Noordoost Thailand

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noordoost Thailand image

Thaton - verblijf in de bergen

Noordoost Thailand
Thailand
Ronderegt

Thaton - verblijf in de bergen

Donderdag 27 februari 2014:
Na een werkelijk heerlijke yogurt met muesli, noten, vruchten, honing en meer gaan we vandaag zelf op ontdekking, gisteren na de markt een mooie witte tempel gezien en hier zal ons avontuur van vandaag dan ook mee starten. We krijgen van Joop en Suni nog de nodige informatie mee en gaan op pad. Zoals gezegd eerst naar de witte tempel, de buitenkant is mooier dan de binnenkant zodat een en ander snel is gezien, na de tempel linksaf dan kom je bij de rivier Mea Kok, sla je rechtsaf dan kom je bij de grenspost van Thailand naar Myamar. Deze grens mag je niet over op deze locatie en volgens de dienstdoende beambte mag je ook geen foto's nemen (maar ja....), we mogen wel even langs de slagboom op het niemandsland, maar zodra uit het zicht worden ze daar toch nerveus zodat we na een dank je wel toch maar onze weg vervolgen.
Dit betekend dat we terug zullen komen in het dorp als we de weg blijven volgen, nog een korte stop bij een aardige mevrouw die met een weefgetouw op haar terras ons foto's laat maken en trots haar resultaat van eerder werk laat zien.
Bij een resort aan de rivier staan enkele vrouwen van bergstammen die "spontaan" hun winkel openen, foto gemaakt, polsbandjes gekocht en weer verder.
Korte tussenstop en drinken ingekocht (altijd drinken bij je hebben als je aan iets begint, je weet nooit bij deze temperaturen).
De volgende uitdaging en bezichtiging is de Wat Tha Ton, dit tempelcomplex bestaat uit 9 levels en gaat soms steil de berg op (wel goede asfaltweg, kan ook met brommer of auto, wij deden dit lopend). Hoogtepunten zijn de witte Boeddha (level 3), gouden Boeddha beschermd door Naga (level 4) en de Phra Chedi Kaew tempel op level 8 met niet alleen een prachtig uitzicht over de vallei van Thaton maar ook 2 prachtige grote beelden van draken.
De tempel zeker bezoeken van binnen, het is namelijk tevens een museum van Boeddha's uit allerlei landen in allerlei gedaanten, wij waren onder de indruk.
Level 9 hebben wij niet gedaan, zou je dit wel doen kom je bij de gouden staande Boeddha Phra Imtalodkarn.

Woensdag 26 februari 2014:
Om 09.15 uur zitten we op het locale busstation van Chang Mai, de bus naar Thaton vertrekt om 10.30 uur en de kaartjes worden pas om 10.00 uur verkocht. Dit laatste heeft te maken met het feit dat er ieder half uur wel een bus vertrekt maar niet altijd naar de eindbestemming en eerder verkopen kaartjes zou dan verwarring kunnen stichten.
Tip: laat je naar het busstation brengen en geef aan waar je heen wilt, er zijn namelijk vaak meerdere stations, bijvoorbeeld in Chang Mai zijn er 3. Dit kan voorkomen dat je op het verkeerde busstation staat.
4 uur na vertrek zijn we in Thaton met de arko-bus (alle ramen kunnen open), goede rit door de bergen gehad met 1 pauze stop. Bij de eindhalte worden we opgewacht door 2 personen die een overnachtingslocatie aanbieden, we gaan mee met Suni die samen met haar man Joop een guesthouse runnen genaamd Sappaya.
Om 18.00 uur gaan we gezamelijk met de eigenaren en enkele andere gasten naar een locale avondmarkt met locale optredens, we hebben een geweldige tijd, leren veel over allerlei gerechten en proeven ook veel. Leuk en leerzaam.
Nemen plaats bij een podium en genieten van locale optredens, waarna we door de eigenaar weer worden teruggereden naar het Guesthouse.
Dit Guesthouse ligt direct aan de rivier met zicht op de brug van Thaton en de gelijknamige Wat (tempel of beter gezegd tempelcomplex).

Foto's

2e938.jpg
2e938.jpg
Ronderegt
7b6c2.jpg
7b6c2.jpg
Ronderegt