Noordoost Thailand

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noordoost Thailand image

Noordoost Thailand

Noordoost Thailand
Thailand
Ciske

Leven met de locals.

Onze bus naar Khon kaen vertrekt 's morgens om 11.30 u. maar als we om 11.00 op het busstation aankomen krijgen we te horen dat de bus pas om 13.30 u. zal vertrekken. Hier hebben we dus helemaal geen zin in , maar zoals dat hier gaat wordt er weer vanalles geregeld door de locals en zo gebeurd het dat we binnen 5 minuten in 'n andere bus zitten , we moeten dan wel een keer overstappen maar qua tijd maakt het niks uit. Dat is weer goed geregeld en dan te bedenken dat we geen woord Thais spreken en al 3 weken door 'n stuk Thailand trekken waar ze amper engels spreken.
Onze vriend J. heeft ons gezegd dat we in Ta Kong Yang moeten uitstappen en volgens mij heeft de halve bus het weer gehoord dat we dat tegen de chauffeur hebben gezegd want we worden door iedereen gewaarschuwd als we er zijn , er wordt zelfs gevraagd of dat onze vriend is die aan de bushalte staat te wachten. Nou dat lijkt me duidelijk als er anders geen blanken hier te bekennen zijn.

We worden in het piepkleine dorpje Hnong Kae hartelijk ontvangen , er zijn farang [ toeristen ] in het dorpje en dat is toch wel leuk. we doen 's avonds met de hele familie bbq. dat zijn dus neven , nichtjes , tantes , en mensen uit de buurt en het is heel gezellig.
het is al 21.00 uur als J. constateerd dat we nog ergens moeten slapen , hij had iets voor ons in gedachten bij 'n kennis van hem maar die man blijkt al te slapen. Achter op de brommer gaan we op weg naar Ta Kong Yang wat 3km. terug ligt.
In dat stadje liggen verschillende universiteiten en ook studenten flats. J. stelt voor om bij zo'n studentenflat te vragen of ze misschien 'n kamer hebben. En ja hoor bij de eerste flat hebben ze een kamer. We geloven onze ogen niet het is een prachtig appartement met moderne douche en wc. voor E 12.50 per nacht hebben we met z'n tween onderdak. Hier zou 'n nederlandse student z'n vingers bij aflikken.
We gaan de volgende morgen bij de familie ontbijten , we hebben gezegt dat we wel te voet komen want het was maar 'n klein half uurtje lopen. Na dik 3 kwartier komen we aan maar de wandeling was prachtig , de weg loopt midden door de rijstvelden.
Na het ontbijt maken we een wandeling door het dorpje en bezoeken we het peuterklasje waar het zoontje van J. en z'n vrouw O. op zit. Het is zo leuk om te zien , alle peutertjes liggen te slapen gewoon op 'n lakentje op de vloer. Ik had nooit gedacht dat je 20 kleintjes zo stil kon krijgen. 's middags gaan we achter op de brommer de omgeving verkennen. 's avonds gaan we naar het stadje met J. en O. en nog een neef uiteten daarna 'n biertje en nog even snookeren war hier volgens mij een volkssport is.
De volgende morgen maken we weer dezelfde ochtendwandeling door de rijstvelden. Mensen zwaaien en roepen vanalles als we langs komen. Het dorpje staat ons alweer op te wachten , het wordt al van ver geroepen dat de farang er weer aankomen dus J. kan de koffie aanzetten.
's Middags gaan we met J. en O. naar Roi et 'n uurtje met de bus. We bezoeken daar 'n school voor monnikken en er wordt 'n tempel voor ons opengemaakt. Het heeft veel voordelen als je met 'n Thaise op stap bent. Het wordt 'n erg leuke dag , we gaan nog met z'n vieren lekker eten voordat we weer teruggaan. Het is onze laatste avond bij J. en O. en na nog gezellig te zitten kletsen komt O. alweer met de lekkerste gerechten aan ze kan heel goed koken. Overvol brengen ze ons later terug naar " onze studentenflat " .
De volgende morgen brengen ze ons weer achter op de brommer naar de bushalte vanwaar we naar Khon Kaen gaan en het vliegtuig naar Ko Samui nemen.

We zitten nu 'n paar dagen op Samui , het is er bloedje heet en er zijn heel veel toeristen. We gaan hier nog 'n paar dagen onder een palmboom liggen en stappen dan donderdag op het vliegtuig naar huis.
Het was een erg mooie reis door een gedeelte van Thailand dat nog niet ontdekt is door de westerse toerist maar zeker de moeite waard.