tot ziens in horst

Door: • Geplaatst op

Hoi Hans en Gert,
Alles gevolgt een te gekke vakantie geweest lijkt ons zo, en dan kom je straks weer terug in ons koude kikkerlandje waar alles een versnelling hoger gaat.
Goede terug reis en nog enkele mooie vakantie dagen.
P.s. zit de heup nog steeds in z'n kom en heeft Hans op zijn verjaardag ook een thaise masage gehad.

groetjes Leo en Els

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Wat een mooie belevenissen toch weer.Nu even lekker uitrusten voor je weer in het koude kikkerland zit.

Rsteeghs

Door: Rsteeghs • Geplaatst op

Wat een heerlijke ervaring, zo tussen de mensen. Dat zijn toch de mooiste reismomenten!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.