Noordoost Thailand

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noordoost Thailand image

Noordoost Thailand

Noordoost Thailand
Thailand
Ciske

Allemaal aardige mensen en mooie reisroutes.

Zoals afgesproken staat er de volgende morgen om 8.00 uur 'n auto voor de deur , en wie komt er uit mrs. Fhu zelf ze heeft haar man meegebracht die terug zal rijden.
We beginnen aan de rit van 360 km. door de bergen. Het is een er prachtig en mr. en mrs. Fhu spreken goed engels dus wordt het een aangename rit. We stoppen 'n paar keer onderweg om van het uitzicht te genieten en bij 'n waterval. Ze hebben vanalles bij zich om te snacken onderweg en wij moeten natuurlijk alles proberen. Het is een weg met enorm veel haarspeldbochten en om 15.15 komen we in Loei aan. Ze zijn zo aardig om nog met ons naar een hotel te gaan zoeken. Als we ingechekt hebben nemen we afscheid en gaan zij weer aan de lange terugreis beginnen. Als we de stad verkennen komen we tot de conclusie dat het ook toch wel een drukke stad is. In de Lonely Planet staat dat 50 km. verderop het slaperige dorpje Chiang Khan ligt. We gaan gelijk op internet 'n kamer voor de volgende 2 nachten boeken.

De volgende morgen met de bus [ eigenlijk omgebouwde vrachtwagen ] binnen 'n uurtje naar Chiang Khan. Ja dit is leuk het is inderdaad een slaperig dorpje aan de Mekong met allemaal leuke houten huisjes. Weer geen westerse toeristen en bijna niemand spreekt engels maar we vinden het ontzettend leuk.
De tweede dag dag hier huren we een fiets en gaan er 's morgens op tijd op uit. We fietsen over het platteland langs de Mekong door kleine dorpjes waar de mensen allemaal heel vriendelijk zijn. Lekker koffie drinken op 'n terrasje en weer verder fietsen. Heerlijk rustig dagje. 's Avonds wat rondslenteren en dan op ons balkonnetje lekker lezen.
De volgende morgen sta ik om 6 uur op omdat ik gehoord heb dat hier net als in Luang Prabang de monnikken bij zonsopkomst hun aalmoezenronde houden. En inderdaad het is niet zo massaal als in L. P. maar weer heel leuk om mee te maken en natuurlijk lang niet zoveel toeristen. We maken er een lekker relax dagje van en besluiten de volgende dag naar Nong Khai te gaan. Op de landkaart zien we dat er een weg langs de Mekong naar Nong Khai gaat maar daar gaat geen bus. Een van de jongens van het guesthouse biedt aan om ons 'n lift te geven als we de kosten delen, hij moet er toch naar toe. En het is weer een prachtige weg die paralel loopt aan de Mekong. We stoppen nog bij vrienden van hun waar we thee drinken. In Nong Khai zoeken ze met ons naar ons hotel , ze zijn allemaal zo aardig.
Hier in Nong Khai zien we in 2 uur meer westerse toeristen dan dat we de afgelopen weken bij elkaar hebben gezien. Veel verblijven hier kort om even de brug naar Laos over te steken om hun visum te laten verlengen.
Hoe het kan weet ik niet maar het is hier 'n stuk warmer dus besluiten we de volgende morgen maar op tijd naar het beeldenpark te gaan dat hier in de buurt ligt. Ik had me wel een voorstelling gemaakt maar dat de beelden zo groot zouden zijn had ik niet verwacht. Het zijn allemaal Hindoeistiche en boedistische beelden. Ze zijn enorm en prachtig om te zien , zeker 'n bezoek waard. In de middag doen we niet veel omdat het te warm is. Als ik m'n dagboek bij zit te werken komt er 'n Nederlandse man bij ons zitten die hier woont. Hij vindt het heel leuk om eens nederlands te kunnen praten en zo zitten we uren te kletsen en biertjes te nuttigen waar ik vandaag dan ook behoorlijk last van heb. Dus vanmorgen wat rondgelopen en buskaartjes voor morgen gekocht naar Khon Kaen waar in de buurt 'n kennis van ons woont die we gaan bezoeken.
En nu zit ik m'n blog te schrijven en ga ik zometeen lekker op de boulevard aan de Mekong zitten. Maar dit keer geen biertjes ! ! !