Noordoost Thailand reisblogs

Kamperen in Khao Yai National Park

visueel was er (tot 30 dec 2006) Gepost op 11 feb 101 reacties

Met de bus naar Pak Chong gereisd en daar wilden we zelf onze tocht naar National Park Khao Yai wel regelen. Echt makkelijk gaat dat niet en we besloten uiteindelijk in Pak Chong met een dagtour mee te gaan het park in en daar te blijven. Een goede beslissing, omdat je nog niet op de kampeerplek bent na de ingang van het park. Dat is nog wel een paar kilometer rijden. Bij het hoofdgebouw konden we onze backpacks achterlaten om met een groepje een jungletocht te maken.
Echt een aanrader! Prachtige watervallen (heerlijk gezwommen), afwisselend landschap en de gids heeft veel verteld over dieren en planten.
Na terugkomst werd het al snel donker en wij moesten ons tentje nog ophalen en opzetten. Ze leveren geen haringen bij de tent, wat op zich veel scheelt. Dat het ook een nadeel kan zijn, ontdekten we toen twee Duitsers ons vroegen of wij hun tent hadden. Wij keken wat verbaasden en gaven aan dat we de tent net zelf opgezet hadden. Ze vertelden dat ze hun tent kwijt waren en dat die ongeveer op dezelfde plek stond. Een tent kwijtraken klinkt wat vaag, maar het kan echt. De volgende ochtend zagen we namelijk een rendierachtige soort rond de tenten snuffelen. Met zijn gewei nam het dier een tent mee en schudde het weer los zo’n 100 meter verderop. Het mysterie van de verdwenen tent was meteen opgelost. Als je daar gaat kamperen, leg dan iets zwaars in de tent, zodat je zeker weet dat je de tent nog hebt na een dagje trekken.

Ook als je zelf het park in wilt, dan kun je bij het hoofdgebouw een kaart ophalen met verschillende routes. De routes zijn de elephant trails die door de parkwachters in stand worden gehouden. Het is zeker niet zo dat je om de paar meter een bordje of dergelijke ziet. Het zijn gekleurde plastic markeringen op bomen (plastic strookjes) en meer is het ook niet. We zijn toen samen met een Tsjechisch stel heel vroeg vertrokken om zo veel mogelijk te kunnen zien. Echt fantastische landschappen gezien! Vanuit de observatietoren heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en kun je wildlife spotten. Op dat moment hebben we alleen wat kleinere dieren gezien, maar in de jungle zelf hebben we twee olifanten gezien. Eentje was niet zo blij met de ontmoeting en we zijn ook zo snel mogelijk verder gegaan. Na zonsondergang hebben we het laatste deel naar de doorgaande weg afgelegd (het pad op de foto). Ik heb me nog nooit zo ongemakkelijk gevoeld! Links en rechts staarden ogen van dieren me aan en we hadden niets meer dan onze hoofdlampjes. Op een gegeven moment ben ik me rot geschrokken toen er een beest over de weg liep. Gelukkig bleek het een stekelvarken te zijn. Mooi om te zien trouwens! De route naar de kampeerplek bleek verder dan gedacht, maar we hebben het nog met pijn en moeite gehaald. Een onvergetelijke tocht!

Je betaalt ca. 300 Baht voor een slaapzak, tent en matje om op het kampeerterrein in het park te overnachten. Hier heb ik de entree nog niet bij gerekend om het park te mogen bezoeken ca. 200 Baht pp.

visueel Positie 15914 (0 p.) Lid sinds 09-08-2009 Foto's en tips: 196 Blogs: 3 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Dit is niet de waterval uit The Beach, maar eentje die er wel in
blogfoto nr. 2
Vanuit het 'olifantentoilet' zag je de observatietoren. Alles wa
blogfoto nr. 3
Het bewijs van de dader van de tentroof.
blogfoto nr. 4
van een groep Thaise jongeren kregen we gegrilde reuzegarnalen.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Opgesloten in een varende space shuttle richting Kapit
4 1
Gepost op 11 juli
Maleisië Sarawak
Grotten Batu Niah en Gawai gevierd in longhouse
4 0
Gepost op 23 juni
Maleisië Batu cave

Reacties bij deze blog

balthasar

Door: balthasar • Geplaatst op

Pracht artikel en een mooi avontuur.
dit jaar zijn we er niet aan toe gekomen , maar ik ga daar zeker nog eens kijken

ps schitterende foto's

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.